11.3023.45
Testing
10

Indre By

Royal på tallerkenen og punk på væggene

Tider i dag

23.45
Testing

Punk Royale

Royal på tallerkenen og punk på væggene

Punk Royale

Indre By

Royal på tallerkenen og punk på væggene

Forestil dig et sted, hvor billigt bestik møder eksklusiv kaviar, overmalede dukkehoveder møder fois gras, og grafittibelagte vægge møder IKEA-møbler. Og at mødet er vellykket. Navnet på eksperimentet er Punk Royale, der i sig selv angiver kollisionen imellem gourmetspise og den anarkistiske atmosfære fra ungdomshuset.

“Du kan ikke sammenligne vores spiseoplevelse med noget andet”, beskriver Joakim Almqvist, der sammen med Kalle Nilsson startede den første Punk Royale i Stockholm, men nu har udvidet til København. Og ja, der er tale om to svenskere, der imod enhver fordom fra danskerne om svensk, politisk korrekthed, gør oprør og skaber oprør på den danske restaurantscene. For Punk Royale har ingen regler - ud over at "cook the shit out of people" og stræbe efter, at servere den bedste mad i gaden.

Det svenske makkerpar er vokset op i en doven, ‘pizza by’ syd for Stockholm. Da de som unge oplevede finere restauranter for første gang, blev de fascineret af madkunsten, men frastødt af stemningen. Den var stiv og forstilt. “Alt kan ikke være punk, ligesom alt kan ikke være royal. Det ville blive kedeligt,” forklarer Joakim. Som kontrast hertil ønsker de to svenskere derfor at fastholde fokus på kvalitet på tallerkenen, men ændre konteksten rundt om tallerkenen.

Du skal for eksempel kæmpe dig vej igennem røgmaskine og iturevne gardiner for at træde indenfor hos Punk Royale. Midt i restauranten finder du en gammel dukkevogn som barskab og et halvfyldt tørrestativ. Og så skal du forvente at spise kaviar fra hånden.

Søren Frank fra Berlingske havde svært ved at får den normale karakterskala til at passe ned over konceptrestauranten, hvor gastronomi og performance går hånd i hånd, men ender på 4 store stjerner med pil opad for den spektakulære forestilling.

Bestil bord hos Punk Royale, hvis du tør at få en grænseoverskridende, legende og uforglemmelig aften.