Find de bedste restauranter i Aarhus og få 1/3 skåret af prisen med restaurant-tjenesten Early Bird.

Smilets by er på alles læber. Byen har erobret en topplacering som must-visit destination hos bl.a. Vogue, CNN, National Geographic og Momondo, efter at hovedstaden - med restauranter som Noma, Geranium og Relær - har sat spot på Danmark som gastronomisk mekka de seneste år.

Aarhus har dog udfordret Københavns patent på Michelinstjerner og bevist, at den jyske hovedstad også er "en nordisk stjerne", som beskrevet af The Guardian i 2016.

Aarhus byder på alt fra mindre, prisvenlige spisesteder og uformelle brasserier til ypperlige Michelin-restauranter, og er blevet hjemsted for stadig flere kreative gourmetkokke - især med kåringen af Aarhus som europæisk kulturhovedstad i 2017 -, der henter inspiration fra alle verdenshjørner eller er tro mod de danske køkkentraditioner i bedste New Nordic Cooking-stil.
 

Du finder også et udbud af de bedste restauranter i Aarhus hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære restauranter i Aarhus, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se hvilke restaurenter i Aarhus du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen her!

 

Restaurant Mellemrum, Aarhus

Med ambitionen om at tilbyde gæsterne et 'mellemrum' fra hverdagens trummerum, har restaurant Mellemrum - i hjertet af Aarhus på Fredens Torv - udmærket sig som en af de bedste restauranter i Aarhus med dens elegante, nordisk-gastronomiske anretninger i uformelle og indbydende omgivelser.
Restaurant Mellemrum har derfor høstet rigtig god anmelderros med 5 stjerner i Jyllands-Posten for velsmag og velbehag. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MELLEMRUM MED EARLY BIRD 

 

Brasserie Belli, Aarhus

Etableret og stadig drevet af cirkusfamilien Belli igennem 20 år, har Brasserie Belli cementeret sin centrale betydning i Midtbyen i det aarhusianske café- og restaurationsliv, som en af de bedste og mest populære restauranter i Aarhus. Betjening og indretning er charmerende og unik. Køkkenet byder på traditionel fransk bistro-stil, hvor råvarerne kommer fra lokale leverandører eller Bellis urtehave. Det førte i 2015 til den første anbefaling af Brasserie Belli i Michelin-guiden.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BRASSERIE BELLI MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Ombord, Aarhus

Restaurant Ombord drives med udgangspunkt i hygge, håndværk og god energi. Her serveres ikke blot retter, men spiseoplevelser, som gæsterne deler i tapas-stil omkring bordet; heraf navnet Ombord. Retterne er prisvenlige men samtidig af høj gastronomisk kvalitet. Før restaurant Ombord blev etableret, lå den populære cafe RarBar, hvis hygge og nærvær er bevaret hos Ombord - der i lighed betragtes som en af de gode, hyggelige og nærværende restauranter i Aarhus.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ OMBORD MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Dauphine, Aarhus

Siden 1996 har restaurant Dauphine været et fast intervar i Aarhus på den rolige gågade, Frederiksgade. Oprindeligt var restaurant Dauphine et uformelt brasserie, men har siden vokset sig mere og mere anerkendt, som ambitionsniveauet hos kokkene og restaurantejer er vokset. Navnet Dauphine betyder kronprinsesse på fransk, hvilket understreger og harmonerer med restaurantens ypperlige, dansk-franske gourmet-køkkenstil samt anmelderroste position - bl.a. 5 flotte stjerner i AoA og JP. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ DAUPHINE MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Karma Sushi Frederiksgade, Aarhus

I Frederiksgade i Aarhus ligger Karma Sushi. Som modtræk til den udbredte 'mainstream-sushi', har Karma Sushi gradvist vokset sig til en række restauranter rundt om i landet, med stor popularitet, velsmag og anmelderros. Kernekonceptet hos Karma Sushi er at nytænke sushi og bringer forskellige stilarter inden for sushi i spil. Resultatet er fusionssushi i gourmetklassen - men til en overkommelig pris. Jan L. Pedersen fra Aarhus Update har bl.a. beskrevet Karma Sushi som: "En af de største positive overraskelser, jeg har oplevet i Aarhus længe".

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KARMA SUSHI MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Komfur, Aarhus

Restaurant Komfur drives med udgangspunkt i de tre kerneværdier: håndværk, hygge og energi, som afspejler alle facetter fra service og indretning til gastronomiske udfoldelser. Energien kanaliseres på at levere god mad og vin, fremfor at formel betjening og fancy præsentationer. Århus Stiftidende tildeler Restaurant Komfur 4 stjerner og konkluderer afsluttende "...er det klassisk god mad inspireret af det franske bondekøkken, så er det afgjort et besøg værd".

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KOMFUR MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Slap Af, Aarhus

Slap Af er beliggende i det charmerende Latinerkvarter og inviterer gæsten til at slappe af, som navnet også indikerer. Anretningerne består af årstidens friske, nordiske råvarer tilberedt med traditionelle franske teknikker. Foruden maden er baren også en central del af Slap Af. Her rystes velsmagende cocktails der matcher menuen så smagsnuancerne mellem mad og drikke går op i en højere enhed.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ SLAP AF MED EARLY BIRD
 

Restaurant Bar Plata, Aarhus

Bar Plata startede som dedikeret ginbar, og var i sin tid også den største af slagsen i Aarhus. Nu har Bar Plata udviklet sig til en kombineret cocktailbar og restaurant, hvor førstesalen agerer diningområde og underetagen er indrettet som cocktailbar. Bar Plata Dining serverer sæsonbestemte, smukke anretninger af høj kvalitet og køkkenet holder åbent helt til midnat, så du kan nyde late night dining. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BAR PLATA MED EARLY BIRD

 

Restaurant L'Estragon, Aarhus

Restaurant L'Estragon er kendt i Aarhus for sin lokale, årstidsafstemte, økologiske og biodynamiske tilgang til madlavning. I køkkenet fremtrylles frankofile smagsfantasier, som er gennemsyrede af passionen og madglæden hos resturatør Sisse Budtz: ejeren, hjernen og hjertet bag restaurant L'Estragon. Anmeldere fra bl.a. Information og JP drysser flotte 5-stjernet roser ud over restaurant L'Estragon, og placerer L'Estragon blandt en af de bedste spisesteder i Aarhus.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ L'ESTRAGON MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Früd, Aarhus

I hyggelige lokaler ved strandpromenaden ligger Restaurant Früd. Her inviteres du ind i et klassisk fransk brasseriekøkken med et enkelt udtryk. Früd beskriver selv konceptet som en inklusiv-pakke med snacks, appetizer, aperitif og dejlige retter med tilhørende drikkemenuer. Aarhus Stiftidende giver Früd 4 flotte stjerner.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FRÜD MED EARLY BIRD 

 

Spis i smilets by

Aarhus er en lille, intim by med massere af kultur og historie. Den jyske hovedstad hed oprindeligt Aros (olddansk for Åens Munding), og blev grundlagt omkring år 770 ved Aarhus Å's udmunding, som var en hovedfærdelsesåre i vikingetiden. Fra industrialiseringen i slut 1800-tallet og fremefter, gennemgik Aarhus en gennemgribende udvikling arkitektonisk og kulturelt, og i forhold til befolkningssammensætningen. Aarhus har derfor gennem årene opbygget attraktioner, museer og madoplevelser for enhver smag - og alle inden for gåafstand.

Besøg f.eks. Den Gamle By - et levende museum med bygninger fra en klassisk, dansk købstad anno 1550-1927 i størrelsesforhold 1-1, selvom én enkelt afdeling også er dedikeret til 1970'ernes hippiekollektiv, lægekontor i orange og bager med trekornsbrød. Den Gamle By er et utraditionelt musem i den forstand, at du må interargere med 'kunsten': du må åbne skufferne i kernefamiliens køkken, sætte en Bob Dylan plade på og ringe op på drejetelefonen. Som del af Den Gamle By, er køkkenstilen fra de forskellige tidsperioder også bevaret - og har endda modtaget de maksimale tre Michelin-stjerner i Travel Guiden.

Som alternativ til Den Gamle By, kan du også bevæge dig ind i samtidens museumsoplevelse på ARoS, hvor du på toppen af museet kan opleve Your Rainbow Panorama af den verdenskendte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, der - som navnet på kunstværket angivet - giver dig et panoramaudsyn over Aarhus i alle regnbuens farver. På ARoS kan du også nyde et smagsmættet, bæredygtigt og kunstnerisk måltid i ARoS Food Hall.

I gåafstand fra smukke Marselisborg Skov kan du desuden få et adrenalinrus hos Tivoli Friheden, Aarhus’ forlystelsespark, eller du kan se en skæv independent-film, optaget langt fra Hollywoods bonede gulve, i den famøse biograf Øst for Paradis, grundlagt i Aarhus i 1978. Er du en haj til pool, kan du også slå et smut forbi Sharks i Midtbyen i Aarhus, som er Danmarks største poolbar, der foruden pool også huser elektronisk poker, airhockey og billiard. 

Derudover er der naturligvis de mange gastronomiske oplevelser i Aarhus, som de seneste år har bragt Aarhus i spotlyset på den internationale madscene. Bl.a. har restaurant Frederikshøj, Gastromé, Substans og Domestic sikret sig og beholdt en Michelin-stjerne de seneste år. Byens verdensklasse-gastronomi skyldes - foruden byens mange kreative gourmetkokke - den høje råvarekvalitet: lokalproducerede, årstidsbestemte, friske grøntsager fra Samsø og Djursland, friskfangede fisk fra bugten mv..  

I 2017 førte Aarhus' hyggelige, historiske og levende kultur- og byliv samt spændende spisemuligheder til en kåring af Aarhus som europæisk kulturhovedstad, hvilket bød på i alt 442 kulturprojekter, der involverede tusindvis af danske og internationale kunstnere på tværs af Region Midtjylland, foruden etableringen af næsten 2000 fuldtidsstillinger og  en omsætning i den private sektor på knap 1,1 milliard kroner. Kåringen som europæisk kulturhovedstad, gav i 2018 Aarhus værtsrollen for VM for alle OL-sejlklasser: den største sportsbegivenhed i Danmark nogensinde, med deltagelse fra over 100 forskellige lande. Det har bidraget til at skubbe til udviklingen i Aarhus. 

Besøg og spis i smilets by - du får helt sikkert selv et smil på læben. 

Søger du restauranter i København? Så se vores guide over populære restauranter i København her! Eller bliv i Aarhus og besøg en af byens populære restauranter