
Guide 2021: 10 populære dansk/nordiske restauranter i København med 1/3 skåret af prisen
Find håndplukkede nordiske og danske restauranter med restaurant-tjenesten EarlyBird.dk og få 1/3 skåret af prisen.
Det nordiske køkken har vundet indpas verden rundt og har opnået stor popularitet hos lokale såvel som internationale gæster. Det danske og nordiske køkken er baseret på Nordens rige fauna og flora, der i de senere år er blevet udforsket og udnyttet til fulde på de mange eksperimenterende, nytænkende ny-nordiske restauranter, der skyder op på den københavnske madscene.
Du finder et udbud af danske/nordiske kvalitetsrestauranter hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære danske/nordiske restauranter i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.
Se her hvilke nordiske restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!
Restaurant Peder Oxe, Indre By
Familiefirmaet, Tholstrup, har grundlagt nogle af byens bedste restauranter som bl.a. tæller Bøf & Ost, Zeleste og Kompasset. Nu kan du også sætte dig til bords i de romantiske rammer hos Peder Oxe. Siden 1975 har køkkenet sørget fra velkendte og smagsgivende klassikere. Menukortet tilpasses efter sæsonens råvarer, og kokken præparerer alt fra bunden og lader sig inspirere af det danske og franske køkkens traditioner og stilfulde nuancer.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PEDER OXE MED EARLY BIRD
Restaurant Norrlyst, Indre By
Velkommen til restaurant Norrlyst, der som navnet henleder til, byder på nordiske smagsnuancer med lette og større retter på menukortet. Lyster du for en sublim madoplevelse?, så læg vejen forbi Kompagnistræde og glæd maven. Restaurantens køkkenchef bestræber sig for at lave retterne fra bunden af og gør brug af økologiske råvarer og avancerede køkkentricks. Hos Norrlyst er man miljøbevidst og handler derfor lokalt, for også at sikre gæsten et kvalitetsprodukt og den bedste smagsoplevelse.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NORRLYST MED EARLY BIRD
Restaurant Lumskebugten, Indre By
På den Michelin-anbefalede restaurant Lumskebugten, der har ligget som fast inventar på Esplanaden i mere end 150 år, hersker dansk gastronomis "Grand Old Man". Erwin Lauterbach dikterer slagets gang på den historiske restaurant og er samtidig trendsættende for, hvad der kendetegner madscenen i Danmark. Det nordiske køkken er i spil og retterne konstitueres primært af lokale råvarer.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ LUMSKEBUGTEN MED EARLY BIRD
Restaurant Naert, Indre By
Naert modtog hele 5 stjerner i både Politiken og Berlingske og blev i åbningsåret 2015 således en af landets bedst anmeldte restauranter. Inspirationsgrundlagdet er den norske madkultur, kombineret med danske islæt. Køkkenchef Jacob Burmølle-Jensen har tidligere udviklet sine talenter på Kadeau, 28/50 i London og Bare i Bergen, hvor han opnåede stor erfaring inden for de norske kulinariske traditioner.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ NAERT MED EARLY BIRD
Restaurant Havfruen, Indre By
Klassisk er en god sildeanretning og en sprødstegt rødspætte - Havfruens menukort fyldes af maritime lækkerier, og til aftenserveringen får de undersøiske retter et sofistikeret, moderne touch lavet på lokale råvarer. Restauranten er miljø- og produktbevidste, der handles med lokale producenter og f.eks. er fisken MSC og ASC certificeret. Både større og mindre fisk, taskekrabber og rejer er også gået i nettet og tilberedes over glohede pander og gryder i kog.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ HAVFRUEN MED EARLY BIRD
Restaurant Frederiksberg Bryghus, Indre By
På det mondæne Frederiksberg ligger, velplaceret ved Frederiksberg rådhus, Frederiksberg Bryghus & Destilleri. Her er både bonede gulve, hvælvede lofter og kig til det forbipasserende liv fra bistro-tilbygningen af glas.
Menukortet byder på retter af international karakter, spændende øl og prisvindende gin.
Bryghuset lagde til i 2014 og destilleri-mesteren, Henrik Hammer, har fået international placering med sine gin brands; Geranium og Old English Gin.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FREDERIKSBERG BRYGHUS MED EARLY BIRD
Restaurant Grønnegade, Indre By
I hjertet af København, blot et stenkast fra Kongens Nytorv, ligger Restaurant Grønnegade i et af Københavns ældste byhuse fra 1689. Her kan du opleve en intim og personlig restaurantoplevelse i historiske omgivelser, hvor det høje køkkenniveau kombineres med en afslappet og imødekommende atmosfære. Køkkenet er inspireret af det moderne danske og franske køkken, hvor retter og udtryk dikteres af sæsonbetonede, lokale råvarer af høj kvalitet.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ GRØNNEGADE MED EARLY BIRD
Restaurant Meille, Indre By
Hos Restaurant Meille har man fokus på bæredygtige, sæsonorienterende, danske råvarer af højeste kvalitet. Temaet er ‘affordable luxury’ ligesom på storebroren, restaurant Mes. Meille er ligesom sin storebror Mes, også blevet Michelin anbefalet og har også modtaget flotte anmeldelser med 4 stjerner i AOK og 4 hjerter i Politiken, der fastslår "går man efter en prisvenlig middag med spændende vine, er Meille lidt af et røverkøb".
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MEILLE MED EARLY BIRD
Restaurant BrewPub, Indre By
BrewPub omfavner kærligheden til klassisk, dansk og fransk gastronomi og passionen for ølbryggeri under samme tag. Således er maden og øllen komponeret for at matche hinandens smagsfacetter, så helhedsoplevelsen bliver fuldendt. Du finder BrewPub placeret i hjertet af København, et stenkast fra Rådhuspladsen, men selvom restauranten befinder sig midt i storbyens travle liv, er du skærmet fra den tunge traffik og mylder i den hyggelige gårdhave med udeservering, eller inde i de lune, hyggelige lokaler.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BREWPUB MED EARLY BIRD
Restaurant Kompasset, Indre By
Hvis du ønsker en dansk kulinarisk oplevelse, kommer du ikke udenom det velkendte, velsmurte stykke smørrebrød. Kompasset leverer denne nationalspise med præstationsmæssig overlegenhed og stilsikker velsmag. De klassiske stykker smørrebrød bliver dog tilsat nytænkende twists, så dine smagsløg både oplever glæden af velkendte smørrebrødskonstellationer og overraskelsesmomenter af nytilsatte smagsnuancer. De danske gastronomiske udfoldelser foregår ovenikøbet i det perfekte sceneri, midt i Nyhavns pulserende liv.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KOMPASSET MED EARLY BIRD
Nordisk gastronomi
I 2004 blev der udarbejdet et manifest for det nye nordiske køkken blandt 12 nordiske kokke. Her startede missionen om at få den ny nordiske gastronomi på verdenskortet og udnytte regionens særegenhed og rige smagskammer. Den ny nordiske gastronomi bygger på diversitet og udnyttelse af ellers glemte arter og sorter fundet i naturen.
Den ny nordiske madtradition kom også på den politiske dagsorden i 2005, da Nordisk Ministerråd for Fiskeri, Havbrug, Jordbrug, Levnedsmidler og Skovbrug begyndte at arbejde sammen om at skabe en nordisk spise-livsstil, som gavner naturen, menneskene og samfundet som helhed.
To af de 12 initiativtagende kokke er danske - og navnene vækker med garanti genklang, hvis du kender en smule til den danske restaurantscene. Erwin Lauterbach, som er garant for god nordisk gastronomi og ejer af den legendariske restaurant Saison og historiske Lumskebugten, og René Redzepi, chefkok på den verdenskendte restaurant Noma. Disse to herrer har for alvor vist, hvordan den nordiske madtradition kan nå nye højder, og inspirerer og eksperimenterer dagligt med deres kulinariske udfoldelser.
Hvis du vil prøve noget andet end det danske eller nordiske cuisine, så se vores guide til fx: Franske restauranter i København, vegetar restauranter i København og italienske restauranter i København.
Læs også vores guide til de bedste 'value for money' restauranter i København.