Opdateret 29.01.2024

Siden 1600-tallet har Nyhavn været et trækplaster for besøgende fra nær og fjern. Nyhavn startede som erhvervshavn i 1673 for international handel, men blev hurtigt et tilflugtssted for sømænd, der søgte fornøjelser, glædespiger og god mad.


I dag er Nyhavn et ikonisk vartegn for København. Her er stadig festligheder, men også en lang række af hyggelige restauranter. 

Hvis du vil prøve en restaurant i Nyhavn og undgå de fælder, der kan opstå på grund af turistmængden, har vi samlet et bud på 10 af de bedste restauranter i Nyhavn. 

Bliv inspireret herunder og book bord hos en autentisk restaurant i Nyhavn.

Se her hvilke restauranter i Nyhavn, du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!
 

Oranje

Fortøjret skibsrestaurant i Nyhavn. Tidl. Gemyse-kok bruger sæsongrønt og fisk fra Fiskerikajen.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

Fortøjret i den mere stille ende af Nyhavn er Oranje en eftertragtet perle af gæster fra både nationale og internationale farvande: “Fab atmosphere and great team” og “The location of the restaurant in Nyhavn[c][d] is unbeatable!”. 

Flere gæsteanmeldelser på TripAdvisor og Google fremhæver Nyhavn restaurantens autenticitet, fantastiske mad, service og den særlige beliggenhed.

Under dækket står tidligere Gemyse-kok, Steffen Egebo, og kokkererer. Hans gastronomi er primært grøn med frisk kvalitetsfangst fra Fiskerikajen. 

Det er muligvis dén restaurant i Nyhavn, der tilbyder den bedste beliggenhed. Her får du en spiseoplevelse på vandet og med udsigt. Nap en god frokost, book bord til Oranjes aftenmenu og skål i dugfriske øl fra mikrobryggerier som Gamma eller To Øl.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ ORANJE MED EARLY BIRD
 

 

Havfruen

Lækker mad og bistro charme i en af Nyhavns bedste restauranter.
Restaurant website
4 stjerner i Berlingske
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

Restaurant Havfruen er en ægte perle i Nyhavn, der byder på en charmerende og maritim atmosfære. Restaurantens indretning og stemning skaber en autentisk følelse af havnemiljøet.

Under dæmpet belysning og lyden af vinylplader kan du slappe af og nyde Havfruens lækre maritime retter. Menukortet byder på et bredt udvalg af delikatesser fra havet som friske blåmuslinger, saftige taskekrabber og luksuriøs caviar.

Personalet er imødekommende og deler gerne ud af anbefalinger og maritime røverhistorier. Et personligt touch, som tilføjer en ekstra dimension til spiseoplevelsen og bidrager til den samlede charme på Havfruen, som du ikke bør gå glip af.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ HAVFRUEN MED EARLY BIRD 
 

Il Rosmarino

Italiensk køkkenchef serverer traditionelle, italienske smage i ikonisk bygning forenden af Nyhavn.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

Overvejer du at spise på restaurant i Nyhavn kan Il Rosmarino byde på en enestående smagsoplevelse med italienske specialiteter og en omhyggelig sammensat menu af en italiensk chefkok.

Il Rosmarino ligger for enden af Nyhavn i den ikoniske murstensbygning med grønne skodder. Vi er vilde med den autentiske stemning indenfor. Nyd en aften på restaurant med elegant borddækning, rustik italiensk atmosfære og tag dine smagsløg med på en kulinarisk madrejse til Italien.

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ IL ROSMARINO MED EARLY BIRD 
 

Gorms

Guf løs af pizzakongens sprøde stenovnspizzaer hos Gorms restaurant i Nyhavn.
Restaurant Website
Anmeldelse på TripAdvisor

På "skyggesiden" af Nyhavns kanal spiser du ultratynde og sprøde pizzaer med autentisk topping hos pizzakongen Gorm Wiswehs restaurant.

Udover pizzaer kan du også nyde andre italienske retter som pasta, antipasti og salater hos Gorms. Der er noget for enhver smag og præference på menukortet.

Restauranten har et godt ry i Nyhavn og er populær blandt både lokale og turister. Igen er det pizzaernes kvalitet og den sprøde skorpe, der imponerer. Hvis du er på udkig efter en ægte italiensk spiseoplevelse i Nyhavn med knasende sprøde pizzaer og unik atmosfære, er Gorms hyggelige kælder-restaurant i Nyhavn det ideelle valg.

Nyhavn 14
1051 København K


 

Zeleste

Gemt ind mellem gamle bygninger ligger en populær Nyhavn restaurant med byens måske hyggeligste gårdhave.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

Zeleste er en moderne restaurant i Nyhavn, der byder på stilfulde retter med fisk, skaldyr og sæsonens grøntsager. Køkkenet kombinerer nordiske og franske inspirerede smagsoplevelser og prioriterer kvalitet og følger med i tidens trends.

Bygningen, der tidligere var et smedeværksted, bevarer sin historiske charme med et åbent pejsested. Den charmerende gårdhave med brostensbelægning har romantiske kroge, diskrete områder til forretningsmøder og skaber en hyggelig tagterrasse-stemning, som er værd at besøge året rundt.

Store Strandstræde 6
1255 København K


 

Hummer

Spis maritime retter med udsigt til inderhavnen i Nyhavn.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

Filosofien bag Hummer er baseret på en simpel og dogmefri tilgang til mad- og restaurantoplevelser. Hos denne Nyhavn restaurant fokuserer man på at servere fisk og skaldyr af allerhøjeste kvalitet, hvor hver eneste ret er nøje udvalgt og tilberedt med omhu.

Smagsoplevelserne suppleres med et friskt, håndplukket vinudvalg, der passer perfekt til retterne. Restauranten er beliggende ved den stille ende af Nyhavn og tilbyder en betagende udsigt over inderhavnen og Nyhavns historiske, farverige bygninger.

Nyhavn 63A
051 København K


 

Cap Horn

Nyhavn restaurant forkæler med kvalitetsmad og den danske naturs bedste smage.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

De lader sig inspirere af årstiderne, hvilket afspejles i det skiftende menukort. De bruger sæsonens bedste ingredienser, indsamler urter og andre spiselige lækkerier fra den danske natur og bager deres eget surdejsbrød. Smørret er hjemmekærnet og creme fraichen er hjemmesyrnet.

Cap Horn giver dig en autentisk og velsmagende spiseoplevelse med forbindelse til naturens cyklus. Som en del af Tholstrup-koncernen vægter restauranten passionen for kvalitet højt, har dyb hengivenhed for årstidens råvarer og værdsætter selskabet, der samles om et godt måltid.

Nyhavn 21
1051 København K


 

Gilleleje

Spis klassisk, dansk frokost hos en populær Nyhavn restaurant med stolte traditioner.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

Der er dyb respekt og stolthed for den danske madkultur hos restaurant Gilleleje i Nyhavn. Deres mission er at lave god, klassisk dansk mad, baseret på nøje udvalgte ingredienser og kvalitetsprodukter fra hav og land.

Det bliver ikke mere ikonisk end at sidde på Nyhavn og nyde en god frokost- eller fiskeplatte. Hos restaurant Gilleleje spiser du traditionelt dansk som sild, smørstegt rødspættefilet, mørbradbøf med bløde løg eller æg og rejer og god laks akkompagneret af husets store udvalg af specialøl og snaps.

Nyhavn 10
1051 København K


 

Hyttefadet

Traditionelt dansk køkken med lækre og kreative smagskombinationer.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

Hyttefadet er en restaurant i Nyhavn, der formår at kombinere det autentiske danske køkken med moderne innovation. Med deres kreative smagskombinationer, venlige personale og fokus på traditioner, er Hyttefadet et ideelt sted at opleve en uforglemmelig gastronomisk rejse i hjertet af København.

Nyd godt af Hyttefadets frokostplatte eller indbydende aftenmenu, der byder på moderne præsentationer af traditionelle retter som wienerschnitzel med dreng, stegt flæsk eller oksemørbrad.

Nyhavn 25
1051 København K

 

Heering Restaurant & Bistro

Smag det store danske frokostbord med populære klassikere som stjerneskud og pariserbøf.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

Sværdfisken er i nettet og har udkigspost over indgangspartiet hos den grønne bygning i Nyhavn. Restaurant Heering er kendt for at tilbyde en fremragende frokostoplevelse samt europæisk inspirerede bistroretter til aften.

Her kan du mæske dig i alt det bedste fra det store danske frokostbord som smørrebrød, fiskefilet og frikadeller eller et klassisk stjerneskud eller en saftig pariserbøf. Dét kan være svært at begrænse sig! Til aften er det de rustikke retter, som sammensættes med godt kød, friskfanget fisk eller skaldyr.

Nyhavn 15
1051 København K


Find andre populære spisesteder i Københavns omegn

Leder du efter restauranter i en anden specifik bydel i København, kan du finde inspiration gennem vores mange guides lige her: