[edit]

Find håndplukkede anmelderroste restauranter med restaurant-tjenesten earlybird.dk og få 1/3 skåret af prisen.

I København findes der mange anmelderroste restauranter, lige fra Michelin-anerkendte gourmetrestauranter til restauranter, der har taget de danske madanmeldere med storm og fået tildelt funklende stjerner og blodrøde hjerter. København huser ægte anmelder-darlings, hvor alt går op i en højere enhed hvad angår smag, service og æstetik.

Som nye restauranter ofte skyder op i det kulinariske landskab, er de professionelle mad-connoisseurs domme og anmeldelser en god guide til at finde de bedste spisesteder i byen. 

Med en ofte mere forfinet smagspalette og en restauranterfaring, der overstiger de flestes, har anmelderne fagre vilkår for at bedømme de nyeste restaurantskud på stammen og levere spændende anmeldelser til danskerne.
 

Se her hvilke restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen! 

Du finder også et udbud af anmelderroste restauranter hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de mest populære, anmelderroste restauranter, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

 

Restaurant Naert, Indre By

Naert leverer norsk gourmetspise i utrolig høj kvalitet med smag af nordiske nuancer. Siden Naert slog dørene op i 2015 har de høstet stjerneregn blandt byens madelskere og 5 stjerner i Berlingske og 5 hjerter i Politiken. 

Naert er et frisk pust til det nordiske køkken, som vi måske genkender det herhjemme, og de norske madtraditioner og friske råvarer, står køkkenet meget nært og er højt prioriteret. Med en fod i det norske og en anden i det danske, ønsker Naert at videreformilde og udvikle smage og konsistenser, som er blevet forfinet af vores forfædre.

Køkkenet ledes af Jacob Burmølle-Jensen, der udover en fortid hos Kadeau og 28/50 i London også medbringer stor erfaring fra norske restauranter - bl.a. restaurant Bare i Bergen, som blev kåret som Norges ottende bedste af White Guide Nordic.
 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NAERT MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Lumskebugten, Indre By

Med Erwin Lauterbach ved roret, styres Lumskebugten sikkert mod en ypperlig spiseoplevelse med udgangspunkt i de bedste danske fisk og grøntsager. Det høster Michelin-anbefaling og 5 hjerter i Politiken.

Politikens madanmelder Erik Barfoed siger: ”Det er ikke så tit, man får lov at sidde til bords hos en kok, der formår at samle et helt livs erfaring i et så ligefremt, uprætentiøst og forløsende måltid”. Han tilføjer: "Maden er så lauterbachsk, som noget kan være, og den breder sig i kroppen som velvære. Gennemtrængende velsmag er netop ordet".

I mere end 30 år har Lauterbach været trendsættende for, hvad der kendetegner madscenen i Danmark. I de kulinariske folkemunde er han dansk kogekunsts 'Grand Old Man' - og Erwing har om nogen været foregangsmand for den gode nordiske madkultur.

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ LUMSKEBUGTEN MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Rebel, Indre By

I en charmerende 1700-talsejendom på Store Kongensgade ligger den Michelin-anbefalede restaurant, Rebel, hvor stemningen er afslappet og kvaliteten holdes høj med velsmagende mad i kategorien Bistro Moderne.

Restauranten, der engang husede den populære Restaurant Oubæk, ejes og drives nu af sommelier Natthee Søderlund Thungnoi, der har en fortid som restaurant manager på bl.a. den 1-stjernede restaurant Kiin Kiin på Nørrebro. 

Rebel har gennem en længere årrække haft Bib Gourmand-status i Michelinguiden, og er stadig anbefalet i den røde bibel, Michelinguiden. Desuden har både Berlingske og Politikens madanmeldere anerkendt Rebel og restaurantens appetitvækkende retter med 5 ud af 6 stjerner.

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ REBEL MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Public, Vesterbro

På Halmtorvet, tæt på Kødbyen, får du en dejlig madoplevelse med italienske noter på 'The Italian Socail Dining Bar'. Hos restaurant Public kan du forvente klassiske italienske retter, serveret under afslappende, rustikke rammer med et urban touch.

Atmosfæren er varm og i stearinlysets skær er der lagt an til ægte Lady og Vagebonden-stemning.

Det italienske køkken får 4 stjerner i Berlingske for sine kreative udfoldelser i køkkenet, for at servere egne favorittter, egnsretter og udsøgte delikatesser, der er nøje udvalgt og importeret hjem fra støvlelandet.

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ RESTAURANT PUBLIC MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Meille, Indre By

Som lillesøster til Michelin-anbefalede restaurant Mes, har restaurant Meille kompetente forældre. Køkkenchef Mads Rye Magnusson (tidl. Geranium) og hans partner Camilla har åbnet Meille for at sætte fokus på 'affordable luxury'. Der er fokus på bæredygtige, sæsonorienterende, råvarer af højeste kvalitet.

Ganske tæt på byens puls, men beliggende på den rolige, hyggelige Skt. Peders Stræde, finder du restaurant Meille. Her kan du se frem til afbalancerede gourmetretter til aldeles favorable priser. Hertil et væld af spændende vine, som komplimenterer de nordiske kulinariske kreationer.

Meille har modtaget ros fra både AOK og Politiken, der begge tildeler 4 stjerner. Desuden har Michelin Guiden et godt øje til restaurant Meille, og anbefaler restauranten i den røde mad-bibel, Michelin Guiden, for deres kreative og moderne, nordiske retter med en rustik kant. 

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MEILLE MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Famosi e Golosi, Frederiksberg

På Rolighedsvej på Frederiksberg C finder man restaurant Famosi e Golosi: en ægte italiensk madperle med god betjening og hyggelig, rustik indretning.

Menukortet præges af lækre, hjemmelavede specialiteter og signaturretter, lavet på sæsonens bedste råvarer. Køkkenet hælder mest til det norditalienske med f.eks. osso buco og vitello tonnato på menuen, men med Walter Garaus sardinske rødder kommer man ikke uden om kulinarisk indflydelse fra den middelhavske ø.

Famosi e Golosi prises med 4 stjerner i både Politiken og AOK, der specielt fremhæver smag og atmosfære. Desuden blev restauranten optaget i White Guide 2016, og 

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FAMOSI E GOLOSI MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Mes, Indre By

I Mads Rye Magnussons (tidl. Noma og Geranium) lille personlige restaurant kreeres der ny-nordisk gourmet baseret på egne favoritter ud fra temaet 'affordable luxury'. Dette manifesteres også i navnet 'Mes' der oversat fra fransk betyder 'mine' og hentyder til det personlige præg. Her opereres med en 5-retters menu med jævnlig udskiftning. 

I ganske intime og hyggelige rammer, kan du lade dig forkæle af velsmagende gourmet, uden at skulle spendere en formue! 

Ejeren af Mes, Mads Rye Magnusson, har tidligere gjort karriere på de ypperlige gourmetrestauranter Falsled Kro og Geranium. Mes er særdeles anmelderrost og er foruden en Michelin-anbefaling også blevet hyldet med 5 stjerner i Berlingske. 

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MES MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Mondän, Frederiksberg

Køkkenchef Mads Dalsgaard, der har et pænt CV fra andre gode restauranter i Københavnsområdet, har overtaget køkkengryderne hos restaurant Mondän på Frederiksberg og tryller gennemført og gedin madkunst frem på menukortet. Trylleriet sker ved at trække franske madtraditioner ind i de nordiske spisevaner, så resultatet bliver et spændende fusionskøkken. 

Som Mondän selv beskriver det: "født af det nordiske køkken, forfinet af det franske og tilpasset de danske ganer". Det er de tre s'er: service, samvær og stemning, som gennemsyrer helhedsoplevelsen på Mondän. Køkkenchef Mads Dalsgaard leverer høj smagskvalitet med forkærlighed for enkelhed og respekt for råvarerne, og 2019 blev også et begivenhedsrigt år for restauranten Mondän, hvor flere nomineringer og priser blev tildelt restauranten og 5 stjerner i Berlingske.

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MONDAN MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Kul, Vesterbro

Den gastronomiske palette har multikulturel karakter med udgangspunkt i et spændende og velsmagende råvareudvalg, fra lokale Limfjordsfiskere til amerikanske kvægavlere og nordisk vildt. Fra asiatiske undertoner med dashi, wasabi og koriander til klassisk bøf bearnaise, rummer menukortet  indslag fra de mest interessante verdensdele helt dogmefrit og uden konceptuelle forbehold eller manifester. 

Kul fremdyrker en international New-Yorker vibe med hvide slagterfliser, som minder gæsterne om lokalernes oprindelige formål. Lokalernes rå belysning giver associationer til åben ild og stemningsfulde bålaftener.

Kul har modtaget stor lovpris fra anmeldere og gæster og høster hele 5 funklende stjerner i Berlingske samt 5 blodrøde hjerter i Politiken. 

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KUL MED EARLY BIRD

 

Anmelderroste restauranter

Mange aviser har faste anmeldere til at vurdere alt fra kunst, musik og mad. Det er forankret dybt i os, at vi ønsker andres blåstempling af noget, før vi selv kaster penge, tid og energi i en oplevelse. Restaurantoplevelser er ingen undtagelse. Selvom en gastronomisk oplevelse er ganske subjektiv, giver mange anmeldelser et godt prej om kvaliteten på den pågældende restaurant - andre gange er hæderlige restauranter ofre for én uheldig dag, der tilfældigvis oprindte samtidig med et anmelderbesøg. Man kan derfor ikke altid vide sig sikker på en anmelders dom, men de fleste af os sætter dog i overvejende grad vores lid til de kyndige anmeldere. 

Blandt de populære anmeldelsessider, som københavnerne ofte lader sig influere af, når der skal inviteres på dejlig middag, er Politikens anmeldelser, Berlingskes anmeldelser og Børsens anmeldelser. Hvis vi skal et step op ad anmelderrangstigen, kan den verdensomspændende Michelin-guide hjælpe med at udpege klodens allerbedste restauranter. I 2020 blev Danmark tildelt hele 35 stjerner fordelt på 28 restauranter, heraf 16 i København. Andre gæsters egne vurderinger, kan også blive afgørende for valget af spiseoplevelse. Ofte kan det virke mere relaterbart at læse om andres oplevelser med restauranten, som hverken er uddannet i gastronomiens fag eller har hyperopmærksomme sanser. Nogle af de populære platforme, hvor vi finder anmeldelser fra andre gæster er eksempelvis Trustpilot, der er en af verdens mest inflydelsesrige anmelderplatforme, og TripAdvisor, som især er gavnlig når man er ude og rejse og ikke aner, hvor man kan finde gode kulinariske oplevelser. 

Berlingske uddeler hvert år "byens bedste" fordelt på flere forskellige kategorier. Denne prisuddeling er en blanding af en garvet fagjury og folkets nomineringer i diverse kategorier. På denne måde bliver det en kombination af gæsternes ryst og de kyndige madanmeldere, der finder frem til Københavns allerbedste restauranter, barer, take-away, street-food, bagerier og så videre. Derfor er det også altid en stor ære at modtage prisen blandt de mange nominerede, da man dermed ved, at man tilfredsstiller gæster såvel som madanmeldere. 

Leder du efter andre gode restauranter i København? Prøv vores guides: Guide 2020: 11 gode og prisvenlige restauranter i København, Guide 2020: 10 Gode (og billige) restauranter i København, Guide 2020: 10 suveræne "value for money" restauranter i København