Opdateret 31.03.2021

Find håndplukkede cocktailbarer i København med tjenesten earlybird.dk og få 1/3 skåret af prisen.

Der er altid en undskyldning for at væde ganen i København. Selvom København er historisk kendt for sin ølproduktion og københavnerne for deres øldrikkeri, er vi i de seneste år begyndt at sætte pris en delikat cocktail.

En gin & tonic lillefredag med kollegaerne. En whiskey med businesspartnere en stille tirsdag, en Strawberry Daiquiri med tøserne en festlig lørdag eller en Long Island med drengene på tøsejagt en vild fredag. 

Interessen for cocktails og cocktailbarer er, uanset lejlighed, steget i takt med, at den generelle gastronomiske scene i København har udviklet sig til en international anerkendt attraktion. København har derfor fået en lang række cocktailbarer i verdensklasse.
 

Se her hvilke cocktailbarer, der har ledige borde i aften, med 1/3 skåret af prisen!

Du finder et udbud af cocktailbarer af høj kvalitet i København hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære cocktailbarer i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

 

Kester Thomas, cocktailbar i København K

Gå på opdagelse i druernes verden hos Kester Thomas.

Restaurantens hjemmeside

Nyd cocktails af højeste kvalitet i tilbagelænede, behagelige omgivelser. Cocktailbaren Kester Thomas i hjertet af København er indbegrebet af cocktailbar: en dygtig og serviceorienteret bartender tryller cocktails mens du sætter dig tilrette i nordiskinspirerede, classy møblement til toner af blød jazz.

 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KESTER THOMAS MED EARLY BIRD 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af No Stress (@nostresskbh)

No Stress, cocktailbar i København K

Glade cocktails og ingen stress på prisvindende No Stress Bar.

Restaurantens hjemmeside

Cocktailbaren No Stress er importeret fra vores norske nabo. Baren har vundet Oslo Bar Show Awards og har været nomineret ved den største cocktail festival i verden. Årsagen? No Stress ligger en ære i at servere de bedste cocktails i byen: ingredienserne er håndplukkede, juicerne friskpresset, sirupper hjemmelavede. Og det kan smages. Størstedelen af gæsterne består derfor at tilfredse, tilbagevendende kunder. 

 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NO STRESS MED EARLY BIRD 

 

Aloë Cocktailbar, cocktailbar i København K

Prisvindende cubanske cocktails i street art oase på Knabrostræde.

Restaurantens hjemmeside

Smagen af Cuba finder du ikke mere autentisk end på Alöe Cocktailbar. Cocktailsene er kulørte og funky og indretningen emmer af cubansk sjæl og charme. Alöe Cocktailbar kunne  endda bryste sig den stolte vinder af "The Havana Grand Prix 2018”.

 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ ALOE COCKTAILBAR MED EARLY BIRD 

 

 

Brass Monkey, cocktailbar i København V

En gennemført verden af tiki, rom og hula midt på Vesterbro.

Restaurantens hjemmeside

Tika, rom og hula. Det er grundingredienserne hos cocktailbaren Brass Monkey på Vesterbro I København. Cocktailsene er farverige og vilde ligesom indretning og interiør: Palmeblade, kulørte lamper og abehoveder som krus. Alt imens tryller bartenderne med velsmagende cocktails i hawaiiskjorter.

 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BRASS MONKEY MED EARLY BIRD 

 

Peder Oxes Kælder, cocktailbar i København K

Cocktails i det tidligere kloster på hyggelige Gråbrødretorv.

Restaurantens hjemmeside

På hyggelige Gråbrødretorv ligger en uhøjtidelig og historisk restaurant og cocktailbar i en gammel klosterkælder. Navnet er Peder Oxes Kælder, hvor bygningen dateres tilbage til det 14. århundrede. Det betyder dog ikke, at cocktailsene ikke er fulgt med tiden. Tværtimod byder Peder Oxes Kælder på nytænkende og spændende cocktails, foruden de gode klassikere. 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN I PEDER OXES KÆLDER MED EARLY BIRD

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Kung Fu Bar (@kungfucph)

Kung Fu II Bar, cocktailbar i København K

Japanskinspirerede cocktails i ren Izakaya-stil.

Restaurantens hjemmeside

Kung Fu II Bar tager udgangspunkt i den traditionelle japanske ’Izakaya’ som kan sammenlignes med en kro. Her har japanerne for vane at koble af efter en arbejdsdag og få noget at spise og drikke. Cocktail-kortet er spændende og anderledes med udgangspunkt i japanske indspark såsom ingefær, citrongræs, eukalyptushonning eller shisoblade. Du kan dog stadig bestille populære klassikere, hvis humøret er indstillet på det mere genkendelige.

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KUNG FU II BAR MED EARLY BIRD

 

Fra classy til pang til classy

Cocktails kan dateres tilbage til starten af 1800-tallet, hvor det amerikanske magasin The Balance beskrev en cocktail som “stimulerende drik sammensat af spiritus, sukker, vand og noget bittert”. En betegnelse, der stadig gælder i dag, 200 år senere. 

De første cocktailopskrifter kom 60 år senere, da bartenderen Jerry Thomas udgav hvad der stadig den dag i dag er et klassisk cocktailmesterværk: The Bon Vivant’s Guide on How to mix drinks. 

Smagen for cocktails i Amerika fortsatte - og steg endda - under spriritusforbuddet i 1920’erne, hvor Al Capone havde kronede dage. 

Der gik dog ikke længe herefter, før cocktailen fandt vej fra de amerikanske barer til udenlandske drikkesteder. Paris opfangede først cocktail-trenden og gav den et unikt parisisk twist. Herfra gik turen til London, hvor briterne på kort tid udviklede deres helt egne signatur cocktails. 

Efter spiritusforbuddets ophør, blev cocktailen nu en nødvendig ‘accessory’ for Hollywood-stjerner i 1930’erne. Manhattan, Martini og Daiquiri var på alles læber - bogstavligt talt. Cocktails blev et symbol på luksus. 

2. Verdenskrig stoppede heller ikke evolutionen af cocktails. Irish Coffee kom til verdenen som en ægte soldater-cocktail. 

I 1950’erne blev gin, rom og whiskey ‘hotte’ i både Europa og Amerika. Samtidig ændrede kulturen sig radikalt: jazz og rock n’ roll havde sit indtog, hvilket igen påvirkede sammensætning af drinks. Cocktailen Cub Libre fik f.eks. en kortvarig storhedstid i det årti. 

Herefter kom de glade 1960’ere. Hipper og feminisme inspirerede til farverige og vilde cocktails såsom Tequilla Sunrise og Margarita. 

1980’erne bød på en kaotisk og kompleks kultur. Disko så dagens lys. Punk og Yuppieisme kæmpede om at definere verdensordenen. Neonfarvet aerobic skulle sikre, at de ekstra kalorier forsvandt, før man ramte dansegulvet. Cocktailsnene steg derfor i størrelse og faldt i alkoholprocent. Frugtjuicen, de små parasoller og plastikdyr kom på banen som en nye ingredienser i drinks. Det betød, at cocktails som f.eks. Pina Colada og Campari blev født i denne periode. 

Herefter kom Aqua-årtiet: 1990’erne. Sex and the City bragte de klassiske cocktails tilbage i spotlyset. Nu skulle cocktailen ikke længere signalere pang og overflod, men enkelthed og classiness.

Det nye millenium har budt på en større bevidsthed om kvalitet. Forbrugerne vil have naturlige ingredienser og de bedste spiritusmærker. De skal blandes af en professionel bartender - genre uddannet inden for faget. Cocktails er derved blevet en videnskab. De blevet raffinerede og delikate. Det samme gælder cocktailsbarene: musikken er lav, lysniveauet dæmpet, og interiøret elegant. Næsten alle cocktailbarer i København byder på deres egne signaturdrinks. Klientellet er +30, veluddannede og har det økonomiske og tidsmæssige råderum til at nyde en cocktail hvornår de vil - og hvor de vil, for København tilbyder en cocktail på næsten hvert gadehjørne. 
 

Hvis du er sulten og leder efter restauranter i en specifik bydel i København, kan du finde inspiration gennem vores guides her:

Restauranter i Indre By

Restauranter på Nørrebro

Restauranter på Vesterbro

Restauranter Kødbyen

Restauranter på Østerbro

Restauranter i Frederiksberg

Restauranter på Amager

Restauranter på Christianshavn

Restauranter i Nordsjælland