[edit]

Find håndplukkede sushirestauranter i København med restaurant-tjenesten EarlyBird.dk og få 1/3 skåret af prisen.

De Københavnske restauranter er fyldte med traditionelle og nyskabende oplevelser. Her kan du smage på hele verdenen - fra franske og italienske restauranter til vietnamesiske spisesteder. Selvom København ligger langt fra Japan, kan byen også tilbyde dig spændende og autentiske sushioplevelser fra det japanske køkken.

Københavnerne har nemlig fået smag for Sushi, hvilket afspejles i det store udvalg af sushirestauranter rundt omkring i København - fra Indre By til Frederiksberg. Der er dog også gået inflation i sushi, hvilket har fået visse sushirestauranter i København til at gå imod mainstream-sushi, fokusere på kvalitet og gode råvarer, samt nytænke madgenren fra dens japanske rødder. 
 

Du finder et udbud af sushi-restauranter i København hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære sushi-restauranter i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se her hvilke restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!

 

Restaurant Damindra, Hellerup

Restaurant Damindra leverer moderne japanske smagshit med udgangspunkt i en legelysten tilgang til gamle sushitraditioner. Stjernekokken, Taka Nishimura (kendt fra den Michelin-anbefalede sushirestaurant NOBU i Milano) brillerer og fusionere med det eksperimenterende, traditionelle og det hjemmeliggjorte japanske køkken.
AOKs anmelder er begejstret og belønner med hele 5 stjerner. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ DAMNINDRA MED EARLY BIRD 



 

Restaurant Kinome, Hellerup

Kinome repræsenterer det moderne japanske fusshionskøkken. Her kombineres teknikker, smagsvariationer og ingredienser fra alle verdenhjørner i fremstillingen af nyfortolkninger af de klassiske japanske spisetraditioner. Her smagsfrisk fisk serveret både som traditionel sushi og alskens andre serveringssformer. “Vores mad har til formål at glæde tallerkenen og skabe fornøjelser for sanserne”, beskriver Hui, som både er ejeren af Kinome. 
 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KINOME MED EARLY BIRD 
 

Restaurant Kung Fu II, Nørrebro

På den populære og hippe Ravnsborggade i København finder du en autentisk, japansk gastropub - hvad japanerne kalder Izakaya - hvor du i uhøjtidelige og uformelle rammer kan nyde sushi (med mere) i japansk tapasstil. Til sushien kan nydes varm sake, kølige, japanske øl eller husets signaturcocktails inspireret af det japanske univers. Navnet på sushirestauanten er Kung Fu II. Her er sushien og det øvrige japanske køkken ikke bare en spise, men en oplevelse. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KUNG FU II MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Karma Sushi Nyhavn, Indre By

Karma Sushi Nyhavn åbnede i 2018 som den syvende restaurant i karma-kavalkaden. Med udsigt til hyggelige og maritime omgivelser, og Nyhavns vibrerende liv, kan du nyde fusionssushi i gourmetklassen. Anmelderne elsker Karmas nytænkningen af den klassiske, japanske spise, som stik imod andre sushi restauranter henter inspiration fra både nordiske, franske og californiske køkkentraditioner. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KARMA SUSHI NYHAVN MED EARLY BIRD

 

Restaurant Midori - Izakaya & Greenery, Indre By

Fra inderst til yderst er der grønt hos restaurant Midori i København. Inderst, fordi sushirestauranten er indrettet som en moderne urskov, med lange planter, der strækker sig fra gulv til loft, og fungerer som grønne skillevægge mellem restaurantens gæster, så stemningen i restauranten bliver hyggelig og intim.

Yderst, da restauranten ligger på Grønnegade og navnet 'Midori' ligeledes betyder 'grøn' på japansk. Ligesom hos Kung Fu II er ideen at skabe en japansk gastropub - Izakaya - men i en grønnere version, selvom det dog også er muligt at få kød og fisk. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MIDORI - IZAKAYA & GREENERY MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Karma Sushi Trianglen, Østerbro

Karma Sushi Trianglen er det sjette barn i karma-familien, som stødt vokser år for år. Den konstante udvidelse bunder i den store popularitet, som affødes af den kompromisløse smag og kvalitet, Karma Sushi leverer. Kompromisløsheden afspejles også i de friske kvalitetsråvarer der udvælges med gennemgående miljøhensyn og bæredygtighed for øje. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KARMA SUSHI TRIANGLEN MED EARLY BIRD

 

Historien om sushi

Sushi er faktisk ikke af japansk oprindelse, men stammer oprindeligt fra Kina, hvor sushien blev brugt som en praktisk måde at konservere mad på. Det gik ud på at presse friske fisk mellem lag af salt og ris – under vægten af tunge sten. Efter et års tid, hvor fisken havde ligget og gæret imellem ris og tunge sten, blev risen kasseret og fisken brugt i madlavning - hvad der stadig i dag kaldes narezushi. 

Sushien, som den er kendt og elsket i dag, er baseret på den japanske version af denne tradition, der går helt tilbage til 1800-tallet. Her fik den japanske kok Hanaya Yohei nemlig en god ide: at nytænke narezushi ved at servere eddikesyltede ris sammen med frisk fisk - en ret, der modsat narezushi - kunne laves på ingen tid, men havde samme grundingredienser som netop narezushi.

Sushi udviklede sig dog ikke kun som følge af kinesisk påvirkning. Også naturforholdene i Japan spillede en afgørende rolle: havvandet omkring Japan er et paradis for alverdens fisk, altimens jorden på fastlandet er bjergrig og vulkansk, og derfor svær at dyrke - men forbavsende nok gavmid overfor risplanter. Sushi er meget andet end blot rå fisk, og der findes i dag et utal af spændende variationer af forskellige smagselementer udover basisingredienserne ris og fisk. Der bliver ved tilberedningen af sushi lagt stor vægt på det visuelle udtryk, hvilket ses i restauranternes smukke anretninger. 

Herhjemme har vi også taget den japanske spise til os, og sushi-restauranter popper jævnligt op i restaurant-landskabet i København. Selvom det langt fra er tilberedningsformer, håndværk eller ingredienser vi traditionelt set er vant til, har mange kyndige sushi-kokke valgt at berige københavnerne (og resten af Danmark) med frisk fisk og kunstneriske anretninger. Danskerne blev først introduceret ordenligt til sushien i 1986, da den første egentlige sushi-restaurant, Hana Kyoto, slog dørerne op. Det var dog først op igennem 90'erne sushi blev rigtig populært og attraktivt for den almene københavner. Sushien har formået at bibeholde hypen og er stadig en af københavnernes go-to favoritter, når sulten skal stilles med en mere eksotisk karakter. 

 

Se også vores guides: 10 gode og billige restauranter i København eller populære restauranter i København.

Leder du måske efter en anden køkkentype? Se bl.a. vores autentiske, italienske restauranter i København eller de bedste franske restauranter København.


© 2020 earlybird.dk ApS