Opdateret 26.01.2024

Er du på jagt efter nogle af de bedste restauranter i København i 2024, er du landet det helt rigtige sted.

København har nemlig et væld af spisesteder og restauranter med mange forskellige køkkener, og du har således en overflod af unikke smagsoplevelser fra alle verdens hjørner samlet i København.

Flere af de bedste restauranter i København har modtaget Michelin-stjerner og endnu flere er anbefalet i Michelin-guiden. København kan derfor sagtens prale af at være Nordens gourmet-centrum.

For forhåbentlig at gøre udvælgelsesprocessen lidt nemmere for dig har vi samlet vores bud på 20 af de bedste restauranter i København.

Mange af dem finder du ovenikøbet også her på Early Bird, hvor du kan få skåret 1/3 af prisen.

Book bord på de bedste restauranter i København med ⅓ af prisen

Du finder et udbud af gode spisesteder hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære spisesteder, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird. Se hvordan Earlybird konceptet fungerer her.

Se her, hvilke spisesteder du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen! 


20 af bedste restauranter i København

Restauranter i guiden
 1. Norrlyst
 2. Mist
 3. Grønnegade
 4. Meille
 5. Kung Fu
 6. MES
 7. Fabio
 8. Le Pavé
 9. Palazzo Diner
 10. Theo
 11. UMA
 12. Odette
 13. El Meson
 14. Issei
 15. Yaffa
 16. Coq en Pâte
 17. Il Rosmarino
 18. Darling Bistro & Bar
 19. Gabrielle
 20. Tribeca - Beer & Pizza Lab

Restaurant Norrlyst

Nordisk gourmet tildeles Michelin Guidens Bib Gourmand 2023.

Michelin-anerkendelse: Norrlyst er blevet tildelt Bib Gourmand status af Michelin Guiden 2023 for deres fremragende, prisvenlige gourmetkøkken.

Erfarent kokketeam: Kokken Emil Eshardt, med tidligere erfaring fra Søllerød Kro, Kadeau og AOC, er en af hovedkræfterne bag Norrlysts menu. Han og hans team fokuserer på lokale og økologiske råvarer.

Nordiske smagsoplevelser: Restauranten tilbyder nynordisk smørrebrød til frokost og klassiske, nordiske gourmetanretninger til aften.

Høje anmeldelser: Norrlyst er også anbefalet på TripAdvisor, hvor gæster har rost restauranten for deres gennemtænkte retter og fremragende service.

Drikkevarer: Udover maden kan gæsterne nyde husets specialøl, hjemmebrygget snaps med smag af havtorn, samt et bredt udvalg af vine og økologiske sodavand.

Kompagnistræde 8
1208 København K


Restaurant website
Bib Gourmand status i Michelin Guiden

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD
 

Restaurant Mist

Top-kok byder på deleretter - New Yorker vibes på Vesterbro hos en af byens flotteste restauranter
 

Stjernekokken bag Mist: Restauranten er åbnet af en stjernekok med erfaring fra verdenskendte restauranter som Noma og Geranium. Mads Rye Magnusson, ejeren og kokken, bringer legende teknikker og sublime smage til Mists spisekort.

Europæiske smagsoplevelser: Mist tilbyder en "Affordable luxury" gourmetoplevelse, hvor smagspaletten trækker paralleller til middelhavslandene og de nordiske breddegrader.

Beliggenhed og atmosfære: Beliggende på Vesterbrogade, Københavns pulserende hjerte, kombinerer Mist en moderne New Yorker vibe med nordisk design og hygge.

Åbent køkken: Restauranten har et åbent køkken, hvor gæsterne kan følge med i hele den kulinariske proces, fra forberedelse til servering.

Michelin erfaring: Mads Rye Magnusson har tidligere modtaget Michelin Guidens varmeste anbefalinger for sine andre restauranter.

En bid af "The Big Apple": Mist bringer en kosmopolitisk atmosfære og en bid af New York til den danske hovedstad.

Vesterbrogade 38
1620 København


Restaurant website

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD
 

Restaurant Grønnegade

Fransk/dansk gastronomi og fin-dining oplevelse for voksne uden børn i historiske rammer.

Du finder altid et godt udvalg af frisk fisk og skaldyr, samt møre og saftige udskæringer på menukortet hos Restaurant Grønnegade.

Placeret blot et stenkast fra Kongens Nytorv, i et af Københavns ældste byhuse fra 1689, ligger Restaurant Grønnegade. I godt 45 år har restauranten budt gæster indenfor til en kulinarisk madoplevelse med fransk-nordiske smagsfacetter.

I sommeren 2020 gennemgik restauranten en renovering fra gulv til loft. Det vigtigste var, og er stadig, at den gamle, historiske ånd holder ved. Den nærværende og afslappede atmosfære står fortsat skarpt.

Grønnegade 39
1107 København K


Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Restaurant Meille

Top-kok med erfaring fra Noma & Geranium byder på gourmet og scorer 5 stjerner i Berlingske.

Der er vægt på det bæredygtige og sæsonorienterede danske råvarer af højeste kvalitet hos Restaurant Meille.

Mads Rye Magnusson, som har erfaring fra bl.a. Noma & Geranium, byder københavnerne på affordable luxury. Hos Restaurant Meille serveres nordisk gourmet af gode råvarer, og på baggrund af disse serveringer har Meille modtaget flotte anmeldelser med anbefaling i Michelin Guiden, senest 2022, 5 stjerner af AOK og 4 hjerter i Politiken.

Politiken fastslår; "går man efter en prisvenlig middag med spændende vine, er Meille lidt af et røverkøb". Vil du læse mere om udbuddet af Michelin-anbefalede restauranter i København, kan du her læse mere om udbuddet, samt hvad de forskellige restauranter tilbyder

Sankt Peders Stræde 24a
1453 København K


Restaurant website
5 stjerner i Berlingske

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD
 

Kung Fu II

Moderne, japanske smagshits - autentisk gastropub oplevelse i bedste Izakaya-stil.

Japanske råvarer og det kulinariske fusionskøkken er i fokus på Kung Fu, der er beliggende på Ravnsborggade på Nørrebro.

Her bliver du præsenteret for det japanske gastropub-fænomen Izakaya, som kendetegnes ved at være en social begivenhed, hvor gæsterne bestiller en masse små retter til deling - østens svar på den spanske tapas.

Med et besøg hos Kung Fu kan det japanske køkken opleves, og her finder du virkelig ud af, at det japanske køkken har meget mere at byde på end sushi.

Ravnsborggade 16B
2200 København N


Restaurant website
Anmeldelse i Politiken
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Restaurant Mes

5 stjerner til Mes & Mads Magnusson som har erfaring fra Noma og Geranium
 

Der tages udgangspunkt i smukke retter med et enkelt udtryk hos Restaurant Mes, som ligger på Vesterbrogade i København. 

Den tidligere Noma- og Geranium-kok, Mads Rye Magnusson, inviterer gæster på egne favoritter og en 'affordable luxury’-restaurantoplevelse. 

Køkkenstilen tager udgangspunkt i det moderne nordiske gourmetkøkken, som kommer til udtryk gennem raffinerede retter. Magnussons værk og klassiske retter har fået 5 stjerner i Berlingske og tidligere været belønnet med en Michelin-anbefaling.

Vesterbrogade 55
1620 København V


Restaurant website
5 stjerner i Berlingske

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Restaurant Fabio

Romantiske rammer og autentisk, italiensk landkøkken hos Fabio.
 

På Restaurant Fabio får du virkelig fornemmelsen af ‘La Dolce Vita’. Det er nemlig ikke for sjov, at stjerner som Tom Jones, Elton John, Pamela Anderson og Isabell Kristensen har siddet til bords og nydt retterne fra Fabios spisekort.

På Restaurant Fabio får du lækre retter fra det traditionelle italienske landkøkken - lavet på den måde, som ‘nonna’ lavede den. Forvent smagfulde italienske retter såsom frisklavet pasta og himmelske desserter. Dertil er Fabios vinkort naturligvis præget af kvalitetsvine fra Italiens bedste vindistrikter.

Falkoner Alle 54
2000 Frederiksberg


Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD

Le Pavé

Ærkefransk cuisine har begejstret og lokket madelskere til i mere end 20 år.
 

Le Pavé er et lille stykke af Paris - bare midt på Gråbrødretorv. Le Pavé betyder fortov, og Le Pavé leder da i bedste stil også tankerne hen på en ærkeklassisk, fransk fortovsrestaurant.

På Le Pavé er det klassikere fra det franske landkøkken, der regerer. Tænk chévre chaud, tournedos rossini og tarte tatin. Alle herlighederne kan selvfølgelig parres med liflige druer primært fra de store franske huse, f.eks. Bordeaux og Bourgogne.

Gråbrødretorv 14
1154 København K


Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Palazzo Diner

Moderne diner-vibes og comfort-food udviklet i samarbejde med michelin-kok. 4 hjerter i Politiken.
 

Midt på Axeltorv finder du denne lille perle, der vækker associationer til den moderne amerikanske diners eklektiske køkken og energi. På Palazzo Diner skal du forvente gode vibes og lækker comfort food - som f.eks. fried chicken burger, pesto pasta og meatballs -  udviklet i samarbejde med michelin-kokken Torsten Vildgaard.

Restauranten er indrettet i bedste diner-stil, og har polstrede bænke i varmt læder og stole i forskellige materialer og farver. Væggene står råt med mursten, mørke og høje træpaneler og er dekoreret med LP-plader, gamle plakater og finurlig malerkunst.

Axeltorv 6
1609 København V


Restaurant website
4 hjerter i Politiken

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Restaurant Theo

Michelin anbefalet og europæiske smage med 4 stjerner til Bib Gourmand-kåret Norrlysts lillebror.
 

Restaurant Theo er lillebror til Restaurant Norrlyst, og ligesom storebror har Theo på ingen tid slået benene væk under den københavnske restaurant-scene. Det har bl.a. resulteret i 4 stjerner hos Berlingske, ligesom Theo nævnes i den prestigefyldte Michelin-guide.

På Restaurant Theo kan du forvente fransk gastronomi på højt niveau. Theo tager de største favoritter fra de parisiske bistroer og kombinerer dem med input fra andre europæiske køkkener som Barcelona, Berlin og London.

Skindergade 29
1159 København K


Restaurant website
Michelin Guide
4 stjerner i Berlingske

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Restaurant Uma

Unikke smagsoplevelser fra et traditionelt, japansk køkken i fusion med Vestens moderne inputs.
 

På Restaurant UMA finder du et fusionskøkken mellem det moderne og traditionelle Japan. Her kombineres det asiatiske køkken med Vestens smage og madtrends, hvilket skaber en unik synergi.

På UMA er der fokus på smag frem for alt andet, og råvarene får lov til at tale for sig selv. Kokkene får fri leg, når dagens omakase-tasting-menu på mellem 3-8 serveringer skal sammensættes. 

Her kan du f.eks. være heldig at smage blød laksetatar eller færøsk laksetataki, aromatiske og sprøde forårsruller, dimsum, yakitori og kushiyaki sticks og sashimi, der smelter på tungen.

Nørre Farimagsgade 13
1364 København K


Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD

 

Restaurant Odette

Chefkok (tidl. Kadeau og AOC) tryller hos Michelin anbefalede Norrlysts lillesøster til 4 stjerner.
 

På Restaurant Odette kan du få lækker sydeuropæisk mad i hjertet af København. Odette stiler efter en totaloplevelse, hvor grundstenene udgøres af de bedste råvarer fra de danske marker, gårde og mejerier,  som altså er fortolket i en varm, sydeuropæisk-inspireret menu.

Odette er det femte barn i Norrlyst-familien, og ligesom sine søskende er man hos Odette stærkt forankret i det bæredygtige køkken.

Bliv fristet af retter som grillet grisenakke med blomme-bbq, græskar ravioli med nduja og muslingesauce, signaturbrød med urter og ølandshvede fra Kornby Mølle og saltet karamel med pære og hasselnøddeis.

Kompagnistræde 18
1208 København K


Restaurant website
4 stjerner i Berlingske

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


El Meson

Autentiske tapas herligheder og liflige druer hos byens ældste, spanske restaurant.
 

På El Meson - skandinaviens ældste, spanske tapas-restaurant - får du masser af sydeuropæisk varme og noget af det bedste, Spanien har at byde på rent madmæssigt.

Nyd den klassiske sangria, mens du spiser dig mæt i alverdens spanske lækkerier, som f.eks. klassisk paella, pan con tomate, sansemættende kød- og fiskeretter og crema catalana.

Hauser Plads 12
1127 København K


Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Restaurant Issei

Peruviansk-japanske fusionskøkken til 5 hjerter i Politiken.
 

På Issei kan du få fornøjelsen af at opleve Nikkei-køkkenet, som er en fusion af det japanske og peruvianske køkken. Nikkei-køkkenet er specielt kendetegnet for brugen af frisk fisk, og derfor kan du bl.a. opleve laksetataki, ceviche, tun tiradito med tang eller retter med forskellige muslinger.

Issei blev i Politikens 5-hjertede oplevelse rost til skyerne, og madanmelderen skrev bl.a., at Issei var ‘hysterisk godt’ og at man blev ‘...fuldstændig fortryllet af det peruviansk-japanske køkken’.

Hammerichsgade 1
1611 København V


Restaurant website
5 hjerter i Politiken
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Restaurant Yaffa

Mellemøstlige smagskonstellationer til 4 stjerner og en udmærkelse i The White Guide.
 

På Yaffa træder du ind i dekorative og graciøse omgivelser, der straks leder tankerne hen på det moderne og pulserende Tel Aviv. Her får du en drøm af mellemøstlige smagskonstellationer, som er tilberedt til perfektion.

Yaffas gastronomiske niveau har da også resulteret i 4 stjerner hos Berlingske og en omtale i den prestigefyldte White Guide.

Gråbrødretorv 16 kld.
1154 København K.


Restaurant website
4 stjerner i Berlingske

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Coq en Pâte

Chefkok med Michelin erfaring serverer ærkefransk bistromad med et moderne twist.
 

Coq en Pâte er så ærkefransk, som det kan blive. Der er autentisk stemning med murstensvægge, dug på bordene og vin på hylderne.

Maden består af franske klassikere med et nutidigt præg - og måske et smags-tvist eller to. Bag Coq en Pâte er kokke med Michelin-erfaring, som forkæler med håndskåret oksetatar, laks med beurre blanc, crème brûlée og andre franske fristelser.

‘Comme un Coq en Patê’ er et gammelt fransk udtryk, som løst kan oversættes til 'at blive forkælet og leve uden bekymringer’, og det er netop, hvad du kan forvente på Coq en Pâte.

Landskronagade 4
2100 København Ø


Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Il Rosmarino

Italiensk køkkenchef serverer traditionelle, italienske smage i ikonisk bygning forenden af Nyhavn.
 

For enden af Nyhavn finder du denne italienske perle - Ristorante Il Rosmarino. Rosmarin-buske pryder indgangspartiet, så du straks mærker den rustikke, italienske atmosfære.

På Il Rosmarino finder du de italienske klassikere lavet til perfektion. Prøv den cremede burrata, de fantastiske pastaretter eller nyd simreretter, lammeragout og godt kød med garniture og friske urter på toppen, mens kokken til dessert byder på semifreddo og klassisk venetiansk dessert.

Nyhavn 71
1051 København K


Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Darling Bistro & Bar

4 stjerner til bistro med nynordisk gastronomi og atmosfæriske rammer med kanaludsigt.
 

Darling Bistro & Bar er et glimrende eksempel på, hvad der sker, når man kombinerer de bedste nordiske råvarer med teknik i verdensklasse. Darling imponerer med deres Fransk-nordiske smagskonstellationer, som kort sagt er i topklasse.

Der er både nyfortolket smørrebrød, skaldyrsfad og fransk-inspirerede bistroretter som muslinger, wagyu bøf og grillet grønt på menukortet, og vi tør godt garantere, at uanset hvad du vælger, bliver du ikke skuffet.

Lad dig blive forført af deres vagtler, oksetatar, cassoulet, jomfruhummerbisque, citron à la Gabrielle og andre franske bistro-klassikere.

Ved Stranden 18c
1061 København K


Restaurant website
4 stjerner i Berlingske
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Gabrielle

4 stjerner i JP, pariserstemning & fransk bistromad hos Michelin anbefalede Norrlysts søster-restaurant.
 

Gabrielle er en del af den store Norrlyst-familie, og der kan du nyde de store franske bistro-klassikere. Lokale producenter som Kiselgården, SpisMinGris og Fiskerikajen leverer kvalitetsråvarer til det dygtige kokketeam, der bl.a. består af den talentfulde kok,  Emil Eshardt (tidligere Søllerød Kro, Kadeau og AOC).

På Gabrielle er det nærmest som at være i Paris. Her er en uformel varme, charme og elegance, og maden leverer på samme høje niveau som omgivelserne. 

Vestergade 3
1456 København K


Restaurant website
4 stjerner i Jyllands-Posten

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD


Tribeca - Beer & Pizza Lab

Industribygning byder på italiensk velsmag og New Yorker vibe.
 

Hos Tribeca - Beer & Pizza Lab i Nordvest finder du velsmagende pizza lavet med respekt for råvarerne.

I en gammel industribygning fra 30'erne ligger en usleben diamant kaldet Tribeca - Beer & Pizza Lab. Lokalerne har en moderne vibe med et mere spartansk, råt og uhøjtideligt New Yorker-look med masser af glas, metal og mursten.

Menukortet byder på pizza - velsmagende, sprød og rygende varm. 

Bisiddervej 16
2400 København NV


Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN MED EARLY BIRD 


Find gode restauranter i alle Københavns bydele

Uanset hvilken bydel af København du befinder dig i, kan du finde appetitvækkende og dødlækre restauranter. Uanset om du befinder dig på Vesterbro, Nørrebro, Frederiksberg eller Indre By, så er der altid et godt spisested eller restaurant i nærheden.

Du kan også være sikker på, at København opfylder dit kulinariske ønske, uanset om du har lyst til brunch, sushi, tapas, nynordisk, traditionel dansk-, fransk- eller italiensk mad. Så hvorfor ikke gå på opdagelse i Københavns alsidige spiseunivers – og gøre det med 1/3 skåret af prisen?

Hvis du leder efter restauranter i en specifik bydel i København, kan du finde inspiration gennem vores guides her: