Opdateret 06.10.2021

Find håndplukkede restauranter i og nær Kødbyen med restaurant-tjenesten EarlyBird.dk og få 1/3 skåret af prisen.

Vesterbro har gennemgået et større ansigtsløft de sidste to årtier, og er nu et af Københavns mest hippe områder - noget de støt stigende huspriser på Vesterbro også vidner om. Hvad der især er med til at gøre Vesterbro til en attraktiv perle, er Kødbyen og Halmtorvet. 

Engang var kødbyen - som navnet indikerer - Københavns kødproduktion, men i dag huser Kødbyen nogle af de mest anerkendte, hippe gallerier i Skandinavien, high-end natklubber, barer og moderne, nytænkende restauranter. De rå, upolerede industrifacader er bevarede, mens indmaden er renoveret med respekt for den oprindelige rustikke industristil.
 

Du finder et udbud af kvalitetsrestauranter i og nær Kødbyen hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære restauranter i området omkring Kødbyen, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se her hvilke restauranter på Vesterbro du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!
 

Restaurant Mangal, midt i Kødbyen

Tyrkisk gastronomi i nordiske rammer, hvor klassiske opskrifter møder moderne twists.

Restaurantens hjemmeside

Oplev en autentisk, tyrkisk spiseoplevelse i et af Kødbyens rå, upolerede lokaler. Restaurant Mangal har som mål at ændre danskernes forhold til det tyrkiske køkken.

Navnet Mangal betyder ‘at grille’, hvilket netop er den tilberedningsform, råvarerne hos restaurant Mangal kommer igennem. Hertil kommer friske, tyrkiske cocktails, der komplimenterer menuens meze-retter.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MANGAL MED EARLY BIRD

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Restaurant Kul (@dej_pizza)

Restaurant Dej, Halmtorvet tæt på Kødbyen

Pizza hotspot ved Halmtorvet med italiensk-importerede råvarer og stenovn.

Restaurantens hjemmeside

Saml familien eller mød et par venner over en pizza og vibrerende leben på Halmtorvet ved Kødbyen. Kødbyen byder på mange kulinariske oplevelser og lige rundt om hjørnet, finder du den italienske darling, Dej.
Dej er hurtigt blevet en af byens populæreste pizza hotspot. Hyggen opstår rundt om bordet, og her er blød belysning, chikke og moderne rammer og rygende varme pizzaer, der dufter og emmer af Italien. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ DEJ MED EARLY BIRD

 

Restaurant Public, Halmtorvet ved Kødbyen

Autentisk italiensk spise i hyggelige rammer tæt på Kødbyen. 

Restaurantens hjemmeside
4-stjernet anmeldelse i Berlingske

På Halmtorvet, tæt på det pulserende kød distrikt, Kødbyen, får du en autentisk spiseoplevelse, der byder på lækre italienske delikatesser. ”The Italian social dining bar” høster 4 flotte stjerner I Berlingske, bl.a. for sin kreativitet i køkkenet, hvor inspiration hentes fra støvlelandets forskellige egnsretter.

Public byder på stemningsfulde rammer - spis og nyd italienske dråber dejlig tilbagelænet og tag en sludder med personalet om de italienske delikatesser, der nøje udvælges og importeres hjem fra Italien. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ PUBLIC MED EARLY BIRD 

 

Restaurant MØR, Kødbyen

Mørt kvalitetskød og grillede fristelser i Kødbyen.

Restaurantens hjemmeside

Der er masser af kød på menuen i Kødbyen. Hos restaurant MØR bliver kvalitetskød, fisk, fjerkræ og grøntsager tilberedt på dansende flammer, med grill, kul og røg. Det kulinariske samlingspunkt - den argentinske KOPA-grill, troner midt i det åbne køkken, så gæsterne kan skue deres måltid blive til og dufte det grillede toner, som vækker mundvandet. Råvarevalget er baseret på omtanke for den gode smag og dyrevelfærd.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MØR MED EARLY BIRD

 

Pizzeria MaMeMi, restaurant tæt på Kødbyen

Italiensk smagspotens hædret i det italienske madmagasin, Gambero Rosso.

Restaurantens hjemmeside

Senest i 2020 har det anerkendte madmagasin, Gambero Rosso, kortlagt Københavns bedste, italienske restauranter. På magasinets top 10 finder du Pizzeria MaMeMi, som deler egne opskrifter fra støvlelandet.

Du skal blot et stenkast fra Kødbyen for at opleve og smage den italienske madkultur. Pizzaerne her er sprøde udenpå, dejlige bløde indeni og fyldes med de bedste råvarer, også impoteret fra Italien. 

Gambero's anmelder citerer: ”Det er en fornøjelse at komme her og nyde pizzaerne skabt af et team af unge folk fra Rom.”

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MAMEMI MED EARLY BIRD

 

Restaurant Kul, Kødbyen

Smagspotent grill-magi til 5 stjerner i Berlingske & Politiken.

Restaurantens hjemmeside
5-stjernet anmeldelse i Berlingske

Som navnet vidner om, er det primære tilberednings redskab på Kul grillen. Her i Kødbyen er smagsfacetterne af multikulturel karakter, og hos Kul hersker der ingen kulinariske dogmer eller begrænsende koncepter. Fra asiatiske undertoner med dashi, wasabi og koriander til klassisk bøf bearnaise, rummer menukortet indslag fra de mest interessante fra forskellige verdensdele.

Restaurant Kul har modtaget hele 5 stjerner i Berlingske og 5 hjerter i Politiken. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KUL MED EARLY BIRD

 

 

Historien om Kødbyen

Kombinationen af kultur, mad og musik har gjort Kødbyen til et af københavnernes absolutte favorit go-to byområder. Det er nu ikke længere knudepunktet for kødproduktion, men istedet madfestivaller, loppemarkeder og kulturbegivenheder. Hver lillefredag, fredag og lørdag strømmer unge, stilbevidste københavnere til Kødbyens delikate natklubber, hvor musikken ofte trækker tråde tilbage til 80’ernes nostalgi.

Kødbyen består af hhv. Den Hvide, Den Grå og Den Brune Kødby, alt efter farven på bygningerne.

Byområdet har sin oprindelse i slutningen af 1800-tallet, som en central del af Danmarks industrielle opblomstring. Dengang lå Kødbyen langt fra Købehavns centrum, men skulle via en nærliggende jernbane være knudepunktet for kødproduktion i Københavnsområdet. Faktisk var Kødbyen pr. lov det eneste sted, hvor der måtte slagtes i København i mange årtier. 

Men fra 1930’erne blev kødproduktionen rykket udenfor København, da hovedstaden under industrialiseringen havde haft så kraftig vokseværk, at Kødbyen nu ikke længere lå langt fra Københavns centrum, men var en integreret del af hovedstaden. Kødbyens lokaler blev derfor lejet ud til diverse mindre virksomheder, indtil føromtalte ansigtsløft af Vesterbro blev igangsat i midten af1990’erne. Efter århundredeskiftet blev Kødbyen udpeget som et af de 25 nationale, bevaringsværdige industriminder, med særlig betydning for Danmarks arkitektoniske kulturhistorie.

Da det britiske designmagasin Wallpaper kårede København til verdens bedste by i 2016, var Kødbyen også fremhævet som en af faktorerne der udgjorde resultatet med gode restauranter, barer og klubber og et kvarter, der har sin egen karakter. Kødbyen er altså anerkendt kloden rundt, og der er mange spændende madoplevelser at gå på opdagelse i - også endda med 1/3 skåret af prisen, når du bestiller igennem Early Bird.

Hvis du leder efter restauranter i en specifik bydel i København, kan du finde inspiration gennem vores guides her:

Restauranter i Indre By

Restauranter på Nørrebro

Restauranter på Vesterbro

Restauranter Kødbyen

Restauranter på Østerbro

Restauranter i Frederiksberg

Restauranter på Amager

Restauranter på Christianshavn

Restauranter i Nordsjælland