Saji
Duo fra Sumatra med Michelin-erfaring byder på indonesisk streetfood til 5 hjerter i Politiken.
Saji
København
Duo fra Sumatra med Michelin-erfaring byder på indonesisk streetfood til 5 hjerter i Politiken.
Derfor skal du spise her:
- Restaurantejere fra Sumatra bringer autenticitet til Studiestræde
- Spis traditionelt indonesisk street food
- Erfaring fra Michelin-stjernet restaurant Kiin Kiin
- 5 hjerter i Politiken: “Lidt af en åbenbaring”
- Spis din mad i uformelle og farverige rammer
Ét af de første indonesiske køkkener i byen
Det er ikke mange steder man finder indonesisk mad i København, hvis man sammenligner med flere andre asiatiske køkkener.
Saji er en af de første rendyrkede indonesiske restauranter, som er åbnet. I de hyggelige og farverige lokaler på Studiestræde, kan du spise street food i bedste klasse. Retterne er kraftfulde i deres smag og fuld af krydderier.
Er man en gruppe afsted, kan det også anbefales at dele en masse mindre retter, så man kan smage på lidt af det hele.
5 hjerter fra Politikens begejstrede anmelder
Det var lidt af en åbenbaring for Politikens anmelder at besøge Saji. Selvom det virkede overraskende til at starte med at få serveret retter med nærmest julede undertoner, gik det hele hurtigt op i en højere enhed:
“Der var julekrydderier på de sukkulente braiserede spareribs. Smagen af nelliker var tydelig, men associationen til brunkager blev snart fortrængt, da chilistyrke og en sød sojas umami forstørrede mikset af nelliker, stjerneanis, kanel og ingefær og sendte vores julebal til troperne.”
Politikens anmelder er meget betaget af stemningen på stedet og særligt af værternes entusiastiske og glade personligheder.
En fælles drøm, der blev til virkelighed
Ejerne bag Saji er Samuel og Jimmy. De er begge fra den indonesiske ø Sumatra og har længe haft en fælles drøm om at åbne en restaurant sammen.
Drømmen tog dem til København, hvor de først samlede erfaring i flere københavnske køkkener som fx det populære Michelin-stjernet asiatiske spisested Kiin Kiin. I slutningen af 2022 kunne de så endelig slå dørene op for Saji. Hvis du møder Samuel eller Jimmy på dit besøg, fortæller de med stor passion om menukortet, som er dybt forankret i det mad, de selv er vokset op med.