Opdateret 29.01.2024

Find håndplukkede restauranter ved Kongens Nytorv med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.

Kongens Nytorv er Københavns bankende hjerte. Herfra forgrener pulsen sig til større og mindre veje, der løber ud til resten af hovedstaden, som aterier og aterioler i en forbundet krop. 

Med Det Kongelige Teater, Det Kongelige Kunstakademi, den livlige trafik, de talrige butikker, cafeer og restauranter og en beliggenhed tæt ved Nyhavn, har Kongens Nytorv udviklet sig til hovedstadens uimodståelige centrum, hvor man kan opleve den famøse ‘pariser-stemning’, der er karakteristisk for området. Kongens Nytorv minder nemlig om Paris, om end i miniformat, og det er ikke helt tilfældigt. Pladsen blev grundlagt i 1670 af Christian 5., og han havde Paris som forbillede.
 

Du finder også et udbud af kvalitetsrestauranter ved Kongens Nytorv hos Early Bird. Vi har samlet 10 af de bedste restauranter ved Kongens Nytorv, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se her hvilke restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!

 

Restaurant Il Rosmarino, ved Kongens Nytorv

Italiensk køkkenchef serverer traditionelle, italienske smage i ikonisk bygning forenden af Nyhavn.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

Blot et stenkast fra Kongens Nytorv er der skruet maks op for den italienske atmosfære. Il Rosmarino ligger for enden af Nyhavns kanaler i den karakteristiske bygning med rød murstensfacade og grønne skodder, som også huser det ikoniske 71 Hotel Nyhavn.
Her er der stilfuld borddækning med hvide duge og et autentisk menukort. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ IL ROSMARINO MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Rebel, ved Kongens Nytorv

Luksuriøs, fransk gourmetspise hos usnobbet, Michelin anbefalet bistro med 5-stjerner.
Restaurant website
Michelin anbefaling 2023
5 stjerner i Berlingske

På Store Kongensgade - hovedpulsåren, der leder mod Kongens Nytorv - ligger restaurant Rebel. Restauranten har til huse i et af Københavns ældste bindingsværkshuse, hvilket gør stemningen intim og uformel. Navnet angiver netop restaurantens 'rebelske' tilgang til finere gastronomi samt kontinuerligt foranderlige og innovative menukort af fransk karakter. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ REBEL MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Midori, ved Kongens Nytorv

Japansk inspireret gastropub-koncept og moderniseret madoplevelse - rig på umami.
Restaurant website

På Grønnegade - et stenkast fra Kongens Nytorv - ligger Midori. Midori Izakaya & Greenery er en japansk funderet restaurant, der tager udgangspunkt i den japanske version af den spanske tapas - izakaya. Izakaya består af et væld af småretter, som deles mellem selskabet.

På denne måde bliver rammen for en hyggelig aften, med det populære fænomen social dining, skabt. De små retter består af alt fra frisk fisk, marineret stykker kød, grøntsager med dyb umami-smag og risretter. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MIDORI MED EARLY BIRD

 

Restuarant Grønnegade, ved Kongens Nytorv

Fransk/dansk gastronomi og fin-dining oplevelse for voksne uden børn i historiske rammer.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor

Som en inkarneret del af København, har restaurant Grønnegade eksisteret i Indre By i over 40 år, med samme ejer de sidste 21 år. Menukortet byder på dansk-franske anmelderroste anretninger, der altid er baserede på sæsonens friske råvarer af højeste kvalitet.

Restauranten befinder sig i en gammel bindingsværksbygning, hvilket gør stemningen intim og hyggelig. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ GRØNNEGADE MED EARLY BIRD

 

Restaurant The Shrimp, ved Kongens Nytorv

Gastro oplevelse af prisvindende Cofoco-stifter i smuk, overdækket oase ved Sankt Annæ Hotel.
Restaurant website

Bliv en landkrabbe for en stund og besøg Restaurant Shrimp, en uformel perle med maritim stemning. Man går ikke på kompromis med de friske råvarer hos The Shrimp, der drives af Torben Klitbo, manden bag Cofoco. Køkkenet disker op med dejlig, friskfanget fisk, skaldyr og saftige bøffer. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ THE SHRIMP MED EARLY BIRD

 

Restauranter ved Kongens Nytorv

Oprindeligt betragtede man Gammeltorv som byens centrum, men da det efterhånden havde udviklet sig til en uhumsk og ussel pløret plads, besluttede kongen, at for fremtiden skulle centrum flyttes til det nye torv med brolægning og haveanlæg efter parisisk mønster. Kongen accepterede, at byens borgerskab måtte bygge i området, men han tillod kun fornemme huse, og det er årsagen til, at vi den dag i dag kan beundre nogle af Københavns smukkeste palæer på netop dette sted. 

Ingen andre steder i Danmark finder man så koncentreret et udvalg af restauranter og cafeer, som i området omkring Kongens Nytorv. Hvad enten det gælder en hurtig kop kaffe, en let frokost eller den helt store aftenmenu, er det nærmeste fristende tilbud kun ganske få skridt væk. Her finder du nogle af de bedste resuranter i København, som er anmelderroste for deres særegne gastronomi og stemning.

Som restaurant ved Kongens Nytorv kræver det sin kok, at fastholde resturantens placering i hjertet af København: det er nemlig her, de dyreste kvadratmeter i København befinder sig. I overensstemmelse med, at pladsens arkitektur er fransk inspireret, findes flere bistroer og cafeer med parisisk stemning, men også det italienske køkken er fint repræsenteret i ‘Københavns hjerte’.

Hvis du leder efter restauranter i en specifik bydel i København, kan du finde inspiration gennem vores guides her: