Opdateret 29.01.2024

Find håndplukkede sushirestauranter i København med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.

De Københavnske restauranter er fyldte med traditionelle og nyskabende oplevelser. Her kan du smage på hele verdenen - fra franske og italienske restauranter til vietnamesiske spisesteder. Selvom København ligger langt fra Japan, kan byen også tilbyde dig spændende og autentiske sushioplevelser fra det japanske køkken.

Københavnerne har nemlig fået smag for Sushi, hvilket afspejles i det store udvalg af sushirestauranter rundt omkring i København - fra Indre By til Frederiksberg. Der er dog også gået inflation i sushi, hvilket har fået visse sushirestauranter i København til at gå imod mainstream-sushi, fokusere på kvalitet og gode råvarer, samt nytænke madgenren fra dens japanske rødder. 
 

Du finder et udbud af sushi-restauranter i København hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære sushi-restauranter i København, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Se her hvilke sushi restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!

 

 

Restaurant Hatoba, fushionssushi på Islands Brygge i København

4 stjerner for japanske smagshits - fusionskøkken og bæredygtige kundskaber.
Restaurant website
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor
Anmeldelse på TripAdvisor

Leder du efter en sushirestaurant i København, der udkonkurrerer the mainstream sushikort, så læg vejen forbi Islands Brygge. Her finder du Hatoba, der overrasker med nyfortolkede smagseksplosioner.

Som Berlingskes madanmelder sagde: “Alt i alt en sushi aften ud over det sædvanlige. Selve sushien var absolut til bestået karakter og ikke mindst den råmarinerede sild var et spændende nyt bekendtskab.” Hvilket resulterede i 4 sansemættede stjerner. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ HATOBA ISLANDS BRYGGE MED EARLY BIRD
 
 

Restaurant Damindra, den visionære sushioplevelse i København

Japansk haute cuisine - visionær gastronomi til 5 stjerner af AOK.
Restaurant website

Restaurant Damindra leverer moderne japanske smagshit med udgangspunkt i en legelysten tilgang til gamle sushitraditioner. Stjernekokken, Taka Nishimura (kendt fra den Michelin-anbefalede sushirestaurant NOBU i Milano), brillerer og fusionerer med det eksperimenterende, traditionelle og det hjemmegjorte japanske køkken.
AOKs anmelder er begejstret og belønner med hele 5 stjerner. 
 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ DAMNINDRA MED EARLY BIRD
 
 

Restaurant Hatoba, sushirestaurant i Lyngby nord for København

Bæredygtigt sushikøkken med smagseksplosioner i dekorative rammer.
Restaurant website

Tag plads under kirsebærtræet og inviterer familien eller en god ven på japanske smagshits og graciøse konstellationer.
Hatoba skiller sig ud fra de mainstreame sushirestauranter menukort. Med omtanke for miljøet, handles råvarer lokalt og fisk og skaldyr er certificerede og opdrættet efter Fødevarestyrelsens anbefalinger. Så besøg en sushirestaurant, der giver ro og velvære i maven. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ HATOBA LYNGBY MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Kinome, eftertragtet sushirestaurant i Hellerup

Japansk fusionskøkken bag innovative konstellationer og umami.
Restaurant website

På Strandvejen i Hellerup repræsenteres det moderne japanske fusshionskøkken på imponerende vis hos restaurant Kinome. Her nord for København kombineres teknikker, smagsvariationer og ingredienser fra alle verdenhjørner i fremstillingen af nyfortolkninger af de klassiske japanske spisetraditioner. Her smagsfrisk fisk serveret både som traditionel sushi og alskens andre serveringssformer. “Vores mad har til formål at glæde tallerkenen og skabe fornøjelser for sanserne”, beskriver Hui, som både er ejeren af Kinome. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KINOME MED EARLY BIRD 

 

Restaurant Kung Fu II, bedste sushi i København N

Moderne, japanske smagshits - autentisk gastropub oplevelse i bedste Izakaya-stil.
Restaurant website
Politikens anmeldelse

På den populære og hippe Ravnsborggade i København finder du en autentisk, japansk gastropub - hvad japanerne kalder Izakaya - hvor du i uhøjtidelige og uformelle rammer kan nyde sushi (med mere) i japansk tapasstil. Til sushien kan varm sake nydes eller bliv fristet af en kølig, japansk øl eller husets signaturcocktail. 
Kung Fu II tilbyder ikke kun sushi og japansk køkkenspise, men en fuldkommen oplevelse. 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ KUNG FU II MED EARLY BIRD

 

Restaurant Midori - Izakaya & Greenery, København K

Japansk inspireret gastropub-koncept og moderniseret madoplevelse - rig på umami.
Restaurant website

Fra inderst til yderst er der grønt hos restaurant Midori i København. Inderst, fordi sushirestauranten er indrettet som en moderne urskov med lange planter, der strækker sig fra gulv til loft, og fungerer som grønne skillevægge mellem restaurantens gæster, så stemningen i restauranten bliver hyggelig og intim.

Yderst, da restauranten ligger på Grønnegade og navnet 'Midori' ligeledes betyder 'grøn' på japansk. Ligesom hos Kung Fu II er ideen at skabe en japansk gastropub - Izakaya - men i en grønnere version, selvom det dog også er muligt at få kød og fisk. 

 

SE MERE HER

FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ MIDORI - IZAKAYA & GREENERY MED EARLY BIRD



Historien om sushi

Sushi er faktisk ikke af japansk oprindelse, men stammer oprindeligt fra Kina, hvor sushien blev brugt som en praktisk måde at konservere mad på. Det gik ud på at presse friske fisk mellem lag af salt og ris – under vægten af tunge sten. Efter et års tid, hvor fisken havde ligget og gæret imellem ris og tunge sten, blev risen kasseret og fisken brugt i madlavning - hvad der stadig i dag kaldes narezushi. 

Sushien, som den er kendt og elsket i dag, er baseret på den japanske version af denne tradition, der går helt tilbage til 1800-tallet. Her fik den japanske kok Hanaya Yohei nemlig en god ide: at nytænke narezushi ved at servere eddikesyltede ris sammen med frisk fisk - en ret, der modsat narezushi - kunne laves på ingen tid, men havde samme grundingredienser som netop narezushi.

Sushi udviklede sig dog ikke kun som følge af kinesisk påvirkning. Også naturforholdene i Japan spillede en afgørende rolle: havvandet omkring Japan er et paradis for alverdens fisk, altimens jorden på fastlandet er bjergrig og vulkansk, og derfor svær at dyrke - men forbavsende nok gavmid overfor risplanter. Sushi er meget andet end blot rå fisk, og der findes i dag et utal af spændende variationer af forskellige smagselementer udover basisingredienserne ris og fisk. Der bliver ved tilberedningen af sushi lagt stor vægt på det visuelle udtryk, hvilket ses i restauranternes smukke anretninger. 

Herhjemme har vi også taget den japanske spise til os, og sushi-restauranter popper jævnligt op i restaurant-landskabet i København. Selvom det langt fra er tilberedningsformer, håndværk eller ingredienser vi traditionelt set er vant til, har mange kyndige sushi-kokke valgt at berige københavnerne (og resten af Danmark) med frisk fisk og kunstneriske anretninger. Danskerne blev først introduceret ordenligt til sushien i 1986, da den første egentlige sushi-restaurant, Hana Kyoto, slog dørerne op. Det var dog først op igennem 90'erne sushi blev rigtig populært og attraktivt for den almene københavner. Sushien har formået at bibeholde hypen og er stadig en af københavnernes go-to favoritter, når sulten skal stilles med en mere eksotisk karakter. 

 

Er du lækkersulten efter retter fra et bestemt land eller køkken, kan du finde inspiration gennem vores guides til de mange forskellige køkkener i København her: