Opdateret 31.03.2021

Find håndplukkede danske og nordiske restauranter med restaurant-tjenesten EarlyBird.dk og få 1/3 skåret af prisen.

Dansk mad og det nordiske køkken har vundet indpas verden rundt og har opnået stor popularitet hos lokale såvel som internationale gæster. Det danske og nordiske køkken er baseret på Nordens rige fauna og flora, der i de senere år er blevet udforsket og udnyttet til fulde på de mange eksperimenterende, nytænkende ny-nordiske restauranter, der skyder op på den københavnske madscene.
 

Spis på danske - og nordiske restauranter i København 

Du finder et udbud af danske/nordiske kvalitetsrestauranter hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære danske/nordiske restauranter i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird. Vælg mellem traditionel dansk mad og det nordiske køkken hos os. Se hvordan Earlybird konceptet fungerer her

Se her hvilke nordiske restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!
 

Restaurant Peder Oxe, København K

Familiedrevet restaurant byder på fusionskøkken og stemningsfulde rammer på Gråbrødretorv.

Restaurantens hjemmeside

Familiefirmaet, Tholstrup, har grundlagt nogle af byens bedste restauranter som bl.a. tæller Bøf & Ost, Zeleste og Kompasset. Nu kan du også sætte dig til bords i de romantiske rammer hos Peder Oxe. Siden 1975 har køkkenet sørget fra velkendte og smagsgivende klassikere. Menukortet tilpasses efter sæsonens råvarer, og kokken præparerer alt fra bunden og lader sig inspirere af traditionel dansk mad samt det franske køkkens stilfulde nuancer.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PEDER OXE MED EARLY BIRD

 

Restaurant Norrlyst, København K

Tidl. kok hos Michelin-restaurant Kadeau byder på nordisk og bæredygtigt menukort.

Restaurantens hjemmeside

Velkommen til restaurant Norrlyst, der som navnet henleder til, byder på nordiske smagsnuancer med både lette og større retter på menukortet. Lyster du for en sublim madoplevelse?, så læg vejen forbi Kompagnistræde og glæd maven. 
Restaurantens køkkenchef bestræber sig for at lave retterne fra bunden af og gør brug af økologiske, danske råvarer og avancerede køkkentricks. Hos Norrlyst er man miljøbevidst og handler derfor lokalt, for også at sikre gæsten et kvalitetsprodukt - dansk mad i gourmetklassen. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NORRLYST MED EARLY BIRD

 

Restaurant Lumskebugten, København K

Michelinanbefaling og topkarakter til Grand Old Man Lauterbach. 

Restaurantens hjemmeside
Anbefalet i Michelin guiden
5-stjernet anmeldelse i Jyllands-Posten

På den Michelin-anbefalede restaurant Lumskebugten, der har ligget som fast inventar på Esplanaden i mere end 150 år, hersker dansk gastronomis "Grand Old Man". Erwin Lauterbach dikterer slagets gang på den historiske restaurant og er samtidig trendsættende for, hvad der kendetegner madscenen i Danmark. Der er dansk mad på menuen og retterne konstitueres primært af lokale råvarer. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ LUMSKEBUGTEN MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Naert, København K

Anmelderrost gourmet får 5 stjerner i både Politiken og Berlingske.

Restaurantens hjemmeside
5-stjernet anmeldelse i Berlingske

Naert modtog hele 5 stjerner i både Politiken og Berlingske og blev i åbningsåret 2015 således en af landets bedst anmeldte restauranter. Inspirationsgrundlagdet er den norske madkultur, kombineret med danske islæt. Køkkenchef Jacob Burmølle-Jensen har tidligere udviklet sine talenter på Kadeau, 28/50 i London og Bare i Bergen, hvor han opnåede stor erfaring inden for de norske kulinariske traditioner. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NAERT MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Havfruen, København K

Lækker mad og bistro charme i en af Nyhavns bedste restauranter.

Restaurantens hjemmeside

Klassisk er en god sildeanretning og en sprødstegt rødspætte - Havfruens menukort fyldes af maritime lækkerier, og til aftenserveringen får de undersøiske retter et sofistikeret, moderne touch. 
Restaurantens fokus er dansk mad og danske, lokale råvarer. Restauranten er miljø- og produktbevidste, der handles med lokale producenter og f.eks. er fisken MSC og ASC certificeret. Både større og mindre fisk, taskekrabber og rejer er også gået i nettet og tilberedes over glohede pander og gryder i kog. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ HAVFRUEN MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Frederiksberg Bryghus, København

Sæsonbetonet menu i smukke rammer under Frederiksberg Rådhus.

Restaurantens hjemmeside

På det mondæne Frederiksberg ligger, velplaceret ved Frederiksberg rådhus, Frederiksberg Bryghus & Destilleri. Her er både bonede gulve, hvælvede lofter og kig til det forbipasserende liv fra bistro-tilbygningen af glas. 
Der er dansk mad og nordiske smagsnuancer på menukortet samt spændende øl og prisvindende gin. 
Bryghuset lagde til i 2014 og destilleri-mesteren, Henrik Hammer, har fået international placering med sine gin brands; Geranium og Old English Gin.  

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FREDERIKSBERG BRYGHUS MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Grønnegade, København K

Moderne fransk/dansk gastronomi i historiske og hyggelige rammer.

Restaurantens hjemmeside
4-stjernet anmeldelse i Berlingske

I hjertet af København, blot et stenkast fra Kongens Nytorv, ligger Restaurant Grønnegade i et af Københavns ældste byhuse fra 1689. Her kan du opleve en intim og personlig restaurantoplevelse i historiske omgivelser, hvor det høje køkkenniveau kombineres med en afslappet og imødekommende atmosfære.
Køkkenet er inspireret af det moderne danske og franske køkken, hvor retter og udtryk dikteres af sæsonbetonede, lokale råvarer af høj kvalitet.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ GRØNNEGADE MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Meille, København K

Tidl. Noma kok byder på 'affordable luxury' hos Michelin-anbefalede Meille.

Restaurantens hjemmeside
Anbefalet i Michelin guiden
4-stjernet anmeldelse i Berlingske

Hos Restaurant Meille har man fokus på bæredygtige, sæsonorienterende, danske råvarer af højeste kvalitet. Temaet er ‘affordable luxury’ ligesom på storebroren, restaurant Mes.
Meille er ligesom sin storebror Mes, også blevet Michelin anbefalet og har også modtaget flotte anmeldelser med 4 stjerner i AOK og 4 hjerter i Politiken, der fastslår "går man efter en prisvenlig middag med spændende vine, er Meille lidt af et røverkøb".
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MEILLE MED EARLY BIRD 

 

Restaurant BrewPub, København K

Nordisk gastronomi og eget mikrobryggeri et stenkast fra Rådhuspladsen.

Restaurantens hjemmeside

BrewPub omfavner kærligheden til klassisk, dansk mad og fransk gastronomi og passionen for ølbryggeri under samme tag. Således er maden og øllen komponeret for at matche hinandens smagsfacetter, så helhedsoplevelsen bliver fuldendt.
Du finder BrewPub placeret i hjertet af København, et stenkast fra Rådhuspladsen, men selvom restauranten befinder sig midt i storbyens travle liv, er du skærmet fra den tunge traffik og mylder i den hyggelige gårdhave med udeservering, eller inde i de lune, hyggelige lokaler. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BREWPUB MED EARLY BIRD

 

Restaurant Kompasset, København K 

Klassisk, dansk køkken i Nyhavn med et moderne twist til 4 stjerner AOK. 

Restaurantens hjemmeside
4-stjernet anmeldelse i AOK

Hvis du ønsker en dansk kulinarisk oplevelse, kommer du ikke udenom det velkendte, velsmurte stykke smørrebrød. Kompasset leverer denne nationalspise med præstationsmæssig overlegenhed og stilsikker velsmag.
De klassiske stykker smørrebrød bliver dog tilsat nytænkende twists, så dine smagsløg både oplever glæden af velkendte smørrebrødskonstellationer og overraskelsesmomenter af nytilsatte smagsnuancer. De danske gastronomiske udfoldelser foregår ovenikøbet i det perfekte sceneri, midt i Nyhavns pulserende liv.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KOMPASSET MED EARLY BIRD 

 

Nordisk gastronomi og det nordiske køkken 

I 2004 blev der udarbejdet et manifest for det nye nordiske køkken blandt 12 nordiske kokke. Her startede missionen om at få den ny nordiske gastronomi på verdenskortet og udnytte regionens særegenhed og rige smagskammer. Den ny nordiske gastronomi bygger på diversitet og udnyttelse af ellers glemte arter og sorter fundet i naturen.

Den ny nordiske madtradition kom også på den politiske dagsorden i 2005, da Nordisk Ministerråd for Fiskeri, Havbrug, Jordbrug, Levnedsmidler og Skovbrug begyndte at arbejde sammen om at skabe en nordisk spise-livsstil, som gavner naturen, menneskene og samfundet som helhed.

Hvis du kender en smule til den danske restaurantscene, vil navnet, Erwin Lauterbach, måske give genklang. Som ejer af den legendariske restaurant Lumskebugten, er han garant for god dansk-nordisk gastronomi. Erwin har for alvor vist, hvordan den nordiske madtradition kan nå nye højder, og inspirerer og eksperimenterer dagligt med dansk mad og de kulinariske udfoldelser. 
 

Find andre gode køkkener og restauranter i København

Er du lækkersulten efter retter fra et bestemt land eller køkken, kan du finde inspiration gennem vores guides til de mange forskellige køkkener i København her:

Italienske restauranter i København

Franske restauranter i København

Sushi-restauranter i København

Tapas & spanske restauranter i København

Steakhouses i København

Asiatiske spisesteder i København

Japanske restauranter i København

Indiske restauranter i København

Thai restauranter i København

Michelin restaurant i København