Privatlivs- og cookiepolitik

 

1.  Introduktion
1.1   earlybird.dk behandler personoplysninger om dig, og derfor får du nedenstående oplysninger (Privacy Notice).
Earlybird.dk er forpligtet til at beskytte vores kunders personlige oplysninger og tager sit ansvar for sikkerheden af kunders oplysninger meget alvorligt. Vi vil være klare og gennemsigtige angående de oplysninger, vi indsamler, og hvad vi vil gøre med disse oplysninger.

Denne politik indeholder følgende:
Hvilke persondata vi indsamler og behandler i forbindelse med dit forhold til os som kunde og gennem din brug af vores websted, mobilapplikationer og onlinetjenester;

  • Hvor vi får dataene fra;
  • Hvad vi foretager os med disse data;
  • Hvordan vi opbevarer disse data;
  • Hvem vi overfører/deler disse data med;
  • Hvordan vi forholder os til dine databeskyttelsesrettigheder;
  • Og hvordan vi overholder databeskyttelseslovene.
  • Alle persondata indsamles og behandles i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen i Danmark og EU. 


2. Dataansvarlig
2.1 earlybird.dk ApS (CVR: 33393407), Gammel Mønt 25, 1117 København, er den dataansvarlige. Det betyder, at vi er ansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger.
 
3. Kategorier af personoplysninger
3.1 Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

(a)
1.     Dit navn 

2.     Din e-mail 

3.     Dit telefonnummer 

4.     Restauranten, der er booket bord til 

5.     Antallet af personer, der er booket bord til 

6.     Hvilke menuer og menupriser, som er tilknyttet bookingen 

7.     Ordrens totale købspris 

8.     Dato og tidspunkt booking foretages på 

9.     “Seating” tidspunktet for bookingen 

10.   Typen af betalingskort, der anvendes ved bookingen 

11.   Evt. gavekortkode, som anvendes ved booking 

12.   Hvilken computerenhed samt browsertype, som anvendes til booking 

13.   Om personen, der foretog bookingen har anvendt “adBlocker” eller ej 

14.   Evt. feedback fra gæsten vedr. deres oplevelser på vores samarbejdsrestauranter 


(b) personoplysninger som du selv giver os, eksempelvis i forbindelse med supporthenvendelser og kundeservice. Herunder de meddelelser, du udveksler med os eller sender direkte til os via breve, e-mails, chat-tjenester og sociale medier.

(c) svar i forbindelse med bruger- og tilfredshedsundersøgelser

(d) vi monitorerer adfærdsmønstre på sitet, for at kunne levere en bedre service og et optimeret website

(e) Lokalitet, herunder din computers eller enheds geografiske lokalitet i realtid via GPS, Bluetooth og din IP-adresse, sammen med de populære hotspots og telefontårnes lokalitet, hvis du bruger lokalitetsbaserede funktioner og tænder Lokalitetstjenester-indstillinger på din enhed og computer. Registrering af din IP-adresse er et led i vores systemadministration, og IP-adressen giver os ikke mulighed for at identificere dig som person.

4. Formål med og grundlag for indsamling af personoplysninger
4.1 Vi vil sikre, at dine personoplysninger alene indsamles og behandles i overensstemmelse med et eller flere af følgende formål:

(a) at levere produkter og tjenesteydelser, som du har bestilt; Vi bruger de oplysninger, du giver os, til at udføre de tjenester, du har bedt om i forbindelse med din bordbooking. Tilmeld bruger vi oplysninger for at forbedre sikkerheden og forhindre bedrageri og misbrug.

Herudover gemmer vi oplysningerne for at underrette dig om ændringer i vores ydelser; fx. i tilfælde af en ændring eller aflysning. Disse meddelelser er ikke lavet til markedsføringsformål og kan ikke vælges fra.

Når du foretager en booking via earlybird.dk på en restaurant, videregiver earlybird.dk oplysninger om dig a1-a9. Restauranten kan anvende oplysningerne til at håndtere dit besøg på restauranten, og til restaurantens kundekartotek. Din oplysninger må restauranten ikke anvende til reklameformål.

Restauranter kan modtage summariske feedbackrapporter fra earlybird.dk fra den seneste tids gæster, når restauranterne er anmeldt af earlybird.dks brugere. Hvis du indsender kommentarer om en restaurant (gennem en evaluering via earlybird.dk), kan disse blive udvekslet med den pågældende restaurant.

earlybird.dk videregiver kun de oplysninger, der er nærmere angivet ovenfor, til de restauranter, du har foretaget reservationer hos via earlybird.dk. Restauranterne har ikke adgang til din gæstehistorik fra andre restauranter. Dog accepterer du, at restauranter under samme selskab eller i samme kæde kan udveksle oplysninger om din gæstehistorik.

(b) at besvare eventuelle spørgsmål eller indsigelser du måtte have;

(c) for at vi kan give dig svar på dine kommentarer, samt så du kan deltage i konkurrencer eller kampagner i forbindelse med bruger- og tilfredshedsundersøgelser.

(d) hvis du har samtykket til at modtage direkte markedsføring, for at gennemføre den direkte markedsføring til dig i overensstemmelse med dit samtykke. Fra tid til anden kan vi kontakte dig med oplysninger om restauranttilbud og tilvalgsprodukter via e-kommunikation. Du vil kunne tilvælge eller fravælge at modtage sådanne meddelelser ved at angive dit valg i booking-stadiet. Ved hver e-kommunikation, som vi sender dig, vil du også have mulighed for at angive, at du ikke længere ønsker at modtage vores direkte markedsføringsmateriale.

(e) for at give dig oplysninger om de produkter og tjenesteydelser, tilsvarende produkter og tjenesteydelser, du tidligere har købt hos os, eller som du har rettet forespørgsel om; for at forbedre vores hjemmeside, produkter og tjenesteydelser. Til dette benytter vi bl.a. Google Analytics. Se punkt 8.1.

(f) vi opbevarer personoplysninger i det omfang, det er nødvendigt for at overholde bogføringsloven og andre retlige forpligtelser som earlybird.dk ApS måtte have.


4.2. Vores grundlag for behandling er følgende:
(a) Behandlingen er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, som du er part i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1. a-c.

(b) Behandlingen foretages på baggrund af dit samtykke i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1 d-e. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.

(c) Behandlingen er nødvendig for, at earlybird.dk kan forfølge sine legitime interesser, navnlig for at forbedre brugeroplevelsen og sikkerheden samt forhindre bedrageri og misbrug i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1a og 4.1f.

(d) Behandlingen er nødvendig for at overholde en retlig forpligtelse, som påhviler earlybird.dk i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1 f.


4.3. Vi opbevarer dine personoplysninger på følgende grundlag:
(a) og (d) Hos earlybird.dk ApS opbevarer vi dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt og tilladt ifølge den til enhver tid gældende lovgivning om behandling af personoplysninger. Vi opbevarer og anvender desuden dine oplysninger, når det er nødvendigt for at overholde juridiske forpligtelser og håndhæve vores aftaler. Hvis du ønsker, at vi skal berigtige eller slette personoplysninger, som vi har registreret om dig, bedes du kontakte os jf. punkt 10, hvorefter vi sletter de ønskede data. Dine data bliver gemt på forsvarlig vis.

(b) Hvor behandlingen foretages på baggrund af dit samtykke, opbevarer earlybird.dk dine personoplysninger indtil du trækker dit samtykke tilbage.

Når du giver samtykke til at modtage elektronisk markedsføringsmateriale fx. via nyhedsbreve på din e-mailadresse, gemmer vi din e-mailadresse indtil du beder os om at slette den. I hvert nyhedsbrev du modtager fra os, vil du også have mulighed for at framelde dig vores udsendelsesliste.

Du kan til hver en tid skrive til os på [email protected], og bede om at få din e-mailadresse slettet.

(c) Hvor behandlingen er nødvendig for, at earlybird.dk kan forfølge sine legitime interesser, opbevarer earlybird.dk dine personoplysninger, så længe vi har et sagligt formål med opbevaringen.

5. Dine databeskyttelsesrettigheder
5.1 Hvis du har spørgsmål vedrørende vores behandling af dine personoplysninger, kan du rette henvendelse til os via kontaktoplysningerne beskrevet i punkt 10 nedenfor.

5.2 Du kan til enhver tid få indsigt i dine personoplysninger, anmode os om at få urigtige personoplysninger berigtiget, slettet eller ændret ved at rette henvendelse til os via kontaktoplysningerne beskrevet i punkt 6 nedenfor. Du kan også anmode os om, at behandlingen begrænses, dataportabilitet eller gøre indsigelser mod vores behandling af dine personoplysninger.

5.3 Såfremt du ønsker at klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du rette henvendelse til Datatilsynet.

5.4 Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandling af de personoplysninger, som vi bruger til at foretage direkte markedsføring.

6. Sikkerhed af dine persondata
6.1 Vi følger strenge sikkerhedsprocedurer i opbevaring og offentliggørelse af dine persondata og for at beskytte dem mod uheldigt tab, ødelæggelse eller skade. De data, som du giver os, beskyttes ved hjælp af SSL-teknologi (Secure Socket Layer). SSL er branchens standardmetode til at kryptere personlige oplysninger og kreditkortoplysninger, så de kan overføres sikkert over internettet.

Alle betalingsoplysninger sendes over SSL via en krypteret forbindelse.

Vi vil muligvis videregive dine oplysninger til betroede tredjeparter med de formål, der er angivet i denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger. Vi kræver, at alle tredjeparter har passende tekniske og operationelle sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af dine personoplysninger i overensstemmelse med dansk og EU-lov om databeskyttelsesregler. 

7. Overførsel af personoplysninger
Vi kan dele dine persondata med følgende tredjeparter med de formål, der er beskrevet i denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger:

7.1 Overførsel af dine personoplysninger til professionelle rådgivere kan ske i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning.

7.2 Vi forbeholder os ret til at anvende eller videregive personoplysninger i det omfang, det er nødvendigt for at overholde gældende lovgivning, foretage undersøgelser i forbindelser med klager, besvare dine anmodninger eller i efterforskningsøjemed.

7.3 Vi overfører dine personoplysninger til databehandlere i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning, herunder indgåelse af databehandleraftaler med vores databehandler med henblik på at sikre, at personoplysninger alene bliver behandlet til de angivne formål og sikre passende sikkerhedsforanstaltninger.

7.4 Tillidstjenesteudbydere, som vi bruger til at drive vores virksomhed, såsom serviceudbydere af cloud-service og e-mailmarketing, der hjælper vores marketing-team med at afholde kundeundersøgelser og levering af målrettede marketingkampagner.

7.5 Personoplysninger, vi har indsamlet fra dig, kan blive overført til lande uden for EU/EØS (“EØS”). Hvis vi overfører dine personoplysninger uden for EØS, vil vi sikre, at overførslen enten sker til lande, som EU Kommissionen har fastslået har et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau, eller at overførslen er baseret på EU Kommissionens standardbestemmelser. Du kan til enhver tid henvende dig ved brug af kontaktoplysningerne i punkt 10 for at få kopi af overførselsgrundlaget.

8. Yderligere forhold
8.1 Vi benytter Google Analytics for bedre at kunne forstå vores brugeres behov og for at optimere vores service. Google Analytics er en teknologi der hjælper os med bedre at forstå vores brugeres oplevelse (eks. hvor lang tid de bruger på hvilke sider, hvilke links de klikker på, hvad de gør eller hvad de ikke kan lide m.m.) og det gør os i stand til at bygge og vedligeholde vores service ud fra vores brugeres feedback. Google Analytics bruger cookies og andre teknologier til at samle data om vores brugeres opførsel og deres enheder (i særdeleshed enhedens IP adresse (Der opsamles og lagres i anonymiseret form), enhedens skærmopløsning, enhedens type, browser information, geografisk placering (kun på lande), foretrukken sprog som benyttes til at vise websitet). Google Analytics opbevarer denne information i en pseudonymiseret bruger-profil. Hverken Google Analytics eller earlybird.dk ApS vil nogensinde bruge denne information til at identificere individuelle brugere eller til at matche med yderligere data for en specifik bruger. Yderligere information kan findes i Google Analytics’ privatlivspolitik.
 

9. Cookiepolitik

9.9 Lovgivning

Alle danske websites er forpligtet til at informere brugeren, såfremt brugen af websites medfører, at der placeres cookies på brugerens enhed. Lovgivning og vejledning kan findes her:
- Link til bekendtgørelse
- Link til vejledning

10. Ejer og kontaktinformation
Dette website er leveret af:

earlybird.dk ApS
CVR: 33393407

Gothersgade 11
1123 København K

Telefonnummer: 71 99 71 10
E-mail: [email protected]