
Guide 2021: 5 gode tapas, spanske & sydamerikanske spisesteder i København med 1/3 skåret af prisen
Opdateret 30.03.2021
Find håndplukkede tapas, spanske & sydamerikanske spisesteder i København med EarlyBird.dk og få 1/3 skåret af prisen på tapas og andre lækre retter.
Det spanske køkken er herhjemme mest kendt for de små, mundrette hapsere i alskens varianter. Dem kan man sidde og nyde i timevis med god vin og herligt selskab.
Tapas især, har gjort sit indtog og er blevet en populær spise, når man er ude eller skal imponere gæsterne derhjemme. Den spanske fællesspisning er med til at samle selskabet, skabe nærvær og en hyggelig stemning omkring måltidet.
Længe før spanierne opdagede Sydamerika, havde regionen allerede mange gastronomiske traditioner. Efter spaniernes indtog, har flere sydamerikanske lande dog taget inspiration fra det spanske cuisine. Dog har det latinamerikanske køkken stadig dets særegne smagssammensætninger og udvalg af råvarer.
Du finder her et varieret udbud af spanske og sydamerikanske restauranter for selv den mest kræsne gourmet. Vi har samlet en håndfuld af de bedste og mest populære spanske og sydamerikanske restauranter i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.
Se her hvilke spanske og tapas restauranter du kan spise på i aften - med 1/3 skåret af prisen!
Restaurant Pintxos, tapas i København K
Få en autentisk spansk tapas-oplevelse på Nansensgade
Restaurantens hjemmeside
Restaurantens Trustpilot
Det er svært at tænke spansk mad, uden at tapas kommer ind i billedet. Selve navnet betyder låg. Det kommer af, at man på bodegaerne i Spanien, begyndte at skærme for fluer, ved at lægge et stykke skinke eller brød over glasset. Således fik man et spiseligt låg, og det blev kaldt tapas.
Baskerlandet i det vestlige Pyrenæerne er hjemsted for en særlig type tapas. Her kan du nemlig smage 'pintxos'. Pintxos består af mundrette stykker brød eller kød, toppet med velsmagende delikatesser, der holdes sammen af en lille tandstik (en pincho). Spørger du de lokale, så er pintxos den perfekte undskyldning for at mødes med vennerne eller veninderne.
Restaurant Pintxos inviterer flere gange årligt til gastronomi- og vin events, hvor du kan smage på udvalgte tapas og vine – fra flere forskellige regioner i Spanien. På menukortet finder du en række autentiske specialiteter fra det spanske køkken, som tilberedes af deres erfarne spanske kokke.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ PINTXOS MED EARLY BIRD
El Meson, tapas restaurant i København K
Byens ældste, spanske restaurant serverer autentisk tapas og har en fyldig vinprofil.
Restaurantens hjemmeside
Saml vennerne eller familien til en autentisk madoplevelse, og skål over en klassisk sangria eller et par spanske druer. Siden 1976 har El Meson begejstret gæster med sin imødekommende charme, sit delikate, spanske køkken og en aromatisk vinprofil, primært med spanske vinproducenter.
El Meson oser af sydeuropæisk varme, og serverer kun det bedste, Spanien har at byde på. Væk appetitten med udsøgte tapas herligheder, klassisk paella, pan con tomate, sansemættende kød- og fiskeretter og creme Catalana.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ EL MESON MED EARLY BIRD
Restaurant Fuego, argentinsk steakhouse i København K
Autentisk og flot argentinsk bøfhus ved Det Kongelige Teater.
Restaurantens hjemmeside
På Fuego træder du ind i et argentinsk bøfhus, hvor ild (fuego) er den primære tilberedningsform.
Det møre kvalitetskød møder dansende flammer på den glohede grill, for at blive tilberedt på ægte argentinsk facon. Udover maden, kan den sydamerikanske stemning fornemmes på restauranten. Den charmerende sydamerikanske tilgang til livet, skaber en tilbagelænet mañana-atmosfære. Dette går dog ikke udover service og kvalitet.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FUEGO MED EARLY BIRD
Restaurant Asador, argentinsk steakhouse på Christianshavn
Hyggeligt bøfhus byder på møre og saftige argentinske bøffer.
Restaurantens hjemmeside
Et andet argentinsk bøfhus, som du finder i charmerende omgivelser på Christianshavn, er Asador.
De har fokus på kvalitetskød, som tilberedes til perfektion af grillmesteren (asado). På Asador vil du opleve en respekt for det oprindelige moderlands kulinariske traditioner. Menuen tager udgangspunkt i kødet, som vælges først, efterfulgt af en valgfri kombination af sides.
SE MERE HER
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ ASADOR MED EARLY BIRD
PMY, latinamerikansk restaurant i København K
3 Michelin-kokke tryller med latinamerikansk junglemad.
Restaurantens Facebook side
4-stjernet anmeldelse i Berlingske
4-stjernet anmeldelse i Politiken
PMY byder på autentisk latinamerikansk cuisine. Inspirationen er fra de tre kokkes oprindelseslande Peru, Mexico og Venezuela.
Selvom kokkene har været ansat på Michelin-restauranter, har PMY en hyggelig og tilbagelænet atmosfære. PMY leverer friske anretninger med sprudlende smagsnuancer. Her er fokus på spicy, syrlige og kraftfulde sammensætninger, der resulterer i en Michelin-anbefaling.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ PMY MED EARLY BIRD
Det spanske og sydamerikanske køkken – tapas, paella og tortilla og empanadas m.m.
Foruden tapas er det spanske køkken også kendt for den omfavnende risret, Paella, der er et must at smage, når man besøger det sydeuropæiske land. Paella bliver typisk serveret med skalddyr og/eller kylling på en bund af ris. Oprindeligt kommer den verdenskendte ret fra den lille landsby El Palmar, 15 kilometer uden for stobyen Valencia.
Her blev retten oprindeligt serveret med kylling, kanin, and og snegle. Selvom Paella i det spanske køkken er en rustik ret, kan den forfines med lækre skaldyr og gøres til en gourmetoplevelse. Paellaen har sin karakteristiske smag fra det aromatiske krydderi, safran, der tilmed er verdens dyreste krydderi.
Udover ris er kartoflen også hovedperson i det spanske køkken. En anden klassiker; patatas bravas, består af friterede kartofler, der er overhældt med spicy tomatsovs. Spaniens svar på en sydlandsk omelet, en tortilla, udgøres af æg og kartofler stegt på panden.
Om de spanske madtraditioner
Kulturen omkring mad i Spanien er typisk anderledes fra de danske spisevaner. Spanierne gør måltiderne til sociale begivenheder, og spreder maden over 5-6 måltider dagligt, hvor vi danskere typisk blot inddeler vores daglige indtag i morgenmad, frokost og aftensmad.
Derudover har spanierne også for vane at mødes med familie og venner efter arbejde – ligesom i andre sydeuropæiske kulturer. Her drikkes øl, vin eller et glas sangria, mens de hapser små retter og snacks i sig og socialiserer på barer og restauranter.
Sydamerikansk og spansk mad vinder indpas i Danmark
Sydamerikansk mad er de seneste år blevet populært blandt både børnefamilier og gourmet aficionados. De sydamerikanske lande gemmer på gastronomiske skatte, som endnu ikke er udforsket i resten af verden.
Mange retter har dog allerede vundet indtog i de danske hjem. Tortillas, ceviche og empanadas er noget, de fleste af os kender og holder af. Mange har måske en opfattelse af, at det sydamerikanske køkken hovedsageligt bunder i solid og rustik hverdagsmad, der kan være svær at tilføre finesse.
Men sydamerikansk mad kan sagtens præsentere som raffineret gourmetmad på lige fod med fransk og italiensk cuisine. Gå på opdagelse i en undervurderet gastronomisk verden i det farverige og smagsintense Sydamerika.
Er du sulten på en anden madoplevelse i København?
Ikke i humør til tapas?
Hos Early Bird er vi stolte af at kunne præsentere et bredt udvalg af restauranter, der hver har sit særpræg, som giver dig en spiseoplevelse med gode minder.
Du har rig mulighed for at gå på opdagelse blandt Københavns spisesteder – og hvorfor ikke gøre det med ⅓ skåret af prisen?
Er du lækkersulten efter retter fra et bestemt land eller køkken, kan du finde inspiration gennem vores guides til de mange forskellige køkkener i København her:
Italienske restauranter i København
Franske restauranter i København
Sushi-restauranter i København
Asiatiske spisesteder i København
Dansk/nordiske restauranter i København
Japanske restauranter i København