Privatlivs- og cookiepolitik

Privatlivs- og cookiepolitik

1.  Introduktion
1.1   earlybird.dk behandler personoplysninger om dig, og derfor får du nedenstående oplysninger (Privacy Notice).
Earlybird.dk er forpligtet til at beskytte vores kunders personlige oplysninger og tager sit ansvar for sikkerheden af kunders oplysninger meget alvorligt. Vi vil være klare og gennemsigtige angående de oplysninger, vi indsamler, og hvad vi vil gøre med disse oplysninger.

Denne politik indeholder følgende:
Hvilke persondata vi indsamler og behandler i forbindelse med dit forhold til os som kunde og gennem din brug af vores websted, mobilapplikationer og onlinetjenester;

  • Hvor vi får dataene fra;
  • Hvad vi foretager os med disse data;
  • Hvordan vi opbevarer disse data;
  • Hvem vi overfører/deler disse data med;
  • Hvordan vi forholder os til dine databeskyttelsesrettigheder;
  • Og hvordan vi overholder databeskyttelseslovene.
  • Alle persondata indsamles og behandles i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen i Danmark og EU. 


2. Dataansvarlig
2.1 earlybird.dk ApS (CVR: 33393407), Gammel Mønt 25, 1117 København, er den dataansvarlige. Det betyder, at vi er ansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger.
 
3. Kategorier af personoplysninger
3.1 Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

(a)
1.     Dit navn 

2.     Din e-mail 

3.     Dit telefonnummer 

4.     Restauranten, der er booket bord til 

5.     Antallet af personer, der er booket bord til 

6.     Hvilke menuer og menupriser, som er tilknyttet bookingen 

7.     Ordrens totale købspris 

8.     Dato og tidspunkt booking foretages på 

9.     “Seating” tidspunktet for bookingen 

10.   Typen af betalingskort, der anvendes ved bookingen 

11.   Evt. gavekortkode, som anvendes ved booking 

12.   Hvilken computerenhed samt browsertype, som anvendes til booking 

13.   Om personen, der foretog bookingen har anvendt “adBlocker” eller ej 

14.   Evt. feedback fra gæsten vedr. deres oplevelser på vores samarbejdsrestauranter 


(b) personoplysninger som du selv giver os, eksempelvis i forbindelse med supporthenvendelser og kundeservice. Herunder de meddelelser, du udveksler med os eller sender direkte til os via breve, e-mails, chat-tjenester og sociale medier.

(c) svar i forbindelse med bruger- og tilfredshedsundersøgelser

(d) vi monitorerer adfærdsmønstre på sitet, for at kunne levere en bedre service og et optimeret website

(e) Lokalitet, herunder din computers eller enheds geografiske lokalitet i realtid via GPS, Bluetooth og din IP-adresse, sammen med de populære hotspots og telefontårnes lokalitet, hvis du bruger lokalitetsbaserede funktioner og tænder Lokalitetstjenester-indstillinger på din enhed og computer. Registrering af din IP-adresse er et led i vores systemadministration, og IP-adressen giver os ikke mulighed for at identificere dig som person.

4. Formål med og grundlag for indsamling af personoplysninger
4.1 Vi vil sikre, at dine personoplysninger alene indsamles og behandles i overensstemmelse med et eller flere af følgende formål:

(a) at levere produkter og tjenesteydelser, som du har bestilt; Vi bruger de oplysninger, du giver os, til at udføre de tjenester, du har bedt om i forbindelse med din bordbooking. Tilmeld bruger vi oplysninger for at forbedre sikkerheden og forhindre bedrageri og misbrug.

Herudover gemmer vi oplysningerne for at underrette dig om ændringer i vores ydelser; fx. i tilfælde af en ændring eller aflysning. Disse meddelelser er ikke lavet til markedsføringsformål og kan ikke vælges fra.

Når du foretager en booking via earlybird.dk på en restaurant, videregiver earlybird.dk oplysninger om dig a1-a9. Restauranten kan anvende oplysningerne til at håndtere dit besøg på restauranten, og til restaurantens kundekartotek. Din oplysninger må restauranten ikke anvende til reklameformål.

Restauranter kan modtage summariske feedbackrapporter fra earlybird.dk fra den seneste tids gæster, når restauranterne er anmeldt af earlybird.dks brugere. Hvis du indsender kommentarer om en restaurant (gennem en evaluering via earlybird.dk), kan disse blive udvekslet med den pågældende restaurant.

earlybird.dk videregiver kun de oplysninger, der er nærmere angivet ovenfor, til de restauranter, du har foretaget reservationer hos via earlybird.dk. Restauranterne har ikke adgang til din gæstehistorik fra andre restauranter. Dog accepterer du, at restauranter under samme selskab eller i samme kæde kan udveksle oplysninger om din gæstehistorik.

(b) at besvare eventuelle spørgsmål eller indsigelser du måtte have;

(c) for at vi kan give dig svar på dine kommentarer, samt så du kan deltage i konkurrencer eller kampagner i forbindelse med bruger- og tilfredshedsundersøgelser.

(d) hvis du har samtykket til at modtage direkte markedsføring, for at gennemføre den direkte markedsføring til dig i overensstemmelse med dit samtykke. Fra tid til anden kan vi kontakte dig med oplysninger om restauranttilbud og tilvalgsprodukter via e-kommunikation. Du vil kunne tilvælge eller fravælge at modtage sådanne meddelelser ved at angive dit valg i booking-stadiet. Ved hver e-kommunikation, som vi sender dig, vil du også have mulighed for at angive, at du ikke længere ønsker at modtage vores direkte markedsføringsmateriale.

(e) for at give dig oplysninger om de produkter og tjenesteydelser, tilsvarende produkter og tjenesteydelser, du tidligere har købt hos os, eller som du har rettet forespørgsel om; for at forbedre vores hjemmeside, produkter og tjenesteydelser. Til dette benytter vi bl.a. Google Analytics. Se punkt 8.1.

(f) vi opbevarer personoplysninger i det omfang, det er nødvendigt for at overholde bogføringsloven og andre retlige forpligtelser som earlybird.dk ApS måtte have.


4.2. Vores grundlag for behandling er følgende:
(a) Behandlingen er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, som du er part i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1. a-c.

(b) Behandlingen foretages på baggrund af dit samtykke i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1 d-e. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.

(c) Behandlingen er nødvendig for, at earlybird.dk kan forfølge sine legitime interesser, navnlig for at forbedre brugeroplevelsen og sikkerheden samt forhindre bedrageri og misbrug i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1a og 4.1f.

(d) Behandlingen er nødvendig for at overholde en retlig forpligtelse, som påhviler earlybird.dk i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1 f.


4.3. Vi opbevarer dine personoplysninger på følgende grundlag:
(a) og (d) Hos earlybird.dk ApS opbevarer vi dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt og tilladt ifølge den til enhver tid gældende lovgivning om behandling af personoplysninger. Vi opbevarer og anvender desuden dine oplysninger, når det er nødvendigt for at overholde juridiske forpligtelser og håndhæve vores aftaler. Hvis du ønsker, at vi skal berigtige eller slette personoplysninger, som vi har registreret om dig, bedes du kontakte os jf. punkt 10, hvorefter vi sletter de ønskede data. Dine data bliver gemt på forsvarlig vis.

(b) Hvor behandlingen foretages på baggrund af dit samtykke, opbevarer earlybird.dk dine personoplysninger indtil du trækker dit samtykke tilbage.

Når du giver samtykke til at modtage elektronisk markedsføringsmateriale fx. via nyhedsbreve på din e-mailadresse, gemmer vi din e-mailadresse indtil du beder os om at slette den. I hvert nyhedsbrev du modtager fra os, vil du også have mulighed for at framelde dig vores udsendelsesliste.

Du han til hver en tid skrive til os på [email protected], og bede om at få din e-mailadresse slettet.

(c) Hvor behandlingen er nødvendig for, at earlybird.dk kan forfølge sine legitime interesser, opbevarer earlybird.dk dine personoplysninger, så længe vi har et sagligt formål med opbevaringen.

5. Dine databeskyttelsesrettigheder
5.1 Hvis du har spørgsmål vedrørende vores behandling af dine personoplysninger, kan du rette henvendelse til os via kontaktoplysningerne beskrevet i punkt 10 nedenfor.

5.2 Du kan til enhver tid få indsigt i dine personoplysninger, anmode os om at få urigtige personoplysninger berigtiget, slettet eller ændret ved at rette henvendelse til os via kontaktoplysningerne beskrevet i punkt 6 nedenfor. Du kan også anmode os om, at behandlingen begrænses, dataportabilitet eller gøre indsigelser mod vores behandling af dine personoplysninger.

5.3 Såfremt du ønsker at klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du rette henvendelse til Datatilsynet.

5.4 Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandling af de personoplysninger, som vi bruger til at foretage direkte markedsføring.

6. Sikkerhed af dine persondata
6.1 Vi følger strenge sikkerhedsprocedurer i opbevaring og offentliggørelse af dine persondata og for at beskytte dem mod uheldigt tab, ødelæggelse eller skade. De data, som du giver os, beskyttes ved hjælp af SSL-teknologi (Secure Socket Layer). SSL er branchens standardmetode til at kryptere personlige oplysninger og kreditkortoplysninger, så de kan overføres sikkert over internettet.

Alle betalingsoplysninger sendes over SSL via en krypteret forbindelse.

Vi vil muligvis videregive dine oplysninger til betroede tredjeparter med de formål, der er angivet i denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger. Vi kræver, at alle tredjeparter har passende tekniske og operationelle sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af dine personoplysninger i overensstemmelse med dansk og EU-lov om databeskyttelsesregler. 

7. Overførsel af personoplysninger
Vi kan dele dine persondata med følgende tredjeparter med de formål, der er beskrevet i denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger:

7.1 Overførsel af dine personoplysninger til professionelle rådgivere kan ske i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning.

7.2 Vi forbeholder os ret til at anvende eller videregive personoplysninger i det omfang, det er nødvendigt for at overholde gældende lovgivning, foretage undersøgelser i forbindelser med klager, besvare dine anmodninger eller i efterforskningsøjemed.

7.3 Vi overfører dine personoplysninger til databehandlere i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning, herunder indgåelse af databehandleraftaler med vores databehandler med henblik på at sikre, at personoplysninger alene bliver behandlet til de angivne formål og sikre passende sikkerhedsforanstaltninger.

7.4 Tillidstjenesteudbydere, som vi bruger til at drive vores virksomhed, såsom serviceudbydere af cloud-service og e-mailmarketing, der hjælper vores marketing-team med at afholde kundeundersøgelser og levering af målrettede marketingkampagner.

7.5 Personoplysninger, vi har indsamlet fra dig, kan blive overført til lande uden for EU/EØS (“EØS”). Hvis vi overfører dine personoplysninger uden for EØS, vil vi sikre, at overførslen enten sker til lande, som EU Kommissionen har fastslået har et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau, eller at overførslen er baseret på EU Kommissionens standardbestemmelser. Du kan til enhver tid henvende dig ved brug af kontaktoplysningerne i punkt 10 for at få kopi af overførselsgrundlaget.

8. Yderligere forhold
8.1 Vi benytter Google Analytics for bedre at kunne forstå vores brugeres behov og for at optimere vores service. Google Analytics er en teknologi der hjælper os med bedre at forstå vores brugeres oplevelse (eks. hvor lang tid de bruger på hvilke sider, hvilke links de klikker på, hvad de gør eller hvad de ikke kan lide m.m.) og det gør os i stand til at bygge og vedligeholde vores service ud fra vores brugeres feedback. Google Analytics bruger cookies og andre teknologier til at samle data om vores brugeres opførsel og deres enheder (i særdeleshed enhedens IP adresse (Der opsamles og lagres i anonymiseret form), enhedens skærmopløsning, enhedens type, browser information, geografisk placering (kun på lande), foretrukken sprog som benyttes til at vise websitet). Google Analytics opbevarer denne information i en pseudonymiseret bruger-profil. Hverken Google Analytics eller earlybird.dk ApS vil nogensinde bruge denne information til at identificere individuelle brugere eller til at matche med yderligere data for en specifik bruger. Yderligere information kan findes i Google Analytics’ privatlivspolitik.
 

9. Cookiepolitik
9.1 Baggrund og formål

Earlybird.dk ApS benytter cookies på vores websites for at forbedre funktionaliteten og forbedre brugeroplevelsen. Ved besøg på vores website indsamles der således oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre indhold, sikre at du får vist den mest relevante information, samt at events og arrangementer passer bedst muligt til dig. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger om dig via vores cookies, kan du deaktivere disse, hvilket bliver beskrevet nedenfor.

Nærværende cookiepolitik finder anvendelse, når vi benytter cookies til at indhente data (fx personoplysninger) fra en enhed (fx computer, tablet eller mobiltelefon), der tilgår eller benytter vores services.  

For at sikre overholdelse af relevant lovgivning og ændringer i vores faktiske forhold, opdateres nærværende cookiepolitik løbende.

9.2 Hvad er cookies?
Cookies er små tekstfiler, der gemmes på din enhed, når du er på internettet, herunder på vores websites. Overordnet bruges vores cookies til at personalisere vores websites, udarbejde statistik om brugernes adfærd, målrette markedsføring, udvikle mere brugervenlige tjenester, etc. Nogle cookies – såkaldte ”session cookies” – gemmes alene på din enhed sålænge din browser er åben (fx Internet Explorer, Google Chrome, Morzilla Firefox, Safari, etc.). Andre cookies – såkaldte ”persistent cookies” – gemmes i længere perioder på din enhed. Når du vender tilbage til vores websites vil den pågældende cookie automatisk blive fornyet, hvis du har accepteret betingelserne.

For flere oplysninger, se venligst følgende link: http://www.aboutcookies.org.

9.3 Hvilke oplysninger behandler vi?
Ved besøg på vores websites indsamler og behandler vi typisk følgende typer af oplysninger: [Tekniske oplysninger om din computer, tablet og/eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt dine interesser ved de sider du har besøgt]. [I forbindelse med køb, og hvis du selv giver eksplicit samtykke og selv indtaster informationerne behandler vi derudover: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger.

Som led i vores behandling af dine oplysninger ved brug af vores websites, har vi opsat nødvendige tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

For yderligere information om vores behandling af dine personoplysninger henvises du til vores privatlivspolitik ovenfor.

9.4 Tredjeparts cookies
I visse tilfælde benytter vi ligeledes cookies, der stammer fra tredjeparter. Sådanne tredjeparts cookies er som udgangspunkt cookies, der udfører almindelige funktioner, analyser, indlagte kommentarfelter, etc. Formålet med sådanne placering af tredjeparts cookies er generelt at markedsføre earlybird.dk. Vi implementerer også visse cookies for at følge brugen af sitet med hensigt om at forbedre brugeroplevelsen når gæster søger efter viden om restaurant og gourmettilbud.

Vi samarbejder med marketingbureauer og forretningspartnere, der hjælper os med at afvikle marketingaktiviteter etc., som benytter cookies fra vores websites. Vi benytter os ligeledes af cookies fra en række sociale medier (eks. Facebook og Google) der i nogle tilfælde kan anvende data til egne formål, der er ude af earlybird.dk ApS’ kontrol. Det være sig profilering eller samkørsel af information, der i nogle henseender bruges til målrettede budskaber inklusiv markedsføring og lignende. 

Vi henvises i øvrigt til oversigt over de enkelte cookies nedenfor.

9.5 Nødvendige cookie
Nødvendige cookies hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom side-navigation og adgang til sikre områder af hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere ordentligt og sikkert uden disse cookies.

Navn

Udbyder

Formål

Udløb

Type

__cfduid [x2]

earlybird.dk

 

tawk.to

Anvendes af indholds-netværket Cloudflare til at identificere betroet webtrafik.

1 år

HTTP

CookieConsent

earlybird.dk

Gemmer brugerens cookie-samtykke-tilstand for det aktuelle domæne.

1 år

HTTP

csrftoken

instagram.com

Hjælper til at forebygge Cross-Site Request Forgery (CSRF) angreb.

1 år

HTTP


9.6 Marketing cookies
Marketing cookies bruges til at spore besøgende på tværs af websites. Hensigten er at vise annoncer, der er relevante og engagerende for den enkelte bruger, og dermed mere værdifulde for udgivere og tredjeparts annoncører.

Navn

Udbyder

Formål

Udløb

Type

fr

facebook.com

Anvendes af Facebook til at levere forskellige reklame-tjenester, herunder realtids-bud fra tredjeparts-annoncører.

3 mdr.

HTTP

ads/ga-audiences

google.com

Anvendes af Google AdWords til at gentage annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil konvertere til kunder baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af websteder.

Session

Pixel

NID

google.com

Registrerer et unikt ID, der identificerer brugerens enhed ved tilbagevendende besøg. ID'et anvendes til at målrette annoncer.

6 mdr.

HTTP

collect

google-analytics.com

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adfærd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingkanaler.

Session

Pixel

GPS

youtube.com

Registrerer et unikt ID på mobile enheder for at muliggøre tracking baseret på geografisk GPS lokation.

Session

HTTP

PREF

youtube.com

Registrerer et unikt ID, der anvendes af Google til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger YouTube vidoer på tværs af forskellige hjemmesider.

8 mdr.

HTTP

VISITOR_INFO1_LIVE

youtube.com

Forsøger at estimere brugernes båndbredde på sider med integreret YouTube-video.

179 dage

HTTP

YSC

youtube.com

Registrerer et unikt ID for at føre statistik over hvilke videoer fra YouTube brugeren har set.

Session

HTTP

tr

facebook.com

Uklassificeret

Session

Pixel

rur

instagram.com

Uklassificeret

Session

HTTP

urlgen

instagram.com

Uklassificeret

Session

HTTP


9.7 Uklassificerede cookies
Uklassificerede cookies er cookies, som vi er i færd med at klassificere sammen med udbyderne af de enkelte cookies.

Navn

Udbyder

Formål

Udløb

Type

S

docs.google.com

Uklassificeret

Session

HTTP

__tawkuuid

earlybird.dk

Anvendes til at registrere din aktivitet på vores hjemmeside i forbindelse med vores chat support

179 dage

HTTP

earlybird_abkr

earlybird.dk

Anvendes til at huske dine ønskede valg på vores hjemmeside, så du ikke skal vælge dem hver gang

1060527 dage

HTTP

earlybirddk

earlybird.dk

Anvendes til at huske dine ønskede valg på vores hjemmeside, så du ikke skal vælge dem hver gang

Session

HTTP

eb-code

earlybird.dk

Anvendes til at huske dine ønskede valg på vores hjemmeside, så du ikke skal vælge dem hver gang

1065866 dage

HTTP

Tawk_5829eaa3fccdfa3ec831a6ef

earlybird.dk

Anvendes til at registrere din aktivitet på vores hjemmeside i forbindelse med vores chat support

179 dage

HTTP

TawkConnectionTime

earlybird.dk

Anvendes til at registrere din aktivitet på vores hjemmeside i forbindelse med vores chat support

Session

HTTP

XSRF-TOKEN

earlybird.dk

Anvendes til at huske dine ønskede valg på vores hjemmeside, så du ikke skal vælge dem hver gang

Session

HTTP

ss

va.tawk.to

Anvendes til at registrere din aktivitet på vores hjemmeside i forbindelse med vores chat support

Session

HTTP

tawkUUID

va.tawk.to

Anvendes til at registrere din aktivitet på vores hjemmeside i forbindelse med vores chat support

179 dage

HTTP


9.8 Deaktivering af cookies
Proceduren for sletning eller deaktivering af cookies er forskellig afhængig af hvilken enhed og browser du benytter. Du kan nemt ændre på indstillingerne i din browser og i den forbindelse aktivere eller deaktivere cookies. Se eventuelt venligst ”Hjælp-funktionen” i din browser ved behov.

Nedenstående links kan benyttes, til vejledning om sletning af cookies i den relevante internet browser:
- Internet Explorer
- Mozilla Firefox
- Google Chrome
- Opera
- Safari
- Flash cookies

9.9 Lovgivning

Alle danske websites er forpligtet til at informere brugeren, såfremt brugen af websites medfører, at der placeres cookies på brugerens enhed. Lovgivning og vejledning kan findes her:
- Link til bekendtgørelse
- Link til vejledning

10. Ejer og kontaktinformation
Dette website er leveret af:

earlybird.dk ApS
CVR: 33393407

Gammel Mønt 25
1117 København

Telefonnummer: 71 99 71 10
E-mail: [email protected]
 

early bird instagram

Del din oplevelse på Instagram

#earlybirddk       @earlybirddk