[edit]

Find håndplukkede, anmelderroste italienske restauranter med restaurant-tjenesten EarlyBird.dk og få 1/3 skåret af prisen.

La bella vita. Det gode liv - og vejen dertil begynder med maden. Med respekt for råvarerne, sans for velsmag og deres traditionsbundne diversitet fra Lombardiet i nord til Sicilien i syd, har italienerne skabt en madkultur rig på ægte nydelse. 

Det italienske cuisine er kendt for sin regionale diversitet, hvor du kan finde en overflod af forskellige smage fra Milano i nord til Napoli i syd. Det italienske køkken er også kendt for at være en af de mest populære i verden, og specialiteter fra støvlelandet har i høj grad gjort sit indtog på menuen verden over. Italien har en lang række af traditionelle, højtelsekde klassikere, blandt de mest begærede er pizzaen og de lækre, smagsfulde al dente spaghetti-retter.
 

Du finder også et udbud af anmelderroste, italienske kvalitetsrestauranter hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de mest populære, anmelderroste restauranter, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se hvilke restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen her!

 

Restaurant Pizzeria MaMeMi, Vesterbro

Det italienske cuisine prioriteres højt i de danske hjem og muligheden for at få en bid af støvlelandets delikatesser er utællelig i den danske hovedstad. Lyster du for en pizza i gourmetklassen? Måske at spise på et pizzasted, som selv italienerne påskynder?

Pizzeria MaMeMi fører et økologisk menukort og hædres i den italienske mad bibel, Gambero Rosso. Det meget anerkendte, italienske madmagasin, Gambero Rosso, har lagt vejen forbi København for at kortlægge byens bedste italienske restauranter. På bladets top liste for 2020 finder du Pizzeria MaMeMi, hvortil der citeres: ”Det er en fornøjelse at komme her og nyde pizzaerne skabt af et team af unge folk fra Rom.” 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ PIZZERIA MAMEMI MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Public, Vesterbro

På Halmtorvet, tæt på Kødbyen, får du en dejlig madoplevelse med italienske noter på 'The Italian Socail Dining Bar'. Hos restaurant Public kan du forvente klassiske italienske retter, serveret under afslappende, rustikke rammer med et urban touch. Atmosfæren er varm og i stearinlysets skær er der lagt an til ægte Lady og Vagebonden-stemning.

Det italienske køkken får 4 stjerner i Berlingske for sine kreative udfoldelser i køkkenet, for at servere egne favorittter, egnsretter og udsøgte delikatesser, der er nøje udvalgt og importeret hjem fra støvlelandet.

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ PUBLIC MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Spazio 26, Indre By

Hos Spazio 26 er bagkataloget i orden, råvarerne er lokale og mottoet er, at det skal være en luksusoplevelse, som er til at betale. 
Det er det italienske cuisine og de raffinerede retter, som køkkenchef, Mads Rye Magnusson, sender ud fra køkkenet. Med sin tidligere fortid hos bl.a. Noma og Geranium, sørger han for et menukortet med høj kvalitet. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ SPAZIO 26 MED EARLY BIRD 

 

Restaurant L'Imperatore, Østerbro

Den italienske ø, Sicilien, ligger som en fodbold ud for støvlesnuden i det sydlige Italien. Men du behøver ikke at pakke kufferten for at opleve et stykke af denne pragtfulde middelhavsø. Ristorante L'Imperatore på Østerbro oser af italiensk stemning og smagssikre sicilianske retter. Berlingskes anmelder døbte L'Imperatore for "Kejseren af Olufsvej" og belønnede med 4 flotte stjerner.

Berlingskes anmelder, Svend Rasmussen, besøgte i april 2017 L'Imperatore og kvitterede med hele 4 stjerner for "...en rustik og i lange stræk siciliansk aften, hvor det klassiske italienske køkken viste sig fra sin bedste side."

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ L'IMPERATORE MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Famosi e Golosi, Frederiksberg

På Rolighedsvej på Frederiksberg C finder man restaurant Famosi e Golosi: en ægte italiensk madperle med god betjening og hyggelig, rustik indretning. Menukortet præges af lækre, hjemmelavede specialiteter og signaturretter, lavet på sæsonens bedste råvarer. Køkkenet hælder mest til det norditalienske med f.eks. osso buco og vitello tonnato på menuen, men med Walter Garaus sardinske rødder kommer man ikke uden om kulinarisk indflydelse fra den middelhavske ø.

Famosi e Golosi prises med 4 stjerner i både Politiken og AOK, der specielt fremhæver smag og atmosfære. Desuden blev restauranten optaget i White Guide 2016.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FAMOSI E GOLOSI MED EARLY BIRD 

 

Restaurant San Giorgio, Indre By

Hos San Giorgio dominerer det klassiske sardiske køkken, men her er stadig plads til specialiteter fra øvrige dele af Italien. Restauranten drives af italienske Achille Melis, som har modtaget hædersbeviser fra bl.a. den italienske sammenslutning af restauranter, Associazione Ciao Italia, og sågar den italienske minister for udenrigshandel.
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ SAN GIORGIO MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Fabio, Frederiksberg

Ud til Falkoner Allé ligger en restaurant Fabio, som er opkaldt efter den ene ejer og halvdel i parret Fabio Avenoso og Christine Aagaard. Fabio er italiensk født og fører nogle af familieopskrifterne videre, der udtrykker sig ved et personligt ”Cucina Casareccia” (landkøkken). Restauranten er romantisk, autentisk og hjertevarm, med lysekroner, levende lys og rå murstensvægge. Inde bagved gemmer sig en skøn gårdhave med et tocansk-inspireret islæt, hvor du kan nyde den lune sol, når den titter frem. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FABIO MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Trattoria 54, Frederiksberg

Lidt længere ned af Falkoner Allé finder du endnu en italiensk perle - Trattoria 54. Et trattoria betegner et spisested, der ikke går op i formaliteter og fine fornemmelser, men fokuserer på gæstens velvære, autentiske smage og betjening i øjenhøjde med gæsten. Trattoria forsøger at skabe den helstøbte madoplevelse, som kommer til udtryk gennem familiær, uprætentiøs atmosfære og gennemført håndværk i køkkenet.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ TRATTORIA 54 MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Trattoria Sud, Indre By

Et andet uformelt trattoria befinder sig i byen centrum - midt mellem Dronning Louises Bro og Torvehallerne. Trattoria Sud tager udgangspunkt i det napolitanske køkken, dog med nordiske indspark. Restauranten er formet af den syditalienske atmosfære, som også indikeres af navnet ('sud' betyder 'syd' på dansk). Den gode råvare er i centrum, og vælges nøje efter sæsonens udbud og kvalitet. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ TRATTORIA SUD MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Ché Fè, Indre By

Ché Fè byder på karakterfuld italiensk økomad. Køkkenstilen domineres af rendyrket råvarerespekt, italienske madtraditioner og velsmagende slow food, og hele spiseoplevelsen anmeldes til 4 hjerter i Politiken og 4 stjerner i AOK. Dertil er restauranten certificeret med sølv-ø'et, der gives til spisesteder med 60-90% økologiske råvarer.

I køkkenet finder man Alessandro Jacoponi, som udgør en af restaurantpionererne fra den Michelin-anbefalede Era Ora. Alessandro har desuden vundet VM i risotto - og netop den risotto finder du selvfølgelig på menukortet.

 

 SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ CHÉ FÈ MED EARLY BIRD 

 

Det italienske cuisine

Det italienske køkken har udviklet sig gennem århundreder på baggrund af sociale og politiske forandringer, med rødder så langt tilbage som det 4. århundrede f.Kr. har det italienske køkken sin oprindelse i etruskisk, gammel græsk og antikke romerske køkkener. Væsentlige ændringer skete med opdagelsen af den nye verden og indførelsen af kartofler, tomater, paprika og majs, der nu er centralt for køkkenet. 

Udover den traditionsbundne danske mad, er det italienske køkken den absolut største favorither i landet. Især i København bugner det med italienske restauranter, der serverer mundvandsvækkende lækkerier på italiensk manér. Nogle italienske restauranter bibeholder de nedarvede teknikker og traditionelle smage, mens andre nytænker smagsfacetterne og fusionerer på tværs af køkkener. 

Det italienske mad og vinmagasin, Gambero Rosso, har peget på de bedste italienske restauranter i København. Her blev Ristorante San Giorgio fremhævet som »Københavns bedste traditionelle restaurant 2018«.

Leder du efter andre restauranter i København? Se vores andre guides: Bøfrestauranter i KøbenhavnFranske restauranter i København og Sushi restauranter i København.