[edit]

Find håndplukkede nordiske og danske restauranter med restaurant-tjenesten EarlyBird.dk og få 1/3 skåret af prisen.

Det nordiske køkken har vundet indpas verden rundt og har opnået stor popularitet hos lokale såvel som internationale gæster. Det danske og nordiske køkken er baseret på Nordens rige fauna og flora, der i de senere år er blevet udforsket og udnyttet til fulde på de mange eksperimenterende, nytænkende ny-nordiske restauranter, der skyder op på den københavnske madscene.
 

Du finder et udbud af danske/nordiske kvalitetsrestauranter hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære danske/nordiske restauranter i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se her hvilke restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!

 

Restaurant Norrlyst, Indre By

Velkommen til restaurant Norrlyst, der som navnet henleder til, byder på nordiske smagsnuancer med lette og større retter på menukortet. Lyster du for en sublim madoplevelse?, så læg vejen forbi Kompagnistræde og glæd maven. Restaurantens køkkenchef bestræber sig for at lave retterne fra bunden af og gør brug af økologiske råvarer og avancerede køkkentricks. Hos Norrlyst er man miljøbevidst og handler derfor lokalt, for også at sikre gæsten et kvalitetsprodukt og den bedste smagsoplevelse. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NORRLYST MED EARLY BIRD

 

Restaurant Lumskebugten, Indre By

På den Michelin-anbefalede restaurant Lumskebugten, der har ligget som fast inventar på Esplanaden i mere end 150 år, hersker dansk gastronomis "Grand Old Man". Erwin Lauterbach dikterer slagets gang på den historiske restaurant og er samtidig trendsættende for, hvad der kendetegner madscenen i Danmark. Det nordiske køkken er i spil og retterne konstitueres primært af lokale råvarer. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ LUMSKEBUGTEN MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Naert, Indre By

Naert modtog hele 5 stjerner i både Politiken og Berlingske og blev i åbningsåret 2015 således en af landets bedst anmeldte restauranter. Inspirationsgrundlagdet er den norske madkultur, kombineret med danske islæt. Køkkenchef Jacob Burmølle-Jensen har tidligere udviklet sine talenter på Kadeau, 28/50 i London og Bare i Bergen, hvor han opnåede stor erfaring inden for de norske kulinariske traditioner. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NAERT MED EARLY BIRD 

 

Restaurant 56 grader, Christianshavn

Det nordiske køkken kommer til sin ret på spisehuset 56 grader, som ligger placeret i idylliske omgivelser på Holmen. I en historisk ejendom, der for mere end 250 år siden agerede ammunitionslager for den danske søflåde, kan du opleve den særlige atmosfære og udsøgt nordisk kogekunst. Filosofien bag restauranten tager udgangspunkt i konceptet nærhed, som udtrykkes gennem valget af økologiske, lokale og sæsonaktuelle råvarer og fokus på bæredygtighed. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ 56 GRADER MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Mes, Indre By

Køkkenchef, Mads Rye Magnusson, tager udgangspunkt i den moderne køkkenstil med uforceret nordisk gourmetspise. Dette udtrykkes gennem enkle og smukke anretninger med et legende twist. Hos Mes er visionen at byde gæsterne på 'affordable luxury' baseret på restaurantens egne favoritter og personlige smag. Denne ambition afspejler sig også i navnet 'Mes' der på fransk betyder 'mine'. 
Magnusson og co. har modtaget anmeldelser, der indikerer en MESterlig præstation. Mes anbefalet i Michelin Guiden og har fået tildelt 5 stjerner i Berlingske. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MES MED EARLY BIRD 

 

Restaurant MA, Indre By

I en smuk, ikonisk bindingsværksejendom ligger Restaurant MA på hjørnet af Møntergade og Gammel Mønt. Køkkenstilen har fundament i klassiske dyder og består af råvarer af bedste kvalitet - både på tallerkenen og i glasset. Den fransk-nordiske gastronomi udformes som skarpe anretninger efter sæson og humør. Passionen for velsmag og respekten for håndværket gennemsyrer restaurantens sjæl til glæde for gæster og såvel som anmeldere. 5 stjerner tildeles af Børsen, JP. og Berlingske. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ RESTAURANT MA MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Grønnegade, Indre By

I hjertet af København, blot et stenkast fra Kongens Nytorv, ligger Restaurant Grønnegade i et af Københavns ældste byhuse fra 1689. Her kan du opleve en intim og personlig restaurantoplevelse i historiske omgivelser, hvor det høje køkkenniveau kombineres med en afslappet og imødekommende atmosfære. Køkkenet er inspireret af det moderne danske og franske køkken, hvor retter og udtryk dikteres af sæsonbetonede, lokale råvarer af høj kvalitet.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ GRØNNEGADE MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Meille, Indre By

Hos Restaurant Meille har man fokus på bæredygtige, sæsonorienterende, danske råvarer af højeste kvalitet. Temaet er ‘affordable luxury’ ligesom på storebroren, restaurant Mes. Meille er ligesom sin storebror Mes, også blevet Michelin anbefalet og har også modtaget flotte anmeldelser med 4 stjerner i AOK og 4 hjerter i Politiken, der fastslår "går man efter en prisvenlig middag med spændende vine, er Meille lidt af et røverkøb".

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MEILLE MED EARLY BIRD 

 

Restaurant BrewPub, Indre By

BrewPub omfavner kærligheden til klassisk, dansk og fransk gastronomi og passionen for ølbryggeri under samme tag. Således er maden og øllen komponeret for at matche hinandens smagsfacetter, så helhedsoplevelsen bliver fuldendt. Du finder BrewPub placeret i hjertet af København, et stenkast fra Rådhuspladsen, men selvom restauranten befinder sig midt i storbyens travle liv, er du skærmet fra den tunge traffik og mylder i den hyggelige gårdhave med udeservering, eller inde i de lune, hyggelige lokaler. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BREWPUB MED EARLY BIRD

 

Restaurant Kompasset, Indre By 

Hvis du ønsker en dansk kulinarisk oplevelse, kommer du ikke udenom det velkendte, velsmurte stykke smørrebrød. Kompasset leverer denne nationalspise med præstationsmæssig overlegenhed og stilsikker velsmag. De klassiske stykker smørrebrød bliver dog tilsat nytænkende twists, så dine smagsløg både oplever glæden af velkendte smørrebrødskonstellationer og overraskelsesmomenter af nytilsatte smagsnuancer. De danske gastronomiske udfoldelser foregår ovenikøbet i det perfekte sceneri, midt i Nyhavns pulserende liv.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KOMPASSET MED EARLY BIRD 

 

Nordisk gastronomi

I 2004 blev der udarbejdet et manifest for det nye nordiske køkken blandt 12 nordiske kokke. Her startede missionen om at få den ny nordiske gastronomi på verdenskortet og udnytte regionens særegenhed og rige smagskammer. Den ny nordiske gastronomi bygger på diversitet og udnyttelse af ellers glemte arter og sorter fundet i naturen.

Den ny nordiske madtradition kom også på den politiske dagsorden i 2005, da Nordisk Ministerråd for Fiskeri, Havbrug, Jordbrug, Levnedsmidler og Skovbrug begyndte at arbejde sammen om at skabe en nordisk spise-livsstil, som gavner naturen, menneskene og samfundet som helhed.

To af de 12 initiativtagende kokke er danske - og navnene vækker med garanti genklang, hvis du kender en smule til den danske restaurantscene. Erwin Lauterbach, som er garant for god nordisk gastronomi og ejer af den legendariske restaurant Saison og historiske Lumskebugten, og René Redzepi, chefkok på den verdenskendte restaurant Noma. Disse to herrer har for alvor vist, hvordan den nordiske madtradition kan nå nye højder, og inspirerer og eksperimenterer dagligt med deres kulinariske udfoldelser. 
 

Hvis du vil prøve noget andet end det danske eller nordiske cuisine, så se vores guide til fx: Franske restauranter i København, vegetar restauranter i København og italienske restauranter i København.

Læs også vores guide til de bedste 'value for money' restauranter i København.


© 2020 earlybird.dk ApS