á terre
Michelin-anbefalet fransk fine dining med 5 stjerner i Berlingske
á terre
Indre By
Michelin-anbefalet fransk fine dining med 5 stjerner i Berlingske
Derfor skal du spise her:
- Michelin-anbefalet fine dining
- 5 store stjerner i Berlingske - “fortjener en Michelin-stjerne”
- Franske rødder møder nordiske råvarer
- Intim gourmetrestaurant tæt på Det Kongelige Teater og Kongens Nytorv
- Teknisk præcision og nytænkning i perfekt balance
En Michelin-anbefalet restaurant bygget på familie og venskab
Restaurant à terre ligger i de rolige gader bag Det Kongelige Teater og er skabt med hjertet forrest. Fundamentet er sjæl, tillid, familie og venskab.
Bag restauranten står anerkendte Yves Le Lay i et stærkt samspil med sin tætte ven og køkkenchef Nicolaj Køster. Sammen har de skabt et lille, intimt univers, hvor der er tid til gæsterne, og hvor værtskabet vægter lige så højt som gastronomien. Når du træder ind, er ambitionen at skabe en tidslomme, hvor verden udenfor forsvinder for en stund.
Michelin-guiden anbefaler restauranten og fremhæver hvordan: “Globale inspirationer tilføjes til et klassisk fransk fundament, hvor kvalitetsråvarer danner grundlag for enkle, men kraftfuldt smagende retter."
5 store stjerner for det franske køkken
Køkkenet tager afsæt i det franske køkken, kombineret med nordiske råvarer og enkelte asiatiske referencer. Der arbejdes med intense, rene smage og stor teknisk præcision i en konstant balance mellem det klassiske og det nytænkende.
Berlingskes Søren Frank har også været forbi og givet “fem store stjerner for en både fejlfri og stimulerende aften i sikre franske hænder.” Han tilføjer desuden at “á terre fortjener en Michelin-stjerne, og vover gerne den påstand, at det ville den såmænd også have, hvis den lå i Frankrig eller for den sags skyld i den danske provins."
Gennemtænkt vinoplevelse
Vinkælderen afspejler både tradition og nysgerrighed, med klassiske franske regioner side om side med nyere, køligere udtryk, som giver friskhed og præcision til menuen. Der tilføjes løbende nye huse og interessante vine fra hele verden.
Cocktailkortet er minimalistisk, men omhyggeligt sammensat, og der tilbydes også udvalgte alkoholfri drikke som kombucha og te-baserede alternativer.