Opdateret 26.08.2022

Find håndplukkede tapas, spanske & sydamerikanske spisesteder i København med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.

Det spanske køkken er herhjemme mest kendt for de små, mundrette hapsere i alskens varianter. Dem kan man sidde og nyde i timevis med god vin og herligt selskab. 

Tapas især, har gjort sit indtog og er blevet en populær spise, når man er ude eller skal imponere gæsterne derhjemme. Den spanske fællesspisning er med til at samle selskabet, skabe nærvær og en hyggelig stemning omkring måltidet.

SE DAGENS TAPAS RESTAURANTER - SKÆR 1/3 AF PRISEN


Find også vores udvalg af take-away restauranter her.


Længe før spanierne opdagede Sydamerika, havde regionen allerede mange gastronomiske traditioner. Efter spaniernes indtog, har flere sydamerikanske lande dog taget inspiration fra det spanske cuisine. Dog har det latinamerikanske køkken stadig dets særegne smagssammensætninger og udvalg af råvarer. 

Du finder her et varieret udbud af spanske og sydamerikanske restauranter for selv den mest kræsne gourmet. Vi har samlet en håndfuld af de bedste og mest populære spanske og sydamerikanske restauranter i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se her hvilke spanske og tapas restauranter du kan spise på i aften - med 1/3 skåret af prisen!
 

El Tapeo de Cervantes, spansk tapas restaurant

"Hæver sig milevidt over byens andre tapassteder" skriver Berlingskes madanmelder.
Restaurant website
Anmeldt til 4 stjerner i Berlingske

Det andalusiske køkken er bragt til København af Gabriel Spatz, der sammen med hans spanske kokketeam gør op med det mainstream tapaskort og serverer populære egnsretter fra Malaga og omegn. 

Væk dine sanser hos El Tapeo de Cervantes, der bringer velstegt fisk, skaldyr og godt grillet kød i delevenlige portionsstørrelser til bords. Den gennemførte, spanske tapas restaurant kan skylle 4 stjerner fra Berlingskes madanmelder ned med fyldige rødvine. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ EL TAPEO DE CERVANTES MED EARLY BIRD

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af El Cava (@elcava.cph)

El Cava, spansk spisested med udsigt

Kanal udsigt og sydens pikante smagskonstellationer hos hyggelig vin- og tapasbar.
Restaurant website

Ved Stranden 16 har El Cava til huse. En velplaceret adresse med udsigt til Københavns kanal. Det spanske spisested overrasker med sydamerikanske vine og sansemættende tapas delikatesser.

Dette spanske spisetid byder på mousserende perler, pikante og fyldige vine og tapaanretninger til autentiske kød- og fiskeanretninger.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ EL CAVA MED EARLY BIRD

 

Pintxos, autentisk tapas restaurant i København

Spansk charme på Nansensgade - tapas herligheder, bred vinprofil og hyggelige rammer.
Restaurant website

Spansk mad er ofte lig tapas, som betyder låg, og kommer af, at man på bodegaerne i Spanien, begyndte at skærme for fluer, ved at lægge et stykke skinke eller brød over glasset. 

Baskerlandet i det vestlige Pyrenæerne er hjemsted for en særlig type tapas. Her kan du nemlig smage 'pintxos' - mundrette stykker brød eller kød, toppet med velsmagende delikatesser, der holdes sammen af en lille tandstik (en pincho). 
Saml vennerne på restaurant Pintxos, der bringer det autentiske Spanien til København.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ PINTXOS MED EARLY BIRD 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af El Meson (@elmesoncph)

Restaurant El Meson, spanske tapas anretninger i Indre By

Autentiske tapas herligheder og liflige druer hos byens ældste, spanske restaurant.
Restaurant website

Saml vennerne eller familien til en autentisk madoplevelse, og skål over en klassisk sangria eller et par spanske druer. Siden 1976 har El Meson begejstret gæster med sin imødekommende charme, sit delikate, spanske køkken og en aromatisk vinprofil, primært med spanske vinproducenter. 

El Meson oser af sydeuropæisk varme, og serverer kun det bedste, Spanien har at byde på. Væk appetitten med udsøgte tapas herligheder, klassisk paella, pan con tomate, sansemættende kød- og fiskeretter og creme Catalana. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ EL MESON MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Asador, sydarmerikansk spisested med gode bøffer

Saftige bøffer og fyldig vinprofil hos Christianhavns hyggelige, argentinske bøfhule.
Restaurant website

Et andet argentinsk bøfhus, som du finder i charmerende omgivelser på Christianshavn, er Asador. 

De har fokus på kvalitetskød, som tilberedes til perfektion af grillmesteren (asado). På Asador vil du opleve en respekt for det oprindelige moderlands kulinariske traditioner. Menuen tager udgangspunkt i kødet, som vælges først, efterfulgt af en valgfri kombination af sides. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ ASADOR MED EARLY BIRD


Restaurant Fuego, argentinsk steakhouse i København K

Autentisk og flot argentinsk bøfhus ved Det Kongelige Teater.
Restaurant website

På Fuego træder du ind i et argentinsk bøfhus, hvor ild (fuego) er den primære tilberedningsform. 

Det møre kvalitetskød møder dansende flammer på den glohede grill, for at blive tilberedt på ægte argentinsk facon. Udover maden, kan den sydamerikanske stemning fornemmes på restauranten. Den charmerende sydamerikanske tilgang til livet, skaber en tilbagelænet mañana-atmosfære. Dette går dog ikke udover service og kvalitet. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FUEGO MED EARLY BIRD

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af PMY (@restaurant_pmy) den 5. Feb, 2018 kl. 8.15 PST

PMY, latinamerikansk restaurant i København K

3 Michelin-kokke tryller med latinamerikansk junglemad.
Restaurant website

PMY byder på autentisk latinamerikansk cuisine. Inspirationen er fra de tre kokkes oprindelseslande Peru, Mexico og Venezuela. 

Selvom kokkene har været ansat på Michelin-restauranter, har PMY en hyggelig og tilbagelænet atmosfære. PMY leverer friske anretninger med sprudlende smagsnuancer. Her er fokus på spicy, syrlige og kraftfulde sammensætninger, der resulterer i en Michelin-anbefaling.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ PMY MED EARLY BIRD
 


Det spanske og sydamerikanske køkken – tapas, paella og tortilla og empanadas m.m.

Foruden tapas er det spanske køkken også kendt for den omfavnende risret, Paella, der er et must at smage, når man besøger det sydeuropæiske land. Paella bliver typisk serveret med skalddyr og/eller kylling på en bund af ris. Oprindeligt kommer den verdenskendte ret fra den lille landsby El Palmar, 15 kilometer uden for stobyen Valencia.

Her blev retten oprindeligt serveret med kylling, kanin, and og snegle. Selvom Paella i det spanske køkken er en rustik ret, kan den forfines med lækre skaldyr og gøres til en gourmetoplevelse. Paellaen har sin karakteristiske smag fra det aromatiske krydderi, safran, der tilmed er verdens dyreste krydderi.

Udover ris er kartoflen også hovedperson i det spanske køkken. En anden klassiker; patatas bravas, består af friterede kartofler, der er overhældt med spicy tomatsovs. Spaniens svar på en sydlandsk omelet, en tortilla, udgøres af æg og kartofler stegt på panden.

Om de spanske madtraditioner

Kulturen omkring mad i Spanien er typisk anderledes fra de danske spisevaner. Spanierne gør måltiderne til sociale begivenheder, og spreder maden over 5-6 måltider dagligt, hvor vi danskere typisk blot inddeler vores daglige indtag i morgenmad, frokost og aftensmad.
 

Derudover har spanierne også for vane at mødes med familie og venner efter arbejde – ligesom i andre sydeuropæiske kulturer. Her drikkes øl, vin eller et glas sangria, mens de hapser små retter og snacks i sig og socialiserer på barer og restauranter. 

Sydamerikansk og spansk mad vinder indpas i Danmark

Sydamerikansk mad er de seneste år blevet populært blandt både børnefamilier og gourmet aficionados. De sydamerikanske lande gemmer på gastronomiske skatte, som endnu ikke er udforsket i resten af verden.

Mange retter har dog allerede vundet indtog i de danske hjem. Tortillas, ceviche og empanadas er noget, de fleste af os kender og holder af. Mange har måske en opfattelse af, at det sydamerikanske køkken hovedsageligt bunder i solid og rustik hverdagsmad, der kan være svær at tilføre finesse. 

Men sydamerikansk mad kan sagtens præsentere som raffineret gourmetmad på lige fod med fransk og italiensk cuisine. Gå på opdagelse i en undervurderet gastronomisk verden i det farverige og smagsintense Sydamerika. 

Er du sulten på en anden madoplevelse i København?

Ikke i humør til tapas?

Hos Early Bird er vi stolte af at kunne præsentere et bredt udvalg af restauranter, der hver har sit særpræg, som giver dig en spiseoplevelse med gode minder.

Du har rig mulighed for at gå på opdagelse blandt Københavns spisesteder – og hvorfor ikke gøre det med ⅓ skåret af prisen?

Er du lækkersulten efter retter fra et bestemt land eller køkken, kan du finde inspiration gennem vores guides til de mange forskellige køkkener i København her: