Opdateret 22.04.2022

Find håndplukkede spisesteder tæt på jazzen i Aarhus med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.

Når Aarhus Jazz Festival er undervejs, er der for alvor skruet op for den gode sommerstemning med live-jazz i mange af byens gader, stræder og åbne pladser. Uanset om du er en ægte jazz-connoisseur eller blot er med for stemningen, så er der rig mulighed for at supplere med en fantastisk middag - enten før, under eller efter koncerten.
 

Nedenfor giver vi 4 bud på en god spiseoplevelse tæt på jazzen - naturligvis med 1/3 skåret af prisen:

Se hvilke restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen her!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af restaurant Slap Af (@slapaf)

Restaurant Slap Af, Aarhus C

Nordiske råvarer og franske teknikker i hyggelig atmosfære.
Restaurant website


Slap Af ligger i det charmerende Latinerkvarter, og som navnet indikerer, er atmosfæren afslappet og indgyder til hygge. Kombiner jazz festivalens musikalske glæder med en stimulerende restaurantoplevelse. Maden hos Slap Af konstitueres af årstidens friske, nordiske råvarer tilberedt med traditionelle franske teknikker. 


SE MERE HER 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ SLAP AF MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Ombord, Aarhus C

Gå ombord i de delikate retter med konstellationer fra Norden og Frankrig.
Restaurant website


Ombord værner om grundværdierne: hygge, håndværk og god energi og serverer retter af international karakter med inspiration fra blandt andet det italienske, franske og nordiske køkken. Få hundrede meter fra Ombord i Jærgergårdsgade finder du Musikhuset, hvor du året rundt kan lytte til dejlige toner - men kom især forbi Musikhuset under Aarhus Jazz Festival og få ørene smurt af lækker jazz.


SE MERE HER 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ OMBORD MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Brasserie Belli, Aarhus C

Anerkendt bistro med afsæt i det franske bondekøkken.
Restaurant website


Brasserie Belli er med mere end 20 år på bagen lidt af et etablissement i Midtbyen. Med rustikke bistro-retter inspireret af det franske bondekøkken, kan du roligt læne dig tilbage og nyde en middag enten før eller efter en jazzkoncert på officerpladsen - blot et stenkast fra Brasserie Belli. 


SE MERE HER 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BRASSERIE BELLI MED EARLY BIRD 
 

Restaurant Latin, Aarhus C

Hyggelige rammer og ærkefransk gastronomi til 4 stjerner i JP.
Restaurant website


På restaurant Latin får du et troværdigt, ærligt og autentisk bistro-måltid. Med et klassisk repertoire der blandt andet tæller Moules Marinières, hjemmelavet fiskesuppe, Steak Bearnaise og Gateau Marcel, kan du roligt se frem til en ærkefransk kulinarisk oplevelse. De ledsagende vine taler overvejende med fransk accent, men inkluderer også andre vindyrkende nationaliteter.  


 SE MERE HER 
 
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ LATIN MED EARLY BIRD 

 

Aarhus Jazz Festival 

Aarhus Jazz Festival blev første gang afholdt i 1989 - 10 år efter Copenhagen Jazz Festival blev afviklet for første gang i hovedstaden. Formålet med Aarhus Jazz Festival var både at skabe en begivenhed, hvor både store internationale navne og nye taleneter kunne få lov at optræde for publikum. Aarhus Jazz Festival byder derfor hvert år på et på samme tid stjernespækket og overraskende program, hvor der også er plads til at opdage nye kræfter på jazz-scenen.

Programmet er mangfoldigt og gemmer på mange lokale og internationale stjerneskud. Når Aarhus Jazz Festival afholdes, kommer det jazz-elsekende publikum fra nær og fjern og nyder musikken i op til otte dage, hvor byen er forvandlet til et stort musik-mekka. Festivalen byder på musik og aktiviteter for alle aldersgrupper og typer. Du kan finde alt lige fra traditionel jazz, børnejazz, frokostjazz, mainstream, avantgarde eller verdensmusik på Aarhus Jazz Festival.

Jazz er en musikstilart, der oprindeligt stammer fra sydstaterne i USA i 1800-tallet. Jazz er en rytmisk stilart og udtrykkes gennem blæseinstrumenter som saxofon, trompet, klarinet og basun akkopagneret af blandt andet klaver, tromme og bass. Jazz kan både indebære sang eller spilles udelukkende instrumentalt. Jazz findes i mange forskellige undergenre, og fra den ene yderlighed til den anden, kan det være svært at fatte, at retningerne går under samme musikstilart. Mange mener, at jazzen opstod i New Orleans, et sted hvor forskellige kulturer levede side om side i den sprudlende by. Jazz er ofte kendetegnet af improvisation, hvor bandet spiller frit, men ofte stadig formår at finde hinandens rytme og supplere hinanden i lækker symbiose.

Siden jazzens oprindelse i slutningen af 1800-tallet, har jazzen været igennem forskellige perioder. Swing-æraen startede i 1930'erne, hvilket er udbredt dansemusik, som kunne fylde dansegulvene på diverse dansesteder. I løbet af 1940'erne kom undergenren bebop og i 50'erne og 60'erne eksperimenterede man med avantgarde og fusionsjazz. Der er altså mange forskellige forgreninger af jazz, som giver dig mulighed for, at finde præcis den genre, som passer til dit humør. 


 

Hvis du leder efter restauranter i en specifik bydel i Aarhus eller et bestemt køkken, kan du finde inspiration gennem vores guides her: