Opdateret 20.10.2021

Find håndplukkede vegetar restauranter i København med restaurant-tjenesten EarlyBird.dk og få 1/3 skåret af prisen.

Ordet ‘vegetar’ har de seneste år fået en fremtræden plads i det danske vokabular. Stadig flere danskere har fået øjnene op for den moderne maddille, og er enten blevet fuldblodsvegetarer eller har implementeret kødfri dage i løbet af ugen. 

Stjernekokke, kogebøger og innovative restauranter rundt om i København har været med til at vise danskerne, at vegetarisk spise er alt andet end en tam affære, hvor du ikke føler dig mæt bagefter - tværtimod. Selvom kød er ude af billedet, kan en varieret sammensat vegetarisk kost sagtens dække kroppens næringsmæssige behov. 

Stadig flere restauranter, der tidligere kun udbød fisk-, skaldyr- og kødretter, har derfor omfavnet kærligheden til en kødfri livsstil og tilbyder vegetariske alternativer på menukortet.

Du finder også et udbud af restauranter med vegetariske retter på menukortet hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære restauranter med vegetariske spisetilbud, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se her hvilke restauranter, der i aften tilbyder vegetarmenuer med 1/3 skåret af prisen!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Bistro Lupa (@bistro_lupa)

Restaurant Lupa, Bistro serverer vegetarretter på Østerbro

Tidl. Michelin kokke bag TripAdvisors 2. bedst anmeldte restaurant.

Restaurantens hjemmeside

Spis moderne, ærlig bistromad - gourmanden kan flotte sig med grønne, nordiske retter met et twist - tilberedt af garvede, Michelin-erfarne kokke (tidl. Realis & Chateaux og Grand Tables Du Monde), og nyde et glas øko- og biodynamisk vin eller en dugfrisk Mikkeller øl. 

Drevet af en bæredygtig ideologi, inspireres, indkøbes og præpareres dagens menu ud fra dagfriske, lokale sæsonråvarer, bl.a. hjembragt på ladcyklen.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BISTRO LUPA MED EARLY BIRD 
 

 

Restaurant PLANT POWER FOOD, sunde vegetarretter der smager

Det plantebaserede køkken spirer på Nørrebro.

Restaurantens hjemmeside

Plantemad har indtaget varerhylderne i det lokale supermarkedet og efterspørges af gæster ude på byens restauranter. Hos PLANT POWER FOOD får du plantebaseret gourmet for alle pengene. Spisekammeret bugner af bæredygtige råvarer, der hædrer det grønne køkken.  

PLANT POWER FOOD stræber efter at dele deres passion for vegetar og vegansk mad med nysgerrige danskere og gæster, der er tilhængere af en grønnere hverdag, med god energi. Menukortet bringer både æstetik og nordisk smagspotens til bordet.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ PLANT POWER FOOD MED EARLY BIRD 
 

 

Restaurant Spisehuset, anmelderrost team i Indre By

Italiensk køkkenchef fra tidl. Relæ og Bæst bag unik, grøn vegetarmenu. 

Restaurantens hjemmeside

Byhuset på magstræde har tidligere ageret som folkekøkken, men lokker nu gæster til med et raffineret, dog enkelt, menukort. 
Dikteret af de nordiske ingredienser sørger køkkenchefen, italienske Davide Laudato, for at fylde menuen med personlige fortolkninger, nye twist og dagfriske, økologiske, danske gårdprodukter.

Med flotte køkkenpræstationer fra bl.a. München, restaurant Relæ, Bæst og Mirabelle Eatery udbreder Davide sine erfaringer og serverer både kød- og vegetarretter med et strejf af sydens noter.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ RESTAURANT SPISEHUSET MED EARLY BIRD 
 

 

Restaurant Norrlyst, København K

Tidl. kok fra Michelin-køkkenet, Kadeau, høster på rekordtid Bib Gourmand status hjem til Norrlyst.

Restaurantens hjemmeside
Bib Gourmand status 

Hos Norrlyst bestræber man sig efter et grønt køkken - i hvert fald tænker man bæredygtigt og handler både lokalt og økologisk, for også at sikre gæsten et kvalitetsprodukt og den bedste smagsoplevelse. Denne tankegang har vækket Michelin Guidens interesse, som giver gourmetretterne en eftertragtet Bib Gourmand status. 
Køkkenchefen ynder at lave alle retter fra bunden af og med avancerede og moderne køkkentricks, er både øjne og smagsløg garanteret en udsøgt madoplevelse. De nordiske smagsnuancer gør sig både i de lette og større retter på menukortet - og tilmed tilbydes der en vegetarmenu. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NORRLYST MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Hot Pot Republic, Frederiksberg

Kinesisk hot pot koncept i bedste social dining stil tildeles 4 stjerner.

Restaurantens hjemmeside
Anmeldt til 4 hjerter i Politiken

På Hot Pot Republic bliver du præsenteret for et kinesisk social dining koncept, der mest af alt minder om den franske fondue. Her kan du dyppe og tilberede alt fra kød, friske grøntsager, nudler og dumplings i de varme supper, som placeret midt på bordet. Hot Pot Republic har forskellige menuer, hvor du enten kan få en blanding af grøntsager og kød eller vælge den vegetariske version. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ HOT POT REPUBLIC MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Kung Fu II, København N

Japanske smagshits i bedste Izakaya-stil.

Restaurantens hjemmeside

På en af de mest hippe gader i København, ligger restaurant Kung Fu II. Her kan du opleve en autentisk version af en japansk gastropub - izakaya - hvor måltidet er en social begivenhed.

På en gastropub bestiller du nemlig en masse småretter - akkompagneret af varm sake - til deling blandt resten af dit selskab i bedste hverdagskøkkenstil. Restaurant Kung Fu II tilbyder vegetariske alternativer ved mange af disse anretninger. Izakaya bliver på den måde den japanske version af en spansk tapasbar. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KUNG FU II MED EARLY BIRD 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Restaurant Guru (@guru.dk)

Restaurant Guru, København V

Indiens autentiske varme og kraftfulde smage giver 4 stjerner.

Restaurantens hjemmeside
4-stjernet anmeldelse i Jyllands-Posten

Guru åbnede som den første indiske restaurant i Skandinavien for mere end 40 år siden. En guru betegner en ekspert, guide eller læremester, hvilket afspejler sig i Gurus introduktion af indiske mad i København.
Guru er eksperter i sanselige og eksotiske krydderiblandinger, naan tilberedt til perfektion og cremede saucer. Guru serverer også et væld af vegetariske udgaver af de traditionelle indiske retter. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ GURU MED EARLY BIRD 

 

Restaurant BrewPub, København Ø

Nordisk gastronomi og eget mikrobryggeri et stenkast fra Rådhuspladsen.

Restaurantens hjemmeside

BrewPub kombinerer øl og mad og opnår en højere smagsenhed. Selvom mange forbinder en ølentusiastisk, traditionel restaurant med massere kødfyldte retter, serverer BrewPub også spændende vegetariske retter. Maden på BrewPub er nordisk inspireret og tilberedt fra bunden med gedigent kokkehåndværk. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BREWPUB MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Kinome, Hellerup 

Moderne japansk fusionskøkken i indbydende omgivelser.

Restaurantens hjemmeside
4-stjernet anmeldelse i Berlingske

Hos restaurant Kinome kombineres minimalistisk og indbydende indretning med moderne, japansk fusionskøkken. Traditionelle japanske opskrifter opfriskes og nyfortolkes med friske, sæsonorienterede råvarer fra forskellige verdenshjørner. Mange af retterne fås i vegetariske versioner. Resultatet er et spændende gastronomisk koncept, der fornøjer alle sanser. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KINOME MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Karma Sushi Trianglen, København Ø

Fusionssushi i gourmetklassen på Østerbro. 

Restaurantens hjemmeside

Du kan også besøge Karma Sushi på Østerbro, nær Trianglen. Som Karma Sushi har for vane, eksperimenteres der også med smagskonstellationer, konsistenser og forskellige råvarer på restauranten på Østerbro.

Træd ind i de stilsikre lokaler, der skaber en behagelig ramme for et formidabelt måltid. Karma Sushi sætter nemlig en dyd i frisklavet sushi af høj kvalitet.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KARMA SUSHI MED EARLY BIRD 

 



Varianter af vegetarisme 

At navigere i junglen af vegetariske udtryk er ikke ligetil. Ordet ‘veganer’ har også vundet indpas i det danske sprog de seneste par år, men der er for mange stadig lidt forvirring omkring forskellen mellem veganer og vegetar. Kort fortalt skelner man mellem grader af vegetarisme

Spiser du kød, regnes du ikke for at være vegetar. Du kan dog godt spise mælkeprodukter, honning og æg, hvis du er lakto-ovo-vegetar, alt i mens lakto-vegetarer undgår æg, men fastholder mælkeprodukter og honning, og ovo-vegetarer spiser æg og honning, men undgår mælkeprodukter. Tilsvarende kan du inkorporere fisk i din dagligdagskost, hvis du identificerer dig som pescetar. Flexitarer ligger på vippen til at blive vegetarer, og leger derfor ofte med kødfri dage for at tilvænne sig eller afprøve en vegetarisk livsstil. I den mest ekstreme yderkategori ligger veganerne, som udelukkende spiser vegetabilske produkter. For veganere er det ofte dyrevelfærdsspørgsmål og miljøhensyn, der bidrager til deres spisevaner. 

Det kan være godt at kende forskellen mellem disse udtryk, når du beder om vegetariske alternativer eller retter på restauranter, da begrebet ‘vegetar’ ofte fortolkes forskelligt af forskellige kokke.

Forskning har indikeret, at det som sådan ikke er fravalget af kød i sig selv, der bidrager til øget sundhed og højere levealder hos vegetarer, men det faktum, at en vegetarisk kost generelt fører til bedre indsigt i fødevarer og ernæring, og derved en overordnet sundere livsstil og bedre helbred.

 

Er du lækkersulten efter retter fra et bestemt land eller køkken, kan du finde inspiration gennem vores guides til de mange forskellige køkkener i København her:
 

Italienske restauranter i København

Franske restauranter i København

Sushi-restauranter i København

Tapas & spanske restauranter i København

Steakhouses i København

Asiatiske spisesteder i København

Dansk/nordiske restauranter i København

Japanske restauranter i København

Indiske restauranter i København

Thai restauranter i København

Michelin restaurant i København

Brunch steder i København