Opdateret 14.09.2022

Find håndplukkede danske og nordiske restauranter med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.

Dansk mad og det nordiske køkken har vundet indpas verden rundt og har opnået stor popularitet hos lokale såvel som internationale gæster. Det danske og nordiske køkken er baseret på Nordens rige fauna og flora, der i de senere år er blevet udforsket og udnyttet til fulde på de mange eksperimenterende, nytænkende ny-nordiske restauranter, der skyder op på den københavnske madscene.
 

Spis på danske - og nordiske restauranter i København 

Du finder et udbud af danske/nordiske kvalitetsrestauranter hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære danske/nordiske restauranter i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird. Vælg mellem traditionel dansk mad og det nordiske køkken hos os. Se hvordan Earlybird konceptet fungerer her

Se her hvilke nordiske restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!

 

Bobo Food Studio, dansk restaurant med middelhavs input i København K

Tidl. Noma kok bag uprætentiøs gastronomioplevelse i storslåede rammer.
Restaurant website


Køkkenchef, Boris Buono, kan med sin dansk-italienske baggrund, kombinere det bedste af to køkkener. Og med sin ekspertise fra tidl. Michelin restaurant Norma og Formel B foruden Krogs Fiskerestaurant og Bottega Trattoria, når det danske køkken nye gastronomiske højder hos Bobo Food Studio.

Bobo hædrer de lokale, danske råvarer og sigter ikke efter stjernestøv, men høj kvalitet og kreativitet på alle niveaurer, der smager og behager dig som gæst. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN BOBO FOOD STUDIO MED EARLY BIRD

 

Restaurant Norrlyst, København K

Nordisk gourmet af tidl. kok fra Kadeau tildeles Bib Gourmand status i Michelin Guiden 2022.
Restaurant website
Bib Gourmand status i Michelin Guiden

Velkommen til restaurant Norrlyst, der som navnet henleder til, byder på nordiske smagsnuancer med både lette og større retter på menukortet. Lyster du for en sublim madoplevelse?, så læg vejen forbi Kompagnistræde og glæd maven. Menuen er til at betale, selvom det er gourmet. Restaurantens køkkenchef bestræber sig på at lave alt fra bunden, lavet på økologiske, danske råvarer. Hos Norrlyst er man miljøbevidst og handler derfor lokalt, for også at sikre gæsten et kvalitetsprodukt - dansk mad i gourmetklassen. Dét er gourmet, der har vagt Michelin Guidens interesse og i 2021 givet restauranten Bib Gourmand status. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NORRLYST MED EARLY BIRD

 

Restaurant Lumskebugten, København K

Gastronomi med topkarakter - 5 stjerner og en Michelin anbefaling i 2020.
Restaurant website
5 stjerner i Berlingske

På restaurant Lumskebugten, der har ligget som fast inventar på Esplanaden i mere end 150 år, hersker dansk gastronomi, der gennem en årrække har været dikteret af "The Grand Old Man", Erwin Lauterbach. 
Han har om nogen været trendsættende for, hvad der kendetegner madscenen i Danmark. I dag efterlever den ikoniske restaurants nye ejere Lauterbachs ånd. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ LUMSKEBUGTEN MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Naert, København K

Uformel fine dining oplevelse med nordisk-norsk gourmetkøkken, naturvine og stilige rammer.
Restaurant website

Naert modtog hele 5 stjerner i både Politiken og Berlingske og blev i åbningsåret 2015 således en af landets bedst anmeldte restauranter. Inspirationsgrundlagdet er den norske madkultur, kombineret med danske islæt. Køkkenchef Jacob Burmølle-Jensen har tidligere udviklet sine talenter på Kadeau, 28/50 i London og Bare i Bergen, hvor han opnåede stor erfaring inden for de norske kulinariske traditioner. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NAERT MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Grønnegade, København K

Fransk/dansk gastronomi og fin-dining oplevelse for voksne uden børn i historiske rammer.
Restaurant website

I hjertet af København, blot et stenkast fra Kongens Nytorv, ligger Restaurant Grønnegade i et af Københavns ældste byhuse fra 1689. Her kan du opleve en intim og personlig restaurantoplevelse i historiske omgivelser, hvor det høje køkkenniveau kombineres med en afslappet og imødekommende atmosfære.
Køkkenet er inspireret af det moderne danske og franske køkken, hvor retter og udtryk dikteres af sæsonbetonede, lokale råvarer af høj kvalitet.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ GRØNNEGADE MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Meille, København K

Tidl. Noma & Geranium kok byder på 'affordable luxury' hos Michelin anbefalede Meille.
Restaurant website
5 stjerner i BerlingskeAnbefalet i Michelin Guiden

Hos Restaurant Meille har man fokus på bæredygtige, sæsonorienterende, danske råvarer af højeste kvalitet. Temaet er ‘affordable luxury’ ligesom på storebroren, restaurant Mes.
Meille er Michelin anbefalet 2022 og modtager af flotte anmeldelser med både 5 stjerner i Berlingske og 4 hjerter i Politiken, der fastslår "går man efter en prisvenlig middag med spændende vine, er Meille lidt af et røverkøb".
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MEILLE MED EARLY BIRD 

 

Restaurant BrewPub, København K

Nordisk gastronomi og eget mikrobryggeri et stenkast fra Rådhuspladsen.
Restaurant website

BrewPub omfavner kærligheden til klassisk, dansk mad og fransk gastronomi og passionen for ølbryggeri under samme tag. Således er maden og øllen komponeret for at matche hinandens smagsfacetter, så helhedsoplevelsen bliver fuldendt.
Du finder BrewPub placeret i hjertet af København, et stenkast fra Rådhuspladsen, men selvom restauranten befinder sig midt i storbyens travle liv, er du skærmet fra den tunge traffik og mylder i den hyggelige gårdhave med udeservering, eller inde i de lune, hyggelige lokaler. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BREWPUB MED EARLY BIRD

 

 

Nordisk gastronomi og det nordiske køkken 

I 2004 blev der udarbejdet et manifest for det nye nordiske køkken blandt 12 nordiske kokke. Her startede missionen om at få den ny nordiske gastronomi på verdenskortet og udnytte regionens særegenhed og rige smagskammer. Den ny nordiske gastronomi bygger på diversitet og udnyttelse af ellers glemte arter og sorter fundet i naturen.

Den ny nordiske madtradition kom også på den politiske dagsorden i 2005, da Nordisk Ministerråd for Fiskeri, Havbrug, Jordbrug, Levnedsmidler og Skovbrug begyndte at arbejde sammen om at skabe en nordisk spise-livsstil, som gavner naturen, menneskene og samfundet som helhed.

Hvis du kender en smule til den danske restaurantscene, vil navnet, Erwin Lauterbach, måske give genklang. Som ejer af den legendariske restaurant Lumskebugten, er han garant for god dansk-nordisk gastronomi. Erwin har for alvor vist, hvordan den nordiske madtradition kan nå nye højder, og inspirerer og eksperimenterer dagligt med dansk mad og de kulinariske udfoldelser. 
 

Find andre gode køkkener og restauranter i København

Er du lækkersulten efter retter fra et bestemt land eller køkken, kan du finde inspiration gennem vores guides til de mange forskellige køkkener i København her: