Opdateret 29.01.2024

Find håndplukkede vegetar restauranter i København med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.

Ordet ‘vegetar’ har de seneste år fået en fremtræden plads i det danske vokabular. Stadig flere danskere har fået øjnene op for den moderne maddille, og er enten blevet fuldblodsvegetarer eller har implementeret kødfri dage i løbet af ugen. 

Stjernekokke, kogebøger og innovative restauranter rundt om i København har været med til at vise danskerne, at vegetarisk spise er alt andet end en tam affære, hvor du ikke føler dig mæt bagefter - tværtimod. Selvom kød er ude af billedet, kan en varieret sammensat vegetarisk kost sagtens dække kroppens næringsmæssige behov. 

Stadig flere restauranter, der tidligere kun udbød fisk-, skaldyr- og kødretter, har derfor omfavnet kærligheden til en kødfri livsstil og tilbyder vegetariske alternativer på menukortet.

Du finder også et udbud af restauranter med vegetariske retter på menukortet hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære restauranter med vegetariske spisetilbud, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se her hvilke restauranter, der i aften tilbyder vegetarmenuer med 1/3 skåret af prisen!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T H E O (@restaurant_theo)

Restaurant Theo, grøn lillebror til Michelin anbefalede Norrlyst

Michelin anbefalet og europæiske smage med 4 stjerner til Bib Gourmand-kåret Norrlysts lillebror.
Restaurant website
Michelin Guide
4 stjerner i Berlingske

Theo er lillebror til restaurant Norrlyst, der på rekordtid slog benene væk under Københavnerne og internationale samt nationale madanmeldere. Her fik man allerede godt et år efter sin åbning Bib Gourmand status og en anbefaling i Michelin Guiden 2021.  

Nyåbnede Theo sørger som Norrlyst for at fylde menukortet med friske råvarer fra lokale landbrug som bl.a. tæller Grambogård og Kiselgården. Tankegangen er bæredygtig og kokken - Emil Eshardt - hædrer de europæiske køkkener. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ THEO MED EARLY BIRD 


 

Restaurant Ansvar, vegetarretter og grøn gourmet

Tidl. Noma kok bag bæredygtigt og grønt gourmetkøkken på toppen af Kalvebod Brygge.
Restaurant website
Tip København

På toppen af Kalvebod Brygge er der frisk luft, udsigt over byen og smag på dagens grønne, gastronomiske oplevelse. Omdrejningspunktet for restaurant Ansvar er økologi og bæredygtighed.

Med afsæt i det grønne køkken, spiser du f.eks. kål fra det biodynamiske gartneri, Rønnely, og andre lækre, grønne kvalitetsråvarer, som kokken bruger personligt i vegetarmenuens 3 og 5 anretninger.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ ANSVAR MED EARLY BIRD 


 

Restaurant Gemini, vegetarretter hos Norrlysts lillebror

Nordisk gourmet, sø-udsigt og 4 stjerner hos søsterrestaurant til Michelin anbefalede Norrlyst.
Restaurant website
4 stjerner i Berlingske
4 stjerner i Jyllands-Posten
Anmeldelse på TripAdvisor

Hos Gemini kan du både spise grønt til frokost og aften. Med pincetten i hånden får de smukke smørrebrødsanretninger af håndplukkede gårdprodukter, det sidste pift.

Til aften præsenteres årstidens bedste råvarer, og vegetartetter i nye, nordiske klæder. Geminis kyndige kokkehænder toppræsterer med 6-10 grønne serveringer.

“Gemini (red.), leverer et gedigent sæsonorienteret gourmet light køkken til en fair pris.” Sådan siger Berlingskes madanmelder, Søren Frank, der kvitterer sit besøg med 4 stjerner. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ RESTAURANT GEMINI MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Norrlyst, Michelin anbefalet vegetarmad i København K

Nordisk gourmet tildeles Michelin Guidens Bib Gourmand 2023.
Restaurant website
Bib Gourmand status i Michelin Guiden

Hos Norrlyst bestræber man sig efter et grønt køkken - i hvert fald tænker man bæredygtigt og handler både lokalt og økologisk, for også at sikre gæsten et kvalitetsprodukt og den bedste smagsoplevelse. Denne tankegang har vækket Michelin Guidens interesse, som giver gourmetretterne en eftertragtet Bib Gourmand status. 
Køkkenchefen ynder at lave alle retter fra bunden af og med avancerede og moderne køkkentricks, er både øjne og smagsløg garanteret en udsøgt madoplevelse. De nordiske smagsnuancer gør sig både i de lette og større retter på menukortet - og tilmed tilbydes der en vegetarmenu. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NORRLYST MED EARLY BIRD

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Bistro Lupa (@bistro_lupa)

Restaurant Lupa, Bistro serverer vegetarretter på Østerbro

Plantebaseret menu modtager Michelin Guidens grønne stjerne, Bib Gourmand & 6 hjerter i Politiken.
Restaurant website
4 stjerner i Berlingske
6 hjerter i Politiken
Grøn Michelin stjerne & Bib Gourmand status

Spis moderne, ærlig bistromad - gourmanden kan flotte sig med grønne, nordiske retter met et twist - tilberedt af garvede, Michelin-erfarne kokke (tidl. Realis & Chateaux og Grand Tables Du Monde), og nyde et glas øko- og biodynamisk vin eller en dugfrisk Mikkeller øl. 

Drevet af en bæredygtig ideologi, inspireres, indkøbes og præpareres dagens menu ud fra dagfriske, lokale sæsonråvarer, bl.a. hjembragt på ladcyklen.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BISTRO LUPA MED EARLY BIRD

 

Restaurant Hot Pot Republic, Frederiksberg

Kinesisk hot pot til 4 hjerter - gennemført madoplevelse i bedste social dining stil.
Restaurant website
4 hjerter i Politiken
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

På Hot Pot Republic bliver du præsenteret for et kinesisk social dining koncept, der mest af alt minder om den franske fondue. Her kan du dyppe og tilberede alt fra kød, friske grøntsager, nudler og dumplings i de varme supper, som placeret midt på bordet. Hot Pot Republic har forskellige menuer, hvor du enten kan få en blanding af grøntsager og kød eller vælge den vegetariske version. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ HOT POT REPUBLIC MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Kung Fu II, København N

Moderne, japanske smagshits - autentisk gastropub oplevelse i bedste Izakaya-stil.
Restaurant website
Anmeldelse i Politiken
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

På en af de mest hippe gader i København, ligger restaurant Kung Fu II. Her kan du opleve en autentisk version af en japansk gastropub - izakaya - hvor måltidet er en social begivenhed.

På en gastropub bestiller du nemlig en masse småretter - akkompagneret af varm sake - til deling blandt resten af dit selskab i bedste hverdagskøkkenstil. Restaurant Kung Fu II tilbyder vegetariske alternativer ved mange af disse anretninger. Izakaya bliver på den måde den japanske version af en spansk tapasbar. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KUNG FU II MED EARLY BIRD

 

Restaurant Kinome, Hellerup 

Japansk fusionskøkken bag innovative konstellationer og umami.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

Hos restaurant Kinome kombineres minimalistisk og indbydende indretning med moderne, japansk fusionskøkken. Traditionelle japanske opskrifter opfriskes og nyfortolkes med friske, sæsonorienterede råvarer fra forskellige verdenshjørner. Mange af retterne fås i vegetariske versioner. Resultatet er et spændende gastronomisk koncept, der fornøjer alle sanser. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KINOME MED EARLY BIRD

 

Restaurant Spisehuset, anmelderrost team i Indre By

Kulturelt spisehus med kant og sjæl byder på family-style menu med kvalitetskød og grønt.
Restaurant website

Byhuset på magstræde har tidligere ageret som folkekøkken, men lokker nu gæster til med et raffineret, dog enkelt, menukort. 
Dikteret af de nordiske ingredienser sørger køkkenchefen, italienske Davide Laudato, for at fylde menuen med personlige fortolkninger, nye twist og dagfriske, økologiske, danske gårdprodukter.

Med flotte køkkenpræstationer fra bl.a. München, restaurant Relæ, Bæst og Mirabelle Eatery udbreder Davide sine erfaringer og serverer både kød- og vegetarretter med et strejf af sydens noter.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN HOS SPISEHUSET MED EARLY BIRD 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Restaurant Guru (@guru.dk)

Restaurant Guru, København V

Indiens autentiske varme og kraftfulde smage giver 4 stjerner i JP.
Restaurant website

Guru åbnede som den første indiske restaurant i Skandinavien for mere end 40 år siden. En guru betegner en ekspert, guide eller læremester, hvilket afspejler sig i Gurus introduktion af indiske mad i København.
Guru er eksperter i sanselige og eksotiske krydderiblandinger, naan tilberedt til perfektion og cremede saucer. Guru serverer også et væld af vegetariske udgaver af de traditionelle indiske retter. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ GURU MED EARLY BIRD Varianter af vegetarisme 

At navigere i junglen af vegetariske udtryk er ikke ligetil. Ordet ‘veganer’ har også vundet indpas i det danske sprog de seneste par år, men der er for mange stadig lidt forvirring omkring forskellen mellem veganer og vegetar. Kort fortalt skelner man mellem grader af vegetarisme

Spiser du kød, regnes du ikke for at være vegetar. Du kan dog godt spise mælkeprodukter, honning og æg, hvis du er lakto-ovo-vegetar, alt i mens lakto-vegetarer undgår æg, men fastholder mælkeprodukter og honning, og ovo-vegetarer spiser æg og honning, men undgår mælkeprodukter. Tilsvarende kan du inkorporere fisk i din dagligdagskost, hvis du identificerer dig som pescetar. Flexitarer ligger på vippen til at blive vegetarer, og leger derfor ofte med kødfri dage for at tilvænne sig eller afprøve en vegetarisk livsstil. I den mest ekstreme yderkategori ligger veganerne, som udelukkende spiser vegetabilske produkter. For veganere er det ofte dyrevelfærdsspørgsmål og miljøhensyn, der bidrager til deres spisevaner. 

Det kan være godt at kende forskellen mellem disse udtryk, når du beder om vegetariske alternativer eller retter på restauranter, da begrebet ‘vegetar’ ofte fortolkes forskelligt af forskellige kokke.

Forskning har indikeret, at det som sådan ikke er fravalget af kød i sig selv, der bidrager til øget sundhed og højere levealder hos vegetarer, men det faktum, at en vegetarisk kost generelt fører til bedre indsigt i fødevarer og ernæring, og derved en overordnet sundere livsstil og bedre helbred.

 

Er du lækkersulten efter retter fra et bestemt land eller køkken, kan du finde inspiration gennem vores guides til de mange forskellige køkkener i København her: