Opdateret 26.01.2024

Find inspiration til de grønne og veganske restauranter med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.

Flere danskere tager den grønne livsstil til sig og supplerer gerne ugens menuer med flere kødfrie retter og vegansk mad. Early Bird guider dig til en grønnere hverdag, hvor menuen står på vegansk mad og vegetariske retter.  

Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste restauranter der serverer veganske og vegetarretter. Se guiden nedenfor og bliv inspireret til en grønnere madoplevelse og sund mad i København med1/3 skåret af prisen.

Se her hvilke restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Bistro Lupa (@bistro_lupa)

Bistro Lupa - sund mad og plantebaserede, veganske retter i København

Plantebaseret menu modtager Michelin Guidens grønne stjerne, Bib Gourmand & 6 hjerter i Politiken.
Restaurant website
4 stjerner i Berlingske
6 hjerter i Politiken
Grøn Michelin stjerne & Bib Gourmand status


Bag Bistro Lupa står australske Jason Renwick, der har skabt succes med The Ark Collection - 3 kvalitets restauranter, der alle bygger på et plantebaseret madkoncept. Drevet af sin bæredygtige ideologi, inspireres og tilberedes dagens veganske retter ud fra dagfriske og lokale sæsonråvarer.

Spis moderne, ærlig og sund mad i København - der hos Bistro Lupa er tilberedt af garvede, Michelin erfarne kokke (tidl. Realis & Chateaux og Grand Tables Du Monde).
Som plantebaseret, vegansk restaurant gør Lupa op med det plantebaserede køkkens fordomme og overrasker med 4 stjerner i AOK.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BISTRO LUPA MED EARLY BIRD

 

Theo - sund mad og veganske retter i København

Michelin anbefalet og europæiske smage med 4 stjerner til Bib Gourmand-kåret Norrlysts lillebror.
Restaurant website
Michelin Guide
4 stjerner i Berlingske


Theo er lillebror til restaurant Norrlyst, der på rekordtid slog benene væk under Københavnerne og internationale samt nationale madanmeldere. Her fik man allerede godt et år efter sin åbning Bib Gourmand status og en anbefaling i Michelin Guiden 2021.  

Nyåbnede Theo sørger som Norrlyst for at fylde menukortet med friske råvarer fra lokale landbrug som bl.a. tæller Grambogård og Kiselgården. Tankegangen er bæredygtig og kokken - Emil Eshardt - hædrer de europæiske køkkener. 

Så bliv en af de første til at besøge Theo. Tag på en spændende madrejse og anmeld bistronomi-køkkenet.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ THEO MED EARLY BIRD

 

Angelini - sund mad og veganske retter i København

Det italiensk-amerikanske køkken kombinerer grill og støvlelandsdelikatesser til UG.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor


Angelini er placeret i hjertet af København ved det velkendte Copenhagen Plaza, der har prydet bybilledet overfor Tivoli, siden 1. Verdenskrig.

Atmosfæren på Angelini er afslappet og sætter rammen for en hyggelig middag med vennerne, kæresten eller familien.
Angelinis menukort byder på lækre, italienske specialiteter - pizzaer og cremede pastaretter - og amerikanske klassikere som en god, mør steak og en saftig, snasket burger.
Retterne er tilberedt med omhu, og ingredienserne nøje udvalgt med udgangspunkt i så mange lokale råvarer som muligt. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ ANGELINI MED EARLY BIRD
 

Ferment - asiatisk, vegansk mad og sund mad i København

Moderne fortolkninger af metropolsk og asiatisk mad og drikke.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor


Menukortet inspireres af japanske og kinesiske favoritter, som går rent hjem hos enhver madelsker med smag for det asiatiske køkken.
Konstellationerne er skræddersyet og af navnet kommer passionen for fermentering og for at eksperimentere i køkkenet.

Ferment skaber et uhøjtideligt, hyggeligt spisested med associationer og kærlighed til Asiens smagsgivere og det kulørte ’street-kitchen’. Menukortet dufter og smager af friskhed, hjemmelavede, håndlavede nudler af dansk mel og friskt, sprødt grønt. Her får du både kødretter og grønne, veganske retter. 

MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FERMENT MED EARLY BIRD

 

Hot Pot Republic - sund mad i København med grøn menu

Kinesisk hot pot til 4 hjerter - gennemført madoplevelse i bedste social dining stil.
Restaurant website
4 hjerter i Politiken
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor


Hot Pot er den kinesiske pendant til 90'ernes velkendte og populære fondue, men en langt sundere og grønnere udgave anno 2022 konceptet. 

Hot pottens varme smeltede i sin tid hjerter som pop-up restaurant i København, men byder i dag på hot pot-magi i egne restaurantlokaler på Vesterbrogade.

Konceptet er enkelt - en gryde med varme supper bliver placeret til deling imellem gæsterne i selskabet, hvortil et væld af friske og farverige råvarer pryder bordet, klar til at gæsterne selv kan sammensætte og tilberede grøntsager, kød og asiatiske specialiteter i suppen. Hot Pot Republic tilbyder veganske retter, menuer med og uden kød.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ HOT POT REPUBLIC MED EARLY BIRD

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Spisehuset (@spisehusetkbh)

Spisehuset - fællesspisning og grønne retter på menuen i Indre By

Kulturelt spisehus med kant og sjæl byder på family-style menu med kvalitetskød og grønt.
Restaurant website


Byhuset på magstræde er endnu ikke hoppet 100% med på den veganske vogn. Spisehuset byder ind med en spændende, grøn tasting menu og vegansk mad.
Spisehuset har tidligere ageret folkekøkken, men lokker nu gæster til med et raffineret, dog enkelt, menukort. 

"Vi vil gerne lave en enkel og skarp menu, godt parret med vine og til en fornuftig pris”, fortæller Spisehusets nye forpagter, den 24 årige Ruben Scheftelowitz.

Kom rundt i det omskiftelige menukort med hele 7 retter. Dikteret af de nordiske ingredienser sørger køkkenchefen, italienske Davide Laudato - fra tidl. Restaurant Relæ og Bæst - med at fylde menuen med personlige fortolkninger, nye twist og dagfriske, økologiske gårdvarer - altså gennemført, sund mad i København.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ SPISEHUSET MED EARLY BIRD

 

En vegansk livsstil og sund mad i København

En sundere livsstil med fokus på grøn, bæredygtig mad i hverdagen blomstrer stadig op rundt om i landet. Især i København efterleves ønsket om en mere grøn dagligdag, ved bevidst at bruge og spise mere miljørigtigt. 

Mere end 50% af danskerne ønsker at spise mindre kød i hverdagen. En tendens som byens restauranter stræber efter at efterleve. Det er efterhånden en sjældenhed at finde restauranter, der ikke tilbyder kødfrie retter på deres menukoort. Restaurantscenen prøver så vidt muligt at tilpasse sig sit publikums ønske, og med den grønne klimabølge over landet,  skyder flere og flere veganske restauranter også op i København. 

Sund mad, plantemad, er foruden at være nærende også lig kreativitet i køkkenet og smukke, farverige anretninger. Grøn og vegansk mad byder ofte på flere teksturer på tallerkenen i forhold til anretninger med kød. Veganske retter og det plantebaserede køkken har konstellationer, som smagsmæssigt nok også vil overraske selv den mest kritiske og kød-elskende gourmand. 

Restauranter som formår at bruge naturens råvarer, tæller blandt andet Lumskebugten på Esplanaden. Her serveres grøn gourmetmad med enkelte veganske indspark på deres a la carte kort.

Som sin søsterrestaurant Bistro Lupa, serverer restaurant ARK også plantebaseret mad i superb klassen. Inviter kæresten på en uformel, fine dining restaurantoplevese og spis på en af byens bedste veganske restauranter.

Grønne byzoner og haver blomstrer frem og tænkes ind i Københavns bæredygtige byggeprojekter. F.eks. dyrker Gemyse i Tivoli deres eget grønt i baghaven og henter råvarer fra lokale producenter, og i gamle DSB lader tæt ved Hovedbanegården er et bæredygtigt iværksætterprojekt, Banegaarden, sat på stablen. Her dyrkes den bæredygtige levestil, hvor du bl.a. finder en gårdbutik, workshops og en grøn, økologisk restaurant, Lade 609, som serververer mad fra den vilde natur i fusionsklassen.  
 

Vegetar og veganer - Hvad er forskellen?

Overvejer du at få flere veganske retter på den daglige menu eller måske helt at blive veganer? Mange unge ændrer deres kost og livvsstil især på baggrund af klimaudfordringerne. Og især i København er fokus grønd, sund mad. 
En veganer dyrker en livsstil helt fri fra animalske produkter. Vegansk mad byder på masser af bælgfrugter og linser, som er rige på protein. De fleste veganere peger på dyrenes velfærd og etikken bag at slagte dyr, som værende grundårsagen til at kvitte animalske produkter og spise vegansk mad. 

Vegetarer ændrer derimod livsstil på baggrund af flere parametre. Blandt andet tæller bæredygtighed og klima foruden sundhed og etik, som værende de bærende årsager.

Er du på udkig efter sund mad i København eller vil generelt bare inspireres af andre køkkentyper? Så find inspiration i vores guides herunder og kom på gode madeventyr.