Opdateret 26.01.2024

Find de gode og håndplukkede, franske restauranter til Bastilledagen med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.

Bastilledagen er Frankrigs nationaldag og fejres d. 14 juli. Franskmændene fejrer dagen med Europas største militærparade ved Champs-Élysées i Paris samt fyrværkeri ved Eiffeltårnet. Man må naturligvis også fejre Bastilledagen, selvom man sidder langt fra den franske hovedstad. For hvilken bedre undskyldning findes der for at tage ud og spise udsøgt fransk gourmetmad?

Hvorfor fejres Bastilledagen?

I 1789 gjorde folket i Frankrig oprør mod enevældens stramme greb og væltede kong Louis den 16.
Folket angreb Bastillefortet, beliggende centralt i Paris. Dette angreb var første skridt i dét, der senere udviklede sig til den franske revolution og dermed første skridt mod demokrati.

For franskmændende starter festlighederne typisk allerede d. 13 med drinks og dans natten lang op til den store dag. Hvis du også vil fejre Bastilledagen, er det oplagt at sætte tænderne i et ærkefransk måltid lavet på en af Københavns kompetente restauranter. 

 

Se de franske restauranter i København, hvor du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen

Nedenfor giver vi dig et par bud på gode franske spiseoplevelser på Bastilledagen - naturligvis med 1/3 skåret af prisen.
 

Restaurant L'Alsace, København 

I Pistolstrædets romantiske baggård ligger Restaurant L'Alsace, der fremtryller gedigen klassisk kogekunst fra den franske region af samme navn. I 1978 åbnede Franz Stockhammer den legendariske restaurant, som i dag drives af datteren Josephine og den Alsace-fødte køkkenchef, Franck Dietrich, der begge værner om stedets oprindelige hjertevarme stil. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ L'ALSACE MED EARLY BIRD

 

Restaurant Le Basilic, København

Franske køkkenchef, Sebastian Jacques fra Lyon, byder dig indenfor hos Le Basilic. Omgivet af blød jazz og charmerende parisiske loppefund kan du bl.a. nyde traditionel fransk fiskesuppe, kanin- og svesketerrine, lammeculotte og meget mere. Find dit bord til i aften og smag, hvorfor AOK belønner med 4 stjerner.

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ LE BASILIC MED EARLY BIRD

 

Restaurant Le Coq en Pâte, København

’Comme un Coq en Patê’ kan sidestilles med det danske udtryk 'at have det som blommen i et æg' - altså at blive forkælet og leve uden bekymringer. Det er netop den følelse, som folkene bag Le Coq en Pâte ønsker at give gæsterne, når de besøger den hyggelige bistro. Du bliver nemlig forkælet med autentiske, franske specialiteter ledsaget af franske vine. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ LE COQ EN PÂTE MED EARLY BIRD

 

Restaurant Wining & Dining, København

Lige skråt overfor Bøf & Ost, finder du et anden frankofilt spisested på Gråbrødre Torv - Wining & Dining. Her er det afgørende at skabe et harmonisk samspil mellem mad og drikke - som navnet antyder. Wining & Dining bliver rost af Politiken, som drysser 4 flotte hjerter ud over restauranten.  
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ WINING & DINING MED EARLY BIRD 

 

Nationaldag i Danmark?

Som et ud af to lande i verden, har Danmark ingen nationaldag. Derfor er det da oplagt, at vi fejre lidt med på andre landes nationaldage - f.eks. Bastilledagen. Nogle betragter Grundlovsdag d. 5 juni som Danmarks nationaldag. Men reelt set har vi ingen officiel nationaldag - som de eneste i verden sammen med Storbritanien. At vi i Danmark ikke har en officiel nationaldag, er der flere årsager til. Idet vi aldrig har været besat af nogle større magter, har vi ikke en befrielsesdag, som vi kan gøre til nationaldag. Derudover har vi ikke oplevet nogen stor revolution - som franskmændende - da vi har haft en relativt fredelig politisk, social og økonomisk udvikling. Disse faktorer har medført, at vi ikke har udnævnt en særlig dag til at fejre en betydningsfuld, historisk dag for vores nation - udover vores Grundlovsdag.

Vil du hellere prøve nogle andre køkkentyper, findes der også råd for det. Læs blandt andet vores guides: Asiatiske restauranter i København, spanske og sydamerikanske restauranter i København, anmelderroste italienske restauranter i København, vegetarrestauranter i København eller danske og nordiske restauranter i København.