Guide 2018: 5 saftige Steakhouse i København

Leder du efter gode og prisvenlige steakhouse i København? Restaurant-tjenesten Early Bird guider dig til håndplukkede populære steakhouse i København. Du får tilmed skåret 1/3 skåret af prisen, når du booker bord via EarlyBird.dk.

Læs mere om Early Bird konceptet her 

Steakhouse i København er i dag et velkendt fænomen og hver eneste weekend strømmer københavnere til et af Københavns mange Steakhouse for at få serveret en tretrinsraket af en mør bøf, sprøde fritter og cremet bearnaise. Det klassiske steakhouse har sin oprindelse i Amerika tilbage i slutningen af 1800-tallet, hvor de opstod som en udløber af de traditionelle barer og kroer. Siden har amerikanernes umættelige hang til store saftige bøffer medført, at en hver by med respekt for sig selv, er indehaver af et ordentligt steakhouse. 

Det er siden blevet eksporteret til resten verden og i alle storbyer kloden rundt, herunder København, kan du finde et steakhouse efter amerikansk tradition. Amerika er dog stadig førende når det kommer til de saftige bøffer. Peter Luger Steakhouse, hvis porterhouse bekrives som breathtaking, står som et fyrtårn, som steakhouse i København og resten af verden navigerer efter. 

Det klassiske amerikanske steakhouse blev importeret til i 1971 Danmark, da A Hereford Beefstouw åbnede dørene for første gang. Det var dog Herning der kunne bryste sig af at have det første steakhouse og ikke København. Danskerne blev hurtigt forelsket i konceptet og ikke lang tid efter åbnede det første steakhouse i København. 

De første der for alvor fik fænomenet steakhouse ud til den brede befolkning var restaurantkæden Jensens Bøfhus, der i midten af 80’erne leverede steaks til Købehavn og resten af landet. Meget er dog sket siden fra de midt 80’erne åbnede deres egen fortolkning af et steakhouse i København og de op igennem 90’erne serverede bøffer, der blev kørt igennem en stegemaskine og serveret til masserne, akkompagneret af tvivlsomme bådekartofler og ditto sauce. 

Steakhouse oplevede i midten af nullerne starten på en ny guldalder, da flere etablerede kokke i København igen ville tage udgangspunkt i det klassiske amerikanske steakhouse. 

Her ville man igen finde ind til kernen af de klassiske dyder, som steakhousene oprindeligt var blev elsket for; få gode retter baseret på oksekød. 

Central i den nye guldalder af steakhouses i København står michelin-kokken Rasmus Oubæk, der med åbningen af Restaurant Oubæk, som sidenhen blev til Rebel, bidrog til, at der igen blev serveret treenigheden af kød, fritter og bearnaise i den ypperste kvalitet for de københavnske kødelskere. Rebel er i dag med i ordningen Early Bird, ligesom Restaurant Oubæk var det. 

Med den genfundne kærlighed for den saftige bøf i København ser endnu flere steakhouses dagens lys. Samtidig forsøger flere restauratører at bevæge i andre retninger end den klassiske amerikanske tradition. Det har betydet at flere steakhouse i København, som har deres udgangspunkt i Sydamerika, har fået fodfæste på den gastronomiske scene. 

Er appetitten til en steak vækket, har vi samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære steakhouse i København, hvor du med Early Bird får skåret 1/3 af prisen.

Restaurant Bøf & Ost, Indre By

I hjertet af København på det smukke Gråbrødretorv finder du Bøf & Ost i historiske og stemningsfulde lokaler. Restauranten har Siden 1972 serveret klassiske, franske brasserie-retter af sæsonens bedste råvarer. 

Menukortet lever fuldt ud op til restaurantens navn, og indeholder de bedste udskæringer af okse- og kalvekød, samt velasorteret udvalg af gode franske og danske oste. Tartare frites, Boeuf Bearnaise og rosastegt andebryst er blandt de retter som har fundet vej til menukortet. Fisk og skaldyr - heriblandt, østers og hummer – er dog også at finde på menuen. Ostene er nøje udvalgt fra især danske og europæiske osterier, og på restaurantens hjemmeside kan du læse mere om hver ost og deres særegne smagsnuancer, tekstur og meget mere. 

I samarbejde med arkitekt Peter Simonsen blev interiøret tidligere i 2016 transformeret. Hvidkalkede vægge åbner op i restauranten, alt imens stemningsfuld vægkunst, ild i pejsen og mørke borde og stole sammenføjer en æstetisk helhed, der får stedet til at ose af hygge og varme. I sommermånederne er der tilmed mulighed for udendørsspisning på torvet.

 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BØF & OST MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Fuego, Indre By

Bag Det Kongelige Teater på Holbergsgade i Indre By, finder du Fuego, som er en moderne argentinsk restaurant. Ejerne af restaurantens fra Mexico og Patagonien i det sydlige Argentina. 

Køkkenet er argentinsk-inspireret og har taget hjemlandets traditioner for tilberedning af kødkvæg med sig til København. På menukortet finder du både på traditionelle tapas-specialiteter og saftige bøffer, som vil gøre enhver bøfglad gæst lykkelig. 

Indretningen på restauranten er minimalistisk med enorme panoramavinduer og et stort åbent ildsted, hvor kokken steger hele lam og gedekid. Man mærker hurtigt den charmerende sydamerikanske tilgang til livet hos Fuego og her bliver der sat stor pris på spontanitet, og der leves i et tilbagelænet mañana-tempo.

 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ FUEGO MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Asador, Christianshavn

Det hyggelige kælderlokale ud til kanalen på Christianshavn danner ramme for den argentinske bøfhule, Asador. Her går kød og kvalitet hånd-i-hånd og Politikens madanmelder, Helle Brønnum Carlsen, anbefaler Asador for den hyggelige stemning det saftige kød. 

Bag navnet Asador gemmer sig en reference til maestroen bag grillen (asado). Det er derfor ikke nogen stor overraskelse, at man hos Asador finder saftigt og mørt kød, som er tilberedt på en åben grill. Specialiteten på menukortet er bøfferne fra fritgående Aberdeen Angus-kvæg, som alle kødelskere vil nyde at sætte tænderne i. Udover oksekød tilbydes også retter med kylling, lam og dagens fisk. De delikate empanadas, må man heller ikke glip af. 

Indretningen hos Asasor er som en hyggelig hule med masser af ild, varme og gyldenbrune farver. Rødvine og store fotografier fra det argentinske hjemland pryder restaurantens vægge. Stemningen på restauranten oser af Sydamerika, og personalet har sit argentinske hjemland i blodet. Du skal derfor se frem til at få serveret en bid af et ægte argentinsk steakhouse.

 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ ASADOR MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Tango y Vinos, Indre By

Hos Tango y Vinos oser det af kærlighed til god mad og lækker vin. Fra køkkenet bliver der både serveret rustikke tapas-retter såvel som sofistikerede tre-retters menuer. Hertil tilbydes et overdådigt udvalg af vine af højeste kvalitet. Med sit charmerende interiør leverer Tango y Vinos en helt speciel atmosfære, som går lige i hjertet. 

I hjertet af København - lige bag Det Kongelige Teater - ligger vinbar og steakhouse Tango y Vinos, hvor vin og musik i sammmenspil hjælper dig frem til en guddommelig oplevelse. Vinlisten er her det, der udgør denne københavnske vinbars krop og ånd. Udvalget af vine er en sammensætning af førende producenter i Argentina, men er selvfølgelig meget mere farverig. Vinkortet byder på eksklusive rødvine, hvidvine, rosé- og dessertvine. 

Er du til rustikke tapasanretninger eller de lækre 3-retters menuer med f.eks. mør og saftig Premium Angus Entrecôte, er køkkenet her leveringsdygtig. Tapas-sortimentet er velasorteret og vil imponere både elskere af frisk skaldyr, kødelskere og tilhængere af veganismen.

 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ TANGO Y VINOS MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Wining & Dining, Indre By

På Gråbrødretorv leverer Wining & Dining velsmagende retter i de hyggeligste omgivelser. Restauranten er blevet anmeldt til 4 hjerter i Politiken. 

Menukortet er præget af retter, hvis udgangspunkt er Middelhavets traditioner med særligt fokus på det franske køkken. Menuen følger sæsonen og udskiftes derfor hver måned. Som navnet antyder, er samspillet imellem maden og vinen det centrale, og det er derfor ikke nogen stor overraskelse, at Wining & Dining tilbyder et enestående udvalg af lækre og smagfulde vine. Vælges et tilkøb af vinmenu er der tilmed genopfyldning ad libitum. 

Wining & Dining er placeret i en hyggelig kælder på Gråbrødretorv midt i København. På trods af at lokalet er nyrenoveret, lever stemningen fra fortidens spisesteder og værtshuse stadig videre i bedste velgående. Baren er i solidt træ, væggene er råmursten og de over 300 år gamle lokaler indrammes af store træbjælker. 

I sommermånederne er der udendørsservering, og om vinteren er den varme kælder det perfekte sted at gemme sig fra kulden. Så skal du ud med pigerne, gutterne, kæresten eller svigermekanikken, så er Wining & Dining altid en sikker vinder.

 

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ WINING & DINING MED EARLY BIRD 

 

Søger du efter autentiske Italienske restauranter ?

Se også vores guides med de bedste restauranter inddelt efter bydel: restauranter i Indre Byrestauranter på Nørrebrorestauranter på Vesterbrorestauranter på Østerbro eller restauranter på Frederiksberg. 

early bird instagram

Del din oplevelse på Instagram

#earlybirddk       @earlybirddk