Opdateret 29.01.2024

Find håndplukkede japanske restauranter i København med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.

Når man snakker om japansk mad, vil de fleste nok tænke på den populære sushi som det første. Men japansk gastronomi er mere end ris og rå fisk. Solens Rige byder nemlig på en enestående madkultur med unikke traditioner, spændende ingredienser og knivskarpt køkkenhåndværk.
 

Spis traditionel japansk mad på de bedste japanske restauranter i København 

Du finder også et godt udbud af japanske restauranter i København hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære, japanske restauranter i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird. Se hvordan Early Bird fungerer her. 

Se hvilke restauranter i København du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!
 

Restaurant Kung Fu II, København

Moderne, japanske smagshits - autentisk gastropub oplevelse i bedste Izakaya-stil.
Restaurant website
Politikens anmeldelse

Hos denne populære kung-fu-kriger kommer du helt tæt på det japanske gastropub-fænomen: Izakaya. Izakaya referer til de gamle japanske bodegaer, hvor man hyggede sig med øl og sake efter arbejde, mens man fik en bid mad med vennerne. På en Izakaya er det derfor almen skik, at man deles om retterne. Slå et smut forbi Kung Fu II til det japanske Izakaya med lækker mad i uformelle omgivelser. De fleste serveringer fås i øvrigt som vegetar. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KUNG FU II MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Midori, København

Japansk inspireret gastropub-koncept og moderniseret madoplevelse - rig på umami.
Restaurant website

Find japanske specialiteter hos Midori i Grønnegade. Her praktiseres japanske småretter til deling mellem selskabet - izakaya. Izakaya kan derfor mest af alt sammenlignes med den spanske tapas, der også sætter rammen for hyggelig social dining. Midori beligger på Grønnegade og navnet Midori betyder grøn på japansk, og som navn og beliggenhed indikerer, har midori også et væld af vegetariske serveringer. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MIDORI MED EARLY BIRD 

 

Restaurant UMA, japansk restaurant i København

Unikke smagsoplevelser fra et traditionelt, japansk køkken i fusion med Vestens moderne inputs.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

UMAs køkken fusionerer mellem det traditionelle og moderne Japan, hvor det asiatiske køkken møder Vestens smage og madtrends. En fin synergi, der overrasker på tallerkenen.

Kokken har fri leg i køkkenet med 3-8 serveringer på menukortet. Dagens omakase menu kunne fx være: færøsk lakse tataki, aromatiske og sprøde forårsruller, mørt kød, sticks og sashimi. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ UMA MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Kinome, Hellerup

Japansk fusionskøkken bag innovative konstellationer og umami.
Restaurant website

Kinome er indbegrebet af moderne japansk fusionskøkken. Her blandes råvarer, teknikker og smagsvarianter fra forskellige madkulturer verden over. De traditionelle japanske madtraditioner nytænkes og skaber et fusionscuisine, der overrasker smagsløgene. Fisk er et gennemgående tema i anretningerne, og serveres både råt, stegt, marineret og ferskt. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KINOME MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Ferment, København

Moderne fortolkninger af metropolsk og asiatisk mad og drikke.
Restaurant website

Det er svært at komme uden om ramen, når man snakker om japansk mad. Er du endnu ikke er bekendt med denne lækre nuddelsuppe, så besøg Ferment. Her er man specialister i ramen og andre japanske favoritter. Restauranten er intim og der leder tankerne hen på Tokyos ikoniske nuddelbarer. Grib spisepindende og spis dig klogere med ramen og andre japanske lækkerier.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FERMENT MED EARLY BIRD 

 

Hatoba, populær japansk restaurant i København

4 stjerner for japanske smagshits - fusionskøkken og bæredygtige kundskaber.
Restaurant website


Søger du traditionelle, japanske smagshits og graciøse konstellationer? Så bør du tage et kig på Hatobas menukortet. Den japanske restaurant har miljøet for øje og handler både lokalt og bringer certificerede fisk og skaldyr til bordet. 

Besøg en japansk inspireret restaurant med stilrene rammer og et kirsebærtræ i fuld flor. Spis sprøde spyd, silkebløde sashimistykker og delikate sushiruller med bl.a. softshell- og snekrabbe og japansk ravfisk.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ HATOBA MED EARLY BIRD
 
 

Restaurant Damindra, København

Japansk haute cuisine - visionær gastronomi til 5 stjerner af AOK.
Restaurant website

5 stjerner tildeles Damindra for at begejstre AOKs anmelder for deres moderne, japanske haute cuisine. Stjernekokken, Taka Nishimura (kendt fra den Michelin-anbefalede sushirestaurant NOBU i Milano) står bag køkkengryderne og brillerer. Han elsker at eksperimentere med det ellers traditionelle japanske køkken.
Få dig en unik spiseoplevelse, hvor der leges med menukortet innovative gourmetretter og fokus er velsmag og æstetik.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ DAMINDRA MED EARLY BIRD 

 

Japansk madkultur

Vidste du at...

1) japansk mad er livsforlængende?

Den er god nok! Japanerne lever i gennemsnit længere end alle andre folkefærd, og det skyldes særdeles, hvad de putter i munden. Japansk mad omfatter nemlig et sundt indtag af fisk og grønt samt masser af kaloriefattige ingredienser som f.eks. soya og tang. Nå ja, og så hører du sjældent "riiigeligt smør" i det japanske køkken.


2) japansk kogekunst er på UNESCOs kulturarvsliste?

Mad er ikke bare mad. Den traditionelle kogekunst washoku bygger på ønsket om at harmonere med naturen og tilfredsstiller alle sanser i en unik sammensætning af smag, aroma, tekstur og udseende. Naturlige råvarer, skånsom tilberedning og yndefulde anretninger er bl.a. årsager til, at washoku vinder en plads på UNESCOs kulturarvsliste og i vores hjerter.

3) japanerne introducerede en ekstra grundsmag?

Mens de fleste typisk skelner mellem surt, sødt, salt og bittert - så bragte japanske Professor Ikeda en femte grundsmag i spil: umami. Umami betyder velsmag på japansk og forekommer bl.a. i tang, svampe, fermenteret soya, rødt kød og tørret tun. Er du i tvivl om, hvordan det smager? Så prøv en miso-suppe.

Det japanske køkken 

I Japan sættes der en dyd i at kræse om de kulinariske kreationer. Den gastronomiske palette er særdeles traditionsbundet, og er blevet forfinet, forbedret og udviklet i mange århundreder. Derudover byder det japanske køkken på eksotiske råvarer og smagssammensætninger vi ikke har set herhjemme. Blandt de mest brugte er den sojabønne-baserede masse, tofu, som kan bruges i adskillige supper supper, salater, wokretter eller sushiserveringer som erstatning til kød eller andet protein. Man kan heller ikke sige Japan, uden at sige miso - som tilsvarende er en sojabønne-baseret pasta, som agerer smagsgiver i diverse retter.

Ingefær, tang og wasabi er også velkendte klassikere fra det japanske køkken, som ofte ledsager sushi-anretningerne. Sidst men ikke mindst stammer den populære, grønne matcha ogås fra det japanske køkken. De fine teblade er i de seneste år blevet aldeles kendt i diverse sunde køkkener, og optræder i smoothies, lattes, desserter og som pulver på diverse retter.


Japan er verden over kendt for sin fiske-glade sushianretninger, som er et ædelt håndværk, der er forfinet igennem generationer. Sushien som vi kender den fra de fleste restauranter i Danmark, ligner ikke 100% den oprindelige japanske sushi. Cream cheese, avocado, indbagte rejer eller chilimayo er alle amerikanske og europæiske påfund, og bliver altså ikke brugt i det japanske sushikøkken. I Japan er det det rene, enkle udtryk med ris, fisk og tang der præger sushirullerne. 

En anden populær spise er den slurpe-venlige suppe: ramen, som også bliver taget godt i mod i de vestlige lande og efterhånden er en af de mest hypede og populære former for fast-food verden over. Ramen er en nuddelsuppe, der ofte pyntes med et havlt æg, urter og svinekød. 

Selvom den japanske madkultur tager resten af verden med storm, er der visse forhold, som gør det svært for en vesterlinge, at være helt tro mod den japanske måde at nyde et måltid på. Spisepindende, som Kina, Korea, Vietnam, Thailand og Japan alle traditionelt indtager deres måltid med, kan være svære at styre, når man er vant til kniv og gaffel. Det kræver nemlig en helt særlig teknik at holde korrekt og føre maden sikkert i havn, når man spiser med spisepinde. Spisepinde holdes mellem tommelfingeren og de andre fingre i en hånd og bruges som en tang til at opsamle små portioner af mad. Selvom spisepinde kan holdes i begge hænder, opfattes brug af venstre hånd stadig af nogle som et brud på etiketten. 
 

Find andre køkkener og restauranter i København 

Er du lækkersulten efter retter fra et bestemt land eller køkken, kan du finde inspiration gennem vores guides til de mange forskellige køkkener i København her: