Testing

Vin & Petanque

Delikatesser, fyldig vinprofil og populært kuglespil hos 'Årets vinbar 2020/21'.

Vin & Petanque

Midtbyen

Delikatesser, fyldig vinprofil og populært kuglespil hos 'Årets vinbar 2020/21'.

Derfor skal du spise her:

  • Kåret til ‘Årets vinbar 2020/21’ 
  • For dig der elsker et godt, fyldigt glas vin
  • Den eventyrlige, hyggelige oplevelse

 

Kombiner vin, mad og kuglekast

Alle kan spille petanque, og om I er til konkurrencesport, har planer om at blive en del af Dansk Petanque Forbund eller om det bare er et hyggespil med vennerne, så er alle velkomne. Vin & Petanque er en stemningsfuld og anmelderrost vinbar, der kombinerer kuglekast, pikante druer og lette, appetitvækkende anretninger med sydens noter. 

 

Passioneret vinbar

Bliv både fristet og inspireret af husets brede vinprofil, der lokker med fyldige, aromatiske dråber. Vinbarens store passion for druer, skinner igennem personalets kundskaber, og vinkortet er en blanding af traditionelle vine, naturvine og nyopdagede vinproducenter, som sælges i forskellige prisklasser, så alle kan være med. 

Sortimentet skifter efter sæson, men velkendte klassikere som Barolo og Amarone er bare nogen af de vine, som du kan nyde eller købe en flaske med hjem af. På Facebook omtales det liflige og spillende koncept bl.a. med ordene:

"Fantastisk koncept. Er fuldstændig vild med stemningen og de gode vine”

"Fagkyndigt og meget venligt personale”

"Hygge på højt plan i fantastisk omgivelser. Og vin til alle”

 

Det historiske kuglespil

Petanque-spillet kan dateres et århundrede tilbage, men forskellige versioner af det populære kuglespil kan henføres til 1700-tallets Sydeuropa.

Spillet som vi kender det, har sine rødder fra det sydlige Frankrig. Først var spillet forbeholdt adlen, senere atleterne da spillet både udgjorde løb og spring, og banens længde og kuglernes tyngde var noget længere og tungere end hvad man i dag skal boltre sig på. Dog gælder det stadig om at kaste sine petanquekugler tættest på grisen eller på fransk le cochonnet.