
PMY
3 Michelin-kokke tryller med latinamerikansk junglemad.
PMY
Indre By
3 Michelin-kokke tryller med latinamerikansk junglemad.
PMY leverer autentisk latinamerikansk junglemad. Akronymet PMY stammer fra forbogstaverne på de tre grundingredienser i det latinamerikanske køkken: P for papas (kartoffel), M for majs og Y for yucca. Tre ingredienser, som samtidig symboliserer PMY’s tre hovedkokke: Diego Muñoz fra kartoffellandet Peru, Emilio Macias fra majslandet Mexico og Karlos Ponte fra yuccalandet Venezuela. Hvis du er en kender udi Michelin-restauranter, vil disse navne sikkert vække genklang. Karlos Ponte har nemlig en fortid hos Noma og Taller, mens Emilio Macias har stået bag gryderne hos elBulli, og Diego Muñoz var tidligere køkkenchef på selveste Astrid y Gastón – verdens 33. bedste restaurant ifølge The World's 50 Best Restaurants. I modsætning til omtalte Michelin-ambitiøse restauranter, kombinerer PMY en mere laidback stemning med nytænkende genialiteter på tallerkenen. Opskrifternes grundelementer er gået i arv i generationer, men nyfortolkes hos PMY. Oplev f.eks. kulmule med grillet okra og syltede grøntsager eller blå kartofler og stegte majs med peruviansk ajo amarillo-chill-sauce. PMY gemmer sig lige bag Det Kongelige Teater, som en ægte junglebodega i hjertet af København. Restauranten har på ganske kort tid vundet stjerner, ros og opmærksomhed i både ind- og udland.